reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja juz w z kropkiem wyspana po obiedzie :) dalej odpoczywam w hotelu :)
Jutro zbiorka dk domku i szczesliwe 9 miesiecy ciazy przede mna :)
I takie nastawienie musi być! !!!!pozytywne !!!! ;)pięknie trzymam kciuki;) ;) :)
Ja po tranferze tez leżałam plackiem cały dzień, następny juz trochę lazilam a 3 dzień to byłam na grilu, przeszłym z 10 km .Także dziewczyny nie ma regóły.ps Ananasa nie jadlam bo nie wiedzialam ze trzeba

Dzwoniłam do poradni genetycznej i sa terminy [emoji122][emoji16][emoji106]

Na luty 2018 rok [emoji122][emoji28]
Rozpieda****a mnie ta Polska!
Niech mi żadnych składek na NFZ skurwy*****y nie pobierają bo i tak nie chodzę do lekarzy z NFZ [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Zapisz się na prywatną wizytę do dr Stembalskiej ( w invicta przyjmuje i na grobli ) i ona Cie "wciśnie" potem jako swoją pacjentkę. Ja w tamtym roku tak zrobiłam i po miesiącu miałam badane kariotypy- ja i mąż. Na NFZ bym jeszcze do tej pory czekała [emoji22]

I takie nastawienie musi być! !!!!pozytywne !!!! ;)pięknie trzymam kciuki;) ;) :)
Ja po tranferze tez leżałam plackiem cały dzień, następny juz trochę lazilam a 3 dzień to byłam na grilu, przeszłym z 10 km .Także dziewczyny nie ma regóły.ps Ananasa nie jadlam bo nie wiedzialam ze trzeba

Tez nie jadlam ananasa jak mi sie udalo. Z reszta mam uczulenie, wiec ananas odpada

Chciałam napisać że normalnym tokiem bym jeszcze czekała bo wszystkie badania miałam na NFZ. A za wizytę prywatną zapłaciłam 150 pln. Teraz po kiepskich badaniach prenatalnych zadzwoniłam do niej, powiedziałam że jestem jej pacjentką i też mnie szybko przyjęła.

Zapisz się na prywatną wizytę do dr Stembalskiej ( w invicta przyjmuje i na grobli ) i ona Cie "wciśnie" potem jako swoją pacjentkę. Ja w tamtym roku tak zrobiłam i po miesiącu miałam badane kariotypy- ja i mąż. Na NFZ bym jeszcze do tej pory czekała [emoji22]

Kochana ile płaciliście za kariotyp?
Ceny sa tak różne ze az głowa boli od tych różnic. Najwiecej za badanie krzyknęli 540 zł [emoji849]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja robiłam kariotypy na NFZ w instytucie neurologii na Sobieskiego w Wawie. Na wizytę czekałam z miesiąc albo dwa, ale termin zrobienia kariotypów teoretycznie był za rok. No ale lekarka po wywiadzie postała nad panią w sekretariacie i znalazł sie miejsce na za miesiac. Tyle że... Na wyniki czekałam PÓŁ ROKU. A nawet kilka tygodni więcej. Miało być 3 miesiące a potem co miesiąc mówił, żebym zadzwoniła za miesiac bo nasze próbki ciagle w zamrażarce. No ale rozumiem, w pierwszej kolejności robili badania ciężarnym którym prenatalne wyszły źle. A tam pół Polski se zgłasza.

Jeszcze jedna sprawa. Pani genetyk z instytutu podkreślała że jak byśmy jednak prywatnie robili (zanim znalazł się dla nas termin) to żeby uważać gdzie sie robi to badanie. Bo tu bardzo ważne jest doświadczenie i sokoli wzrok diagnosty. Ma taki wzorce prążków każdego chromosomu i sprawdza czy się zgadza, tak prążek po prazku. Człowiek a nie komputer. Mówiła ze trochę firm krzaków powstało co się od wczoraj diagnostyką genetyczna bawią.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry