reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny,

Pytanie do tych bardziej doświadczonych- czy jest różnica miedzy ovitrelle a pregnylem w utrzymywaniu sie w organizmie? Bo mnie pregnyl w tym sierpniowym cyklu podejrzewam ze utrzymywał się dłuuugo. Nie bardzo rozumiem jaka jest różnica, bo tam są różne jednostki nie wiem za bardzo jak to liczyc. Pomóżcie.

Lubie czytac takie dobre wiadomosci.Ja pojutrze zobacze swojego rozrabiake. I wlasnie uswiadomilam sobie ze mi zostalo nie cale 11 tyg. Kiedy to zlecialo
Właśnie też sobie o tym pomyślałam kiedy to zleciało pamiętam jak dxiewczyny na ciezarowkach mówiły ze 3 trymestr się wlecze mi leci tak szybko każdy dzień ze ani się obejrzeć a już będę w domu z moimi lobuzami :) Kochana a Ty zaraz po mnie :)

A, ok dzięki. Czyli pewnie trafie tam gdzie ostatnio, znaczy przy punkcji. Sala z 4 łóżkami, koszulki z fizeliny i kolejno się chodzi do zabiegowego. Meża mi nie wpuszczą bo tam sa i inne dziewczyny. I w sumie nie wiem po co mi on tam by był :) Pewnie wykorzysta ta godzinkę na skończenie do sklepu modelarskiego który jest naprzeciw kliniki ;)

PGS 5 blastek, 4 zdrowe, podchodzę do pierwszego transferu.

A, ok dzięki. Czyli pewnie trafie tam gdzie ostatnio, znaczy przy punkcji. Sala z 4 łóżkami, koszulki z fizeliny i kolejno się chodzi do zabiegowego. Meża mi nie wpuszczą bo tam sa i inne dziewczyny. I w sumie nie wiem po co mi on tam by był :) Pewnie wykorzysta ta godzinkę na skończenie do sklepu modelarskiego który jest naprzeciw kliniki ;)

Kup sobie nospe i weź,bo tam nie dawali (przynajmniej w czerwcu). Będziesz na tej samej sali co punkcja :)
Pani z okienka po prawej da ta strzykawke a potem lezysz ;)
Ja musiałam się rozebrać do pasa w dół i dostałam spódniczke. Też założyłam wtedy sukienkę bo było wygodniej ;)
Powodzenia :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Jasne, pisząc "liczy się od" miałam na myśli, ze pierwsze dwa tygodnie ciazy są jak jeszcze nie ma zarodka :) I potem często jest zdziwko ze ciąża 4-5 tygodniowa w dniu spodziewanego okresu przy naturalsach. Sama tak miałam :)

Ja się do męża po transferze śmiałam, że właśnie dzięki temu tradycyjnemu systemowi liczenia jestem w ciąży jeszcze zanim w nią zajdę [emoji16]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny oszalałam z radości moje endo 10,5 i w sobotę criotransfer [emoji1316][emoji1316][emoji1316][emoji1316] nie spodziewałam sie ze tak szybko [emoji15][emoji6]
Koniczyna, sunrisea [emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,01.17- krio

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,

Pytanie do tych bardziej doświadczonych- czy jest różnica miedzy ovitrelle a pregnylem w utrzymywaniu sie w organizmie? Bo mnie pregnyl w tym sierpniowym cyklu podejrzewam ze utrzymywał się dłuuugo. Nie bardzo rozumiem jaka jest różnica, bo tam są różne jednostki nie wiem za bardzo jak to liczyc. Pomóżcie.

Asiu ,
i Pregnyl i Ovitrelle utrzymuja sie do okolo 10-12 dni w organizmie.Rozsadnie jest zrobic test w 14 dniu po zastrzyku.Do 10 dnia wychodza piekne testy i bet do tego.Wiem,bo niestety moglam na sobie przetestowac.Trzymaj sie kochana:):):)

Różnica między preparatami wynika ze sposobu otrzymywania- Pregnyl otrzymuje się z moczu kobiet ciężarnych, natomiast Ovitrelle jest otrzymywany drogą rekombinacji DNA. Jest on produkowany przez komórkę, która otrzymała gen (DNA)umożliwiający jej (tej komórce) wytwarzanie ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej.
Substancja czynna preparatu Ovitrelle, choriogonadotropina alfa, stanowi kopię naturalnego hormonu ludzkiego – gonadotropiny kosmówkowej (hCG), określanej także jako hormon „ciążowy”( dlatego znajduje się w moczu u kobiet w ciąży).

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry