Dzięki, moze u mnie własnie tak będzieJa tez mialam czuly test i co blada krecha. A zebym wczesniej zrobila to tez by jej nie bylo. U nie ktorych dziewczyn beta byla pozytywna a testy nic nie pokazywaly.
reklama
Dziewczyny,
Pytanie do tych bardziej doświadczonych- czy jest różnica miedzy ovitrelle a pregnylem w utrzymywaniu sie w organizmie? Bo mnie pregnyl w tym sierpniowym cyklu podejrzewam ze utrzymywał się dłuuugo. Nie bardzo rozumiem jaka jest różnica, bo tam są różne jednostki nie wiem za bardzo jak to liczyc. Pomóżcie.
Pytanie do tych bardziej doświadczonych- czy jest różnica miedzy ovitrelle a pregnylem w utrzymywaniu sie w organizmie? Bo mnie pregnyl w tym sierpniowym cyklu podejrzewam ze utrzymywał się dłuuugo. Nie bardzo rozumiem jaka jest różnica, bo tam są różne jednostki nie wiem za bardzo jak to liczyc. Pomóżcie.
rybka14
Fanka BB :)
Właśnie też sobie o tym pomyślałam kiedy to zleciało pamiętam jak dxiewczyny na ciezarowkach mówiły ze 3 trymestr się wlecze mi leci tak szybko każdy dzień ze ani się obejrzeć a już będę w domu z moimi lobuzami Kochana a Ty zaraz po mnieLubie czytac takie dobre wiadomosci.Ja pojutrze zobacze swojego rozrabiake. I wlasnie uswiadomilam sobie ze mi zostalo nie cale 11 tyg. Kiedy to zlecialo
Koniczyna82
A, ok dzięki. Czyli pewnie trafie tam gdzie ostatnio, znaczy przy punkcji. Sala z 4 łóżkami, koszulki z fizeliny i kolejno się chodzi do zabiegowego. Meża mi nie wpuszczą bo tam sa i inne dziewczyny. I w sumie nie wiem po co mi on tam by był Pewnie wykorzysta ta godzinkę na skończenie do sklepu modelarskiego który jest naprzeciw kliniki
PGS 5 blastek, 4 zdrowe, podchodzę do pierwszego transferu.
BeataWarszawa
Kup sobie nospe i weź,bo tam nie dawali (przynajmniej w czerwcu). Będziesz na tej samej sali co punkcjaA, ok dzięki. Czyli pewnie trafie tam gdzie ostatnio, znaczy przy punkcji. Sala z 4 łóżkami, koszulki z fizeliny i kolejno się chodzi do zabiegowego. Meża mi nie wpuszczą bo tam sa i inne dziewczyny. I w sumie nie wiem po co mi on tam by był Pewnie wykorzysta ta godzinkę na skończenie do sklepu modelarskiego który jest naprzeciw kliniki
Pani z okienka po prawej da ta strzykawke a potem lezysz
Ja musiałam się rozebrać do pasa w dół i dostałam spódniczke. Też założyłam wtedy sukienkę bo było wygodniej
Powodzenia
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
kreatola
Ja się do męża po transferze śmiałam, że właśnie dzięki temu tradycyjnemu systemowi liczenia jestem w ciąży jeszcze zanim w nią zajdę [emoji16]Jasne, pisząc "liczy się od" miałam na myśli, ze pierwsze dwa tygodnie ciazy są jak jeszcze nie ma zarodka I potem często jest zdziwko ze ciąża 4-5 tygodniowa w dniu spodziewanego okresu przy naturalsach. Sama tak miałam
Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Pixie_Dixie
Dziewczyny oszalałam z radości moje endo 10,5 i w sobotę criotransfer [emoji1316][emoji1316][emoji1316][emoji1316] nie spodziewałam sie ze tak szybko [emoji15][emoji6]
Koniczyna, sunrisea [emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307]
I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,01.17- krio
Koniczyna, sunrisea [emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307]
I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,01.17- krio
Ostatnia edycja:
kreatola
A u mnie na superczułym nie było nic, a na zwykłym była blada kreska... No i bądź tu człowieku mądry.Dzięki, moze u mnie własnie tak będzie
Powodzenia!
Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
annemarie
Dziewczyny,
Asiu ,
i Pregnyl i Ovitrelle utrzymuja sie do okolo 10-12 dni w organizmie.Rozsadnie jest zrobic test w 14 dniu po zastrzyku.Do 10 dnia wychodza piekne testy i bet do tego.Wiem,bo niestety moglam na sobie przetestowac.Trzymaj sie kochana
Różnica między preparatami wynika ze sposobu otrzymywania- Pregnyl otrzymuje się z moczu kobiet ciężarnych, natomiast Ovitrelle jest otrzymywany drogą rekombinacji DNA. Jest on produkowany przez komórkę, która otrzymała gen (DNA)umożliwiający jej (tej komórce) wytwarzanie ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej.
Substancja czynna preparatu Ovitrelle, choriogonadotropina alfa, stanowi kopię naturalnego hormonu ludzkiego – gonadotropiny kosmówkowej (hCG), określanej także jako hormon „ciążowy”( dlatego znajduje się w moczu u kobiet w ciąży).
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: