reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jestem, jestem...
Caly czas rozmyslam, co powinnam zrobic. Chyba pojde na wizyte do mojego doktora i z nim pogadam jak on widzi dalsze leczenie. I wtedy podejme ostateczna decyzje co robic dalej.
A jesli chodzi o ponowna bete to juz sama nie wiem czy robic, poprzednim razem przy wyniku 60 za dwa dni bylo juz tylko 17, wiec raczej nie mam juz zadnych zludzen, ze moze byc cos lepiej...
Joweg dziewczyny maja racje jestes jeszcze mlodziutka i masz duze szanse. Jak Ty narzekasz - to co ja mam powiedziec, jestem od Ciebie chyba 10 lat starsza...

reklama
Ala- no ja go mam brać 3 dni i też właśnie ostatni w środę- co w sumie jeszcze ostatecznie się okaże podczas środowej wizyty i czy coś na pęknięcie jeszcze dostanę...
Joweg-mi powiedział, że stymulacja to indywidualna kwestia każdej kobiety- mi wychodzi 9dni, i niby mam ich 18, ale tylko 2 mają po 17mm, 1 15mm, a pozostałe po 12 i mniej-tamtych już nie mierzył- także nie wiadomo ile ich wyciągną i ile będzie dojrzałych na tyle by je zapłodnić, aha jeszcze będzie metodą ICSI- bo już tylko taką stosują w naszej klinice, by jak najbardziej podnieść pewność

ala36- tak sie nie da :D uwierz mi ale ejstem pozytywnie nastwiona ze sie uda :)
ewa81-wiek niema nic do rzeczy i bety72 jest tego przykaldem :)

sylha-to trzymam kciuki :)

Co do wieku- nie ważne ile ma się lat- ważne na ile się czuje. Ja ma za 1,5 miesiąca 30 i mam zamiar porządną imprezkę zrobić- oczywiście z mojej strony przy soczku :-), mój M będzie w kwietniu 38- i też się czuje na max 30, albo i mniej, a niekiedy to mam wrażenie, że dzieckiem jeszcze jest :-)

Co do wieku- nie ważne ile ma się lat- ważne na ile się czuje. Ja ma za 1,5 miesiąca 30 i mam zamiar porządną imprezkę zrobić- oczywiście z mojej strony przy soczku :-), mój M będzie w kwietniu 38- i też się czuje na max 30, albo i mniej, a niekiedy to mam wrażenie, że dzieckiem jeszcze jest :-)

Ja pod koniec zeszlego roku skonczylam trzydziestke i wcale sie na tyle nie czuje. Mysle, ze wiek w naszym przypadku moze miec napewno minimalne znaczenie.
A z facetami to masz racje - moj w kwietniu skonczy 32, a czasami zachowuje sie jakby mial z 18 ;)

Oj dziwczyny ja tez sie czuje mlodo, ale niestety w czerwcu juz 37 mi stuknie, a wiec jowek masz jeszcze duzo czasu.
A stymulacja to naprawde indiwidualan sparawa, ja tez sie strasznie balam, ja we wtorek czyli trzy dni przed punkcja najwieksze jedno jajeczko 15mm mialam, wiec sylha mysle ze u Ciebie wszystko pieknie!!! A na pekniecie napewno cos w srode dostaniesz bo trzeba sobie wstrzyknac 36 godzin przed punkcja a w czwartek powinnas juz byc wolna od zastrzykow.

Ostatnia edycja:
Ewa- nawet mi nie mów!!!my mamy za domem jeziorko i teraz tam są szaleństwa lodowe, to on stary koń z małolatami w hokeja gra- i żeby uważał, bo przecież jest mi do punkcji potrzebny- to nie on jak te małolaty!!!!A wczoraj dodatkowo sobie quadem jeździł po lodzie:szok:, na co kolejny kolega z małpim rozumem wziął i wjechał autem!!!!!Normalnie gorzej jak dzieci!!!!!

reklama
sylha no pięknie 18 pęcholi, gratulacje!!!!! trzymam kciuki za dalszy, pozytywny rozwój sytuacji:tak: Kurcze juz w piątek punkcja ale superr:-)

U mnie sampoczucie też bez zmian, ale powiem Wam ze dziś jak się obudziłam to przeszła mi myśl przez głowę żeby zrobić teściora, myślę sobie co to za róznica dziś czy jutro test i tak juz powinien wyjść, przynajmniej skróce sobie cierpienia:-p No ale jednak strach jest większy i wybiłam sobie ten pomysł z głowy:tak: Czekam do jutra, co ma być to będzie:baffled:
Sakmi a jak tam u Ciebie???? jak się czujesz???
joweg głowa do góry, dziewczyny dobrze tu mówią, młodziutka jesteś masz duzo czasu i ogromne szanse na powodzenie:tak:

Do góry