lilu - sluchaj co mowie a nie mnie tam normy dajesz
mowie ci ze norma jest maksymalna granica dla ciebie 2.5 i wsie moga cos innego mowic bo nie stara sie o ciaze. dla starajacych sa inne normy. wiec monitoruj. a antyciala moze zrob jak bedizesz w polsce. idz se prywatnie zrob - teraz te badania takie tanie ze ja tam wogole nie patrze na skierowania. ide se sama robie jak jestem w polsce i tyle. bez laski czy endokrynolog chce cos zbadac czy nie
milaa - tsh skacze jak kazdy inny hormon. oczywiscie skoki duze nie sa... wazne zeby tsh szlo w dol... jak tsh dobre to i duza szansa ze i ft3 i ft4 dobre
ja sie czuje dobrze - bardzo dobrze. ciaza po ivf to jak kazda inna ciaza. sama zobaczysz niedlugo
bunka - a opierniczyc cie? jak nie wiesz ile podadza? podadza tyle ile zazadasz. toc placisz tak? jestes klientem tak? to placisz i zadasz.... a ile chcesz to juz twoja decyzja. czemu nie chcesz transferu jutro?? toc jesli zostalo tylko 3 to nie ma na co czekac.
mialas 9 zarodkow czy 9 komorek? komorki sie nie chca zapladniac bo:
- jesli klasyczne IVf: moze byc problem z otoczka jajka i plemnik sie przedostac nie moze. moze byc problem z morfologia plemnika ktory nie jest zdolny do zaplodnienia.
- jesli ICSI: wina embriologa ktory zle wykonal zadanie
- niezaleznie od metody: niedopasowanie jajka i plemnika, wady genetyczne po jednej lub drugiej stronie, slabe laboratorium lub warunki laba nie pasuja danej parze plemnika i komorki