reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

lilu - wsio niby ok. ale tarczycowe tsh masz na gornej granicy dopuszczalnej. nie trzeba tego jeszcze leczyc ale mocno monitorowac. zwlaszcza gdy przystapisz do ivf. w czasie stymulacji tarczyca siada wiec warto w trakcie stymulki zmierzyc tsh raz jeszcze czy nie podskoczylo (a na 99% podskoczy) - wtedy trzeba bedzie male dawki euthyroxu brac na zbicie coby nie pogorszyc warunkow do implantacji zarodka
wazne jest zebys teraz sprawdzila dodatkowo antyciala tarczycowe - czy cos tam zlego sie nie dzieje

reklama
terwz nie bede miala okazji sprawdzic te antyciala tarczycowe bo lekarz juz mnie nie skierowal na dalsze badania bo niby norma jest do 4.0 ja mam 2.5 wiec wedlug niego idealny wynik,no ale jak bede w polsce to odwiedzę endokrynologa, bo moja mama,ciocia i babcia maja nadczynnosc a siostra i kuzynka mają niedoczynnosc, wiec chora tarczyca u mnie w rodzinie wystepuje. bardzo dziekuję za odpowiedz :)

milaa - tarczyca ok
fajnie, ze tak mowisz...bardzo sie ciesze, ze te wyniki mi sie oprawily...tylko ciekawe czemu mi tak to podskoczylo...:dry: eh w sumie nie wazne...pewnie przed stymulacja jeszcze raz zbadam sobie TSH wtedy zobaczymy co dalej...ale wierze, ze sie utrzyma takie dobre!:-)
a powiedz kochana jak ty sie czujesz w ogole w ciazy? po IVF ciaze sie znosi tak samo jak po zaplodnieniu naturalnym?

sylha - Mój M ma 4% prawidłowych plemników. U mnie niby wszystko ok ale mój organizm kompletnie na stymulacje nie reaguje. Zawsze 1 lub 2 komórki dojrzałe. Więc trochę klapa bo niby z małych problemów zrobił się duży , 4 próby i dalej nic. Szukam więc z której strony by tu uderzyć.

Myszka4310 - Dziękuję Ci za odpowiedź, życzę powodzenia.
Musimy niestety wszystkiego spróbować i dlatego właśnie rozważam takie wyjście. A czas leci ja za kilka dni będę miała już 32 lata - masakra.:szok:

joweg - Mamy wizytę 20 lutego i do tego czasu chcę się zastanowić co dalej. Są 2 wyjścia albo raz jeszcze in vitro albo iui z nasienia dawcy? Zobaczymy

Nerwy mnie dzisiaj zjadły
frown.png

Ale już wszystko wiem
Z 9 zostało tylko 3,które sie zapłodniły...
Nic więcej nie wiem,jakiej są klasy,ile podadzą
W piątek o 9.35 transfer.....

Co w głównej mierze wpływa na to,że nie chcą się zapłodnić??
I czy jeszcze może coś mnie w piatek zaskoczyć??

lilu - sluchaj co mowie a nie mnie tam normy dajesz:) mowie ci ze norma jest maksymalna granica dla ciebie 2.5 i wsie moga cos innego mowic bo nie stara sie o ciaze. dla starajacych sa inne normy. wiec monitoruj. a antyciala moze zrob jak bedizesz w polsce. idz se prywatnie zrob - teraz te badania takie tanie ze ja tam wogole nie patrze na skierowania. ide se sama robie jak jestem w polsce i tyle. bez laski czy endokrynolog chce cos zbadac czy nie

milaa - tsh skacze jak kazdy inny hormon. oczywiscie skoki duze nie sa... wazne zeby tsh szlo w dol... jak tsh dobre to i duza szansa ze i ft3 i ft4 dobre
ja sie czuje dobrze - bardzo dobrze. ciaza po ivf to jak kazda inna ciaza. sama zobaczysz niedlugo:)

bunka - a opierniczyc cie? jak nie wiesz ile podadza? podadza tyle ile zazadasz. toc placisz tak? jestes klientem tak? to placisz i zadasz.... a ile chcesz to juz twoja decyzja. czemu nie chcesz transferu jutro?? toc jesli zostalo tylko 3 to nie ma na co czekac.
mialas 9 zarodkow czy 9 komorek? komorki sie nie chca zapladniac bo:
- jesli klasyczne IVf: moze byc problem z otoczka jajka i plemnik sie przedostac nie moze. moze byc problem z morfologia plemnika ktory nie jest zdolny do zaplodnienia.
- jesli ICSI: wina embriologa ktory zle wykonal zadanie
- niezaleznie od metody: niedopasowanie jajka i plemnika, wady genetyczne po jednej lub drugiej stronie, slabe laboratorium lub warunki laba nie pasuja danej parze plemnika i komorki

Lolitka200 Nie wiem,bo nie wiem ile z tych 3 się podzieli i tego BARDZO sie boje:(
A podadza napewno tyle ile zażądam w zależności od tego ile dotrwa do piatku....
Myslę o 2:)
A jutro raczej nie podadzą,bo ja leczę się i mieszkam w nl,a tutaj wszystko jest na ubezpieczenie,i raczej nie ma się dużo do powiedzenia....
Tak bardzo zaczęłam się bać:(:(:(:-:)-:)-(

reklama
Do góry