reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam dość krępujące pytanie!!!
Otóż zrobiłam sobie dzis drzemkę po południu a obudził mnie orgazm:errr::errr::errr: to 5 dzień po transferze a słyszałam ze orgazmu należy unikać.... czy moze to zagrozić zarodkowi?
Czy ktorejs z Was sie to przydarzylo?????
Po transferze nie mialam ale jak juz wiedzialam ze jestem w ciazy to na poczatku dosyc czesto a jakie sny erotyczne hoho. Ale nie ma co sie dziwic ze takie cos sie sni ja juz 6 miesiac bez sexu. Moze zacznij brac ta nospe

reklama
Nie mam to wplywu....tzn po części moze tak bo często rozmawiamy o tym z chłopakiem No i wiadomo, tęsknimy do siebie.
Mi nie zalecono No spy ale moze w związku z tym co mi sie przytrafiło powinnam ja wziac ?
Sama juz nie wiem....

No-spa zapobiegnie skurczom, ale nie zapobiegniesz ewentualnemu orgazmowi, który i tak wywoła skurcze. Wiem, że łatwo mi mówić, żebyś się nie martwiła, ale powtórzę tylko, że u mnie nie wywołało to negatywnych skutków.
Trzymaj się!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, czy ktoras brala Atosiban na skurcze macicy? I czy mialyscie moze zalecona Nospe? Jaka dawke, bo czesto jest wspominana 3x1, ale nie wiem czy chodzi o Nospe 40mg, czy NoSpe Forte (Max) 80mg? I jeszcze pytanie o Relanium, czy gdzies zalecaja branie po transferze?
Wyszla mi dzis w badaniu kurczliwosc macicy, a w poniedzialek transfer...
Ja mam zapisane Relanium. Miałam wziąć dzisiaj na godzinę przed transferem i przez 3 kolejne dni brać 2 razy po 1 tabletce. O Nospie nie mówiła nic i się zastanawiam czy brać na własną rękę.

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Trochę szkoda, że lekarze nie mówią o no-spie. Ja mam teraz mega doła, bo boję się, że to że nie brałam no-spy spowodowało, że zarodek się nie zagnieździł :(

5 mg. Do tego Duphaston, Estrofem i luteine dopochw. Jednak okazalo sie, ze luteina sie u mnie nie rozpuszcza i musialam dzisiaj kupić w żelu, który kosztował mnie kolejne 215 zł :(
Niestety cie rozumiem...ja za 7 zastrzykow prolutexu placilam 160zl a wystarczalo to na 3.5 dnia a bralam do 15 tyg...koszt masakryczny...

Trochę szkoda, że lekarze nie mówią o no-spie. Ja mam teraz mega doła, bo boję się, że to że nie brałam no-spy spowodowało, że zarodek się nie zagnieździł :(
Nie mysl tak...duzo dziewczyn ma takie zalecenie z kliniki a reszta bierze bo dowiaduje sie z forum...ale to nie oznacza ze kazdej co wziela nospe zarodek sie zagniezdzil...nie denerwuj sie ani kropka...mysl ze zakopuje sie pod kolderke :)

reklama
Do góry