reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzięki dziewczyny za info o tarczycy. Zrobię badania o których piszecie...btw mój gin co prowadzi mnie w Medicower od półtora roku, czyli od poczatku poprzedniej ciazy napisał mi pod wynikami ze wszystko w normie. I okazuje się, ze ja pierwszy raz miałam to tsh badane (byłam pewna, że badanie było zlecone z kupą innych ciążowych ale sprawdziłam i nie było). I w ogole zła jestem bo wie facet, że się staram od dawna i mi nie zlecił a wczoraj wycztałam że WHO zaleca przy pierwszej wizycie starającej sie dziewczynie tsh sprawdzić.

A ja dziś powinnam mieć 4 dzień okresu, a nawet sie na niego nie czuję...
A bierzesz teraz jakieś leki?
Może zrób sobie ta betę :)
Ja po genopeptylu tez miałam opóźnienie, co prawda tylko 2 dni ale jednak.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Koniczynko jesli anty tpo wyjdzie ci podwyzszone to szybko na usg tarczycy bo tsh mozesz miec w normie choc za wysokie na ciaze a przy podwyzszonym anty tpo tzw dziury w tarczycy ktore potwierfzaja hashimoto. Ale to dopiero po badaniach anty tpo

Biorę tylko feminbion i omegę3 :) Tydzien temu przyjęłam przez 3 dni lek przeciwgrzybiczy doustny a kilka dńi wcześniej gynazol krem dopochwowy. Przez tą infekcję przestałam mierzyć tempkę od połowy cyklu bo i tak była pokręcona ale dziś zmierzyłam i jest dość niska -36,55. U mnie "wysoka" to jakieś 36,8 zazwyczaj a "niska" 36,4. Przy ciąży tempka nie powinna spaść tak bardzo.

Przypuszczam ze to przez stres przed czytaniem ustaw dotyczących in vitro i aborcji, mocno to przeżywałam, zarywałam noce :/

Ja jade o 11:30 na badania pozniej 13:40 wizyta :)
I niestety wczoraj przypomnial sobie moj okres ze sie nie pojawil[emoji14] masakra kocham takie wizyty :p
Ja tez się bałam z tym okresem,bo jakby mi się nie skończył do jutra to mówiła, że prawdopodobnie przerwiemy stymulację (nie wiem czemu).
Ale na szczęście wczoraj się @ skończyła :)
Słuchaj, no adrenalinka być musi ;)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gosia - dzięki i powodzenia :) tobie też okres się zagubił? ;)

Co do norm. Robiłyście dziewczyny sobie homocysteinę? Bo z wielu powodów bardzo ważne jest, żeby była zbita do 9 przy staraniu o dziecko. Chodzi o te łańcuchy z kwasem foliowym i wit b12.

Do góry