reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzięki dziewczyny za info o tarczycy. Zrobię badania o których piszecie...btw mój gin co prowadzi mnie w Medicower od półtora roku, czyli od poczatku poprzedniej ciazy napisał mi pod wynikami ze wszystko w normie. I okazuje się, ze ja pierwszy raz miałam to tsh badane (byłam pewna, że badanie było zlecone z kupą innych ciążowych ale sprawdziłam i nie było). I w ogole zła jestem bo wie facet, że się staram od dawna i mi nie zlecił a wczoraj wycztałam że WHO zaleca przy pierwszej wizycie starającej sie dziewczynie tsh sprawdzić.

A ja dziś powinnam mieć 4 dzień okresu, a nawet sie na niego nie czuję...
A bierzesz teraz jakieś leki?
Może zrób sobie ta betę :)
Ja po genopeptylu tez miałam opóźnienie, co prawda tylko 2 dni ale jednak.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Koniczynko jesli anty tpo wyjdzie ci podwyzszone to szybko na usg tarczycy bo tsh mozesz miec w normie choc za wysokie na ciaze a przy podwyzszonym anty tpo tzw dziury w tarczycy ktore potwierfzaja hashimoto. Ale to dopiero po badaniach anty tpo

Biorę tylko feminbion i omegę3 :) Tydzien temu przyjęłam przez 3 dni lek przeciwgrzybiczy doustny a kilka dńi wcześniej gynazol krem dopochwowy. Przez tą infekcję przestałam mierzyć tempkę od połowy cyklu bo i tak była pokręcona ale dziś zmierzyłam i jest dość niska -36,55. U mnie "wysoka" to jakieś 36,8 zazwyczaj a "niska" 36,4. Przy ciąży tempka nie powinna spaść tak bardzo.

Przypuszczam ze to przez stres przed czytaniem ustaw dotyczących in vitro i aborcji, mocno to przeżywałam, zarywałam noce :/

Ja jade o 11:30 na badania pozniej 13:40 wizyta :)
I niestety wczoraj przypomnial sobie moj okres ze sie nie pojawil[emoji14] masakra kocham takie wizyty :p
Ja tez się bałam z tym okresem,bo jakby mi się nie skończył do jutra to mówiła, że prawdopodobnie przerwiemy stymulację (nie wiem czemu).
Ale na szczęście wczoraj się @ skończyła :)
Słuchaj, no adrenalinka być musi ;)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gosia - dzięki i powodzenia :) tobie też okres się zagubił? ;)

Co do norm. Robiłyście dziewczyny sobie homocysteinę? Bo z wielu powodów bardzo ważne jest, żeby była zbita do 9 przy staraniu o dziecko. Chodzi o te łańcuchy z kwasem foliowym i wit b12.

Do góry