reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A papier musi gdzieś być, pewnie wsadziłem do złego segregatora albo wpadł za mebel... Muszę chyba poświecić jakiś weekend na przetrząśniecie wszystkiego (NIENAWIDZĘ!) a w ostateczności pojechać do instytutu po duplikat

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja to najprawdopodobniej w tym miesiącu odpuszczę podejście albo i dłużej...pogadamy z lekarzem na wizycie. M co prawda nie gorączkował, antybiotyk brał tydzień w małej dawce, już zdrowy tylko kaszel mu został ale musi po prostu poodksztuszać draństwo. No sama nie wiem, zobaczymy co lekarz powie

A właśnie, jak już mowa o poniedziałkach wpisz mnie Gosiu proszę na 31.10 na wizytę zamiast 26. Przesunęłam termin ze względu na spóźnioną poprzednia miesiączkę.

Co do kariotypów to wyobraźcie sobie że nie mogę znaleźć papieru... Taka bałaganiara ze mnie. Co prawda lekarz tylko zanotował że robiliśmy i ze wynik prawidłowy, nie kazał przynosić, nie mówił też że wymagane jest to badanie. Chociaż nie miał by kiedy go zlecić bo wcześniej poinformowałam ze robiliśmy. INVI MED Warszawa.

A właśnie. Powiedzcie mi dziewczyny co myślicie o InviMed Warszawa? Prowadzi mnie dr. R. Na innym, martwym już forum czytałam sporo dobrych opinii o nim. Tutaj dostałam info od jednej z koleżanek, niezbyt przychylną niestety. I tak się stresuję... Na razie mam dobre odczucia, na pewno o niebo lepsze niż po wizytach z dr. K. (K jak nazwisko prezesa partii rządzącej ;)) u którego byliśmy kilka razy dwa lata temu, jeszcze przed decyzją o in vitro

Hej hej,

Ja chodziłam do Invimed na Rakowiecką, ale nie znam doktora R :)
Chodziłam do dr Z i doktor sama w sobie bardzo miła, ale co chwila zapraszała nas na wizytę za jedyne 150, na której ani razu nie chciała mi zrobić USG bo po co, a co wizyta dostawałam karteczki jakie jeszcze mam badanie zrobić..Do tego oszukała nas- powiedziała że muszę robić keriotyp bo jest nowa ustawa i nigdy się tego nie robiło ale już jest obowiązek+ jeszcze jakieś badanie męża za co zapłaciłam 1620. Później sie okazało że to badania nie są obowiązkowe, mogłam zrobić je 4 razy taniej w Alabie.

Zrezygnowałam jak byłam na wizycie- 4 dni przed rozpoczęciem cyklu w którym mieliśmy zacząć stymulacje. Wizyta trwała dosłownie 5 min, dała mi karteczkę ze muszę jeszcze sód i potas zrobić, i że ma przyjść za 2 dni to zrobi mi USG a teraz ona się spieszy bo ma umówiony zabieg i wyszła..

I tak poszłam z marszu do Bociana :)

Dr K- nie znam ale jest bardzo chwalony i polecany.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

A właśnie, jak już mowa o poniedziałkach wpisz mnie Gosiu proszę na 31.10 na wizytę zamiast 26. Przesunęłam termin ze względu na spóźnioną poprzednia miesiączkę.

Co do kariotypów to wyobraźcie sobie że nie mogę znaleźć papieru... Taka bałaganiara ze mnie. Co prawda lekarz tylko zanotował że robiliśmy i ze wynik prawidłowy, nie kazał przynosić, nie mówił też że wymagane jest to badanie. Chociaż nie miał by kiedy go zlecić bo wcześniej poinformowałam ze robiliśmy. INVI MED Warszawa.

A właśnie. Powiedzcie mi dziewczyny co myślicie o InviMed Warszawa? Prowadzi mnie dr. R. Na innym, martwym już forum czytałam sporo dobrych opinii o nim. Tutaj dostałam info od jednej z koleżanek, niezbyt przychylną niestety. I tak się stresuję... Na razie mam dobre odczucia, na pewno o niebo lepsze niż po wizytach z dr. K. (K jak nazwisko prezesa partii rządzącej ;)) u którego byliśmy kilka razy dwa lata temu, jeszcze przed decyzją o in vitro

Koniczynka,tak jak pisałam ja byłam pacjentka dr R. Na początku byłam zadowolona,w euforii przed 1 podejściem. No ale na koniec okazało się nie do końca tak pięknie jak miało być.
2 podejście przeniosła się do Novum. Różnica dla mnie niebo a ziemia.
W Invimed wizyty po 5 min,mało informacji. A najgorsze to było to,że przy transferze zabronili być mojemu mężowi, wiec musiałam tam być sama a On czekam za drzwiami. ..
To co mam w Novum a nie miałam w invimed:
-dokładny przekaz informacji
-dokładne badania, podczas stymulacji miałam krew badana 4 razy gdy w Invimed tylko 1 przed samą punkcja,a o endometrium to nawet słowa nie wspomniał
-dużo lepsze zaplecze zabiegowe,wyzszy standard,lepsze podejście do pacjentek (po punkcji)
-przy transferze był mój mąż, na ekranie Pani embriolog pokazała nam wszytkich komórki, stan rozwoju,dostałam nawet zdjęcie naszego Bąbelka :)
-finansowo nie ma zbyt wielkiej różnicy
Natomiast niezależnie od tego co napisałam, musisz mieć do swojego lekarza zaufanie. Niezależnie od tego z jakiej kliniki jest :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Calkiem niezle oprocz bolu jajnikow po punkcji i puchniecia brzucha wieczorem jest dobrze. Acard i clexan mimo ze bolace kurest... rewelacja przy poprzednim podejsciu bolalo mnie wszystko lacznie z nogami i czulam sie taka ociezala teraz luzik przy dawkach progesteronu 3x100 luteina i 3x10 duphaston
Poza wczorajsza chwilowa zalamka przez wkurw .. mojego m jestem optymistycznie nastawiona :) wierze ze bedzie dobrze :)
Narazie innych objawow brak ale szczerze powiem to nie szukam ich tak jak przy poprzednim podejsciu :)
Mnie dopiero wczoraj przestały jajniki boleć :):)
Będzie dobrze,damy rade :)
Mój Bąbelek (jak go z mężem nazywamy) dziś ma już 5 dni :)
Powinien się zakopywac juz ładnie u mamusi :)
Kurcze,nie mogę sobie miejsca znaleźć :) najdłuższe 2 tyg ever!!!;)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasik - super!
Beatko, a jak ty się czujesz?

Chocolatieri jak ty ratujesz na stymulację?

Mam wrażenie że jestem cała opuchnieta, na początku miałam mega nerwy a teraz łapie doły [emoji23] masakra jakaś. I głowa daje mi do wiwatu... bóle glowy są okropne szczególnie rano. Ja mam 300 Bemfola ze względu na niską rezerwę jajnikowa. (0.5) Jestem na długim protokole.

Kasik [emoji173] trzymam kciuki !!!

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry