reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Odpoczywamy!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

Gratulacje dla Rybki i jej słodkich chłopców! Życzymy dużo zdrowia!

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już luty - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Rok 2016 zakończony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Styczeń
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Poproszę o wpisanie 01.03- kontrola

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

reklama
AniaCh83 miałam to samo nikt mnie nie pytał o zdanie i zamrozili 2 razem a też chciałam teraz jednego

Mam podchodzić do krio na naturalnym cyklu ,a dziś na wizycie słysze że znowu musze brać lutinus ? czy to normalne mam swoją owulagje endo itp a tu znowu lutinus?

Koniczynko ty nic nie bierzesz jak dobrze pamiętam?

Ewelin, a Ty w Białymstoku sie leczysz ?
Czyli jak ja na sztucznym bede teraz to tuż przed transferem, prócz estrofemu, tez dostanę progesteron ?

Czytam o Waszych domkach i jakos mi sie smutno zrobilo. Ja z mezem ustalilismy, ze dopiero zaczynamy cos budowac jak bedzie pewnosc, ze bobasek przyjdzie na swiat. Dla nas 2 na razie wiecej nie potrzebujemy [emoji17] a z dobrych wiadomosci to zrobilam dzisiaj bete i od poniedzialku (12dpt) z 736,4 wzrosla dzisiaj do 3525

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wow!! Super!! Gratki i ... zazdroszcze ;)
Jeszcze chwilka i możecie myślec o przeprowadzce ;)

@AniaCh83

A zarodki masz ilu dniowe? Bo ja sie dopytywalam przed mrozeniem czy oby wszystkie pojedynczo beda zamrozone i mo powiedziano ze w invimedzie 3 dniowe po dwa mroza a blastki zawsze pojedynczo. Bo za duze ryzyko ciazy blizniaczej a 3 dniowe zwykle podaja po 2.

Aaahhaaaa... Koniczynka jak zwykle rzeczowa odpowiedz. Mam cztery 3dniowe wlasnie. Pewnie to jest powodem, choc dr wiedząc ze mam trzydniowe , grzebał w kompie po ile mrożone ... wiec nie wiem do końca. Tak czy siak powinnam o tym wiedzieć wcześniej, bo nastawiałam się na pojedyncze transfery.

Dziewczyny i powiedzcie prosze , na sztucznym , pierwsza wizyta raczej w 11 czy raczej w 14 dniu cyklu?
Normalnie mam cykle 30-32 dni, jesli to ma w ogole znaczenie.
Ja wiem, ze to kilka dni tylko, ale mieszkam w Anglii, a klinika w Białymstoku. Wróciłam 3 dni temu i znowu zaraz musze lecieć, tym razem synka zostawiam z mężem, umrę z tęsknoty i chciałabym skrócić ten wyjazd do minimum. Mam nadzieje, ze sie uda i maz pogodzi swoją prace ze szkoła i opieka, a jak nie to bede musiała wezwać Tesciowa...brrr.[emoji36][emoji30][emoji37]

Aniu,na sztucznym dostaniesz na 100%progesteron pare dni przed transferem ,pi to zeby otworzyc tak zwane okno implantacyjne.
Przy kryo na naturalnym cyklu nie kazda klinika daje progesteron.Okno implantacyjne otwiera sie naturalnie,progesteronem mozna wspimagac caly proces.

Joko- potęga podświadomości- musi się udać, nie można brać negatywnych wariantów w ogóle pod uwagę, a wszystko co po drodze się dzieje traktować jako zło konieczne do osiągnięcia wymarzonego celu:) Ja dzisiaj czuje się totalnie do bani, nie spałam o wiatr, raz że mało okien z zawiasów nie wyrwało, a dwa że mały pieseł panicznie boi się wiatru i właził mi całą noc na głowę, jakby to miało go uchronić przed zagładą,do tego jestem 4 dzień na stymulacji dopiero a już czuje jajniki jak przy owulacji.Poza tym idę dzisiaj na imprezę, duża fajna ekipa do tego zespół, i tak myślałam o małym drineczku ale chyba nic z tego, boję się że sobie zaszkodzę, będę siedzieć za stołem jak zbity pies...idę bo już dawno z moim Emkiem nie wychodziliśmy, bo wszystko kręciło się wokół jednego.
Mozesz dla dobra endometrium strzelic sobie lampeczke czerwonego wina :)

Dziewczyny i powiedzcie prosze , na sztucznym , pierwsza wizyta raczej w 11 czy raczej w 14 dniu cyklu?
Normalnie mam cykle 30-32 dni, jesli to ma w ogole znaczenie.
Ja wiem, ze to kilka dni tylko, ale mieszkam w Anglii, a klinika w Białymstoku. Wróciłam 3 dni temu i znowu zaraz musze lecieć, tym razem synka zostawiam z mężem, umrę z tęsknoty i chciałabym skrócić ten wyjazd do minimum. Mam nadzieje, ze sie uda i maz pogodzi swoją prace ze szkoła i opieka, a jak nie to bede musiała wezwać Tesciowa...brrr.[emoji36][emoji30][emoji37]

Moim zdaniem ,znaczenia nie ma jakie dlugie masz cykle bo jesli dobrze rozumiem,bedziesz na sztucznym cyklu czyli bez owulacji.Typowa kontrola odbywa sie pomiedzy 11-13dniem w celu sprawdzenia grubosci endometrium i ustaleniu od kiedy masz brac progesteron.U mnie tak to ,przewaznie przebiega.powodzenia

Pare miesięcy temu myślałam ze cholera, zwalczę dziada. W jeden weekend wybrałam firanki, kapy, na mokro przetarłam w domu absolutnie wszystko, każda pułeczke, nawet w szafach wnękowych. Każda książkę. Dywany do prania oddałam, podłogi umyte. I kurde...po 3-4 dniach kołtuny a na szafkach korzuchy kurzu
Hehe jak mieszkalam na parterze to byl dopiero czad z kurzem w sobote rano sprzatalam i wieczorem juz widzialam kurz i piach na paraperach :) i tak w kolko
Teraz jak mieszkam na 2 pietrze tp jest o niebo lepiej 2 razy w tygodniu jak przetre wszystko to powiedzmy ze wystarczy :p
Skad to cholerstwo sie bierze wrrr

U mnie zwalczenie dziada niemożliwe. Koteły skutecznie się o to postarały, szczególnie teraz, kiedy jest okres linienia. Siedzisz, czeszesz i myślisz, że skoro już pół kota (kocich kłaków) koło ciebie leży to już nie będzie roznosił - ale jesteś w błędzie. A jeszcze nie każdy czesanie lubi ;)
Ooo tak niestety to prawda wyczeszesz drugiego kota z klakow kolo siebie odkurzysz a dziad przejdzie polozy sie na kanapie i znowu pelno siersci :p

Ja tez jestem w szoku! Przez lata brałam kwas foliowy, zwykły z rożnych firm, jakies zestawy witamin dla starających sie itp. Pozniej metafolin z solgara, pozniej przerwa i na początku stycznia zaczęłam B-Right z Jarrow Formulas i takie cuda wyszły

U nas podobnie, budujemy dom z myślą o większej ilości dzieci, a jak się nie uda i będziemy we troje to nie chce tam mieszkać w ogóle. Nikt mnie nie rozumie, a ja nie mam ochoty zajmować się wykończeniem itp, co ja w tych pokojach bede robić ...

Przejrzałam kalendarz i widze , ze troche nas tu będzie transferujących w marcu.
Czas szybciej minie czekając na te bety ;)

Dziewczyny, okazało się , ze moje zarodki zamrożone są w parach... przysięgam , ze nie pamietam żeby mnie ktoś o to pytał! Wcześniej podaliśmy dwa, teraz rozważałam podanie 1, a mi dr mówi, ze po dwa są... No kurde! Nienawidzę jak ktoś mnie stawia przed faktem, bez możliwości wyboru.

Przy ponad 30dniowych cyklach , będzie ok umówić się na kontrole 13-14 dzień? Czy lepiej 11-12? To w ogóle jedna wizyta i umówi na transfer czy więcej tych podglądów będzie ?

Ania ale super spadek homocysteiny w tak krotkim czasie. Holercia a ja wlasnie kupilam kolejne opakowania swansona i wit b12 :(
Poczytalam o tych twoich witaminach taki mega mix wszystkich witamin b w jednej kapsulce co byloby dobre dla zoldka :) i w marcu zamowie :)
Moze moja homocysteina tez po tym sztbciej spadnie bo narazie po 3 miesiacach szalu nie ma spadek z 8.4 na 8 :p

reklama
Do góry