reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A jak jest z piciem kawy po transferze?i czy leżałyscie plackiem w dniu transferu? Ja z córką właśnie na dworze w piaskownicy się bawimy i nie wiem czy powinnam się położyć czy nie :(

Kawy nie pije w ogóle, nie odpowiem.
Leżeć leżałam chwile.
Pózniej normalne czynności życiowe robiłam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aha, juz wiem. Jesli to Twoj rocznik w nicku to masz jeszcze troche czasu. Moze znajdziesz jeszcze sile i pieniążki na kolejny raz...

Dziękuje Aniu,
Sile mam, duzo jej mam.
Ogólnie jestem twarda sztuka, ale ja czułam juz 2 dni temu ze nic z tego. To chyba sie czuje. Ale rybka mi pomogła sie podnieść i dalej wierzyć. Szczególnie ze wczoraj ani dzis juz nic mnie nie bolało, a krwawienie sie w ogóle nie pojawiło.
Wynik odbierałam z radością, z malutka nadzieja.
<0.1 [emoji17]

Szczerze to nie stać nas na drugie podejście.
A zapożyczać sie nie chcemy. Żadna tajemnica. Ivf jest bardzo drogie w Polsce.
Moze kiedyś, za kilka lat. Na chwile obecna napewno nie.

Ja miałam wodniaka jajowodu - usunięto. Zapalenie otrzewnej za dzieciaka- tu lekarze widza niemożności zajścia w ciąże naturalnie. 5 lat starań. Maż wszystko ok, moje badania ok.
Progesteron niski, ale tu chyba można popracować? To kluczowy wynik

1 jajowodu? .czyli 2 cały i zdrowy :)

1 podejście, duzo pęcherzyków było, ale do 4 doby został 1. W 5 dobie miałam późna Morule.
Gdybym teraz miała możliwość, podałabym w 3 dobie 2 zarodki.
5 doba i prawie blastocysta... Hmmm sama nie wiem. Nie ma co gdybać.
Pije wino, lampkę za Wasze zdrowie.

Hoppe to bardzo przykre tez zrobilabym jak Ty lampeczka wina ...pewnie i wiecej .Jutro jest nowy dzien i mam nadzieje ze obudza sie w Tobie nowe nadzieje tego Ci zycze .Troszke juz przeszlas i w koncu zla passa musi sie odmienic !!

Szczerze to nie stać nas na drugie podejście.
A zapożyczać sie nie chcemy. Żadna tajemnica. Ivf jest bardzo drogie w Polsce.
Moze kiedyś, za kilka lat. Na chwile obecna napewno nie.

Ja miałam wodniaka jajowodu - usunięto. Zapalenie otrzewnej za dzieciaka- tu lekarze widza niemożności zajścia w ciąże naturalnie. 5 lat starań. Maż wszystko ok, moje badania ok.
Progesteron niski, ale tu chyba można popracować? To kluczowy wynik

Rozumiem, fakt drogie.
Jeżeli mogę coś ewentualnie doradzić, to zastanówcie się może na spokojnie nad 2 podejściem. My mieliśmy 1 w czerwcu,teraz 2 plus zmiana kliniki.
Okazało się, że nadal 70% naszych badań jest ważnych. Jak podsumowalismy okazało się, że decyzja o szybkim 2 podejściu pozwoli nam zaoszczędzić 50% kasy.
Nie namawiam :)
Rzucam tylko przykładem z własnego Podwórka :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ewunka, zapalenie otrzewnej... tu moze byc przyczyna ?

Ale sytuacja nie jest beznadziejna. .....
Ja też miałam wodniaka ( lewy jajowod wycięty ) prawy jajowod mam ( ale do niedawna prawy jajnik bym martwy )
zapalenie otrzewnej również przeszłam ......
Walcz
rano w nocy i w południe

Do góry