reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mam taki wniosek racjonalizatorski, żeby kalendarz poszerzyć o godziny, o których coś ma się wydarzyć :)

A ja myslam o dodatkowym kalendarzu z kotka historia każdej z nas,widziałam taki wcześniej na forum,nick,czy było iui czy Ivf,kiedy,gdzie sie leczymy...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry kobietki!
Mam nadzieje ze macie jakies dobre wieści?
U mnie wlasnie zaczyna sie 8 doba po transferze. Dzis tak potwornie zakuło mnie w prawym jajniku ze aż sie zgięłam w pół:oo: nie wiem od czego. Dzwonił do mnie lekarz zrobił mały wywiad, tłumacze mu ze mam bóle juz 3 dni jak na okres +kłucie jajników naprzemian. A on pyta czy jestem pewna ze te bóle nie biorą sie z jelit (z układu pokarmowego).
Jestem załamana opieka medyczną w tym kraju (NL). Ja swoje....oni swoje. Kazali brać na ból paracetamol. Norma. Paracetamol leczy tu wszystko.

Lile biorę czasem nospe. Bez porozumienia z lekarzem, bo tutaj nawet nie ma nospy. Czuje ze nospa mi pomaga i bóle troche przechodzą. Biorę max 2 tabletki dziennie i dzis dopiero drugi dzień kiedy odważyłam sie ja wziac.
Holandia to dziwny kraj, bardzo duzo uzależniają od natury. Nie ważne ze miałam juz 3 operacje guzów endometrialnych, zniekształconą macice-gdy zaszłam w ciąże, która według big była cudem, nie dostałam nic na podtrzymanie, ciąże straciłam. Uznali ze to wina natury.

Chodzi o sam fakt...ze pomimo problemów lub choroby jest sie traktowanym jak zdrowa, przeciętna kobieta która żadnych problemow nie ma.
Wszystko jest takie schematyczne i dla każdego takie same bez indywidualnego podejścia do konkretnego przypadku. I to troche wkurza a dodatkowo nie wzbudza zaufania do takich lekarzy.
Dlatego gdy czuje skurcze w brzuchu biorę nospe bo jak powiem im co sie dzieje to stwierdza pewnie ze mam zatwardzenie:yes:

19tc :-)

Indywidualne podejscie raczej zalezy od lekarza - ja przerobilam kilku zanim znalazlam takiego ktory nie zalamal rak i sie nie poddal :-)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja juz po [emoji3] w środę punkcja,ale na 90% transfer przekładamy ze względu na hiperke ...okaże sie w środę .Możecie mi doradzić jak powinnam sie przygotować do punkcji,co zabrać,jakaś koszule??

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień przed punkcja dzwoniła do mnie położna, żeby przypomnieć, że koniecznie mam być na czczo i żebym ubrała jakaś luźna bluzkę, to pomoże w podwinieciu rękawa do wklucia. A poza tym dostaniesz seksi spódniczkę i kapciuszki ;-) Trzymaj się [emoji110]

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wooow 19tc:) zazdroszczę ale nie z zawiścią :blink: zycze Wam obojgu zdrowka. Ciężką miałaś przeprawę?
Super ze znalazłaś takiego lekarza, ja czuje ze w Polsce oczywiscie w prywatnych klinikach podchodzi sie z większa uwaga do pacjentki. Nie tylko czuje ale tez wnioskuje po tym co piszecie na forum i jak to wyglada np w invicta albo novum.

Do góry