reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny tak czytam i sie zastanawiam bo tak to piszecie ze chcecie jak najwcześniej zbadać wynik czy jesteście czy nie a jak zbadacie i wyjdzie niski to pozniej myślicie ze moze cos nie wyszło bo za wczesnie wiec nie wiem czy nie lepiej poczekac dluzej i miec wieksza pewność niz pozniej sie stresować czy moze nie oszukany wynik [emoji849]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny tak czytam i sie zastanawiam bo tak to piszecie ze chcecie jak najwcześniej zbadać wynik czy jesteście czy nie a jak zbadacie i wyjdzie niski to pozniej myślicie ze moze cos nie wyszło bo za wczesnie wiec nie wiem czy nie lepiej poczekac dluzej i miec wieksza pewność niz pozniej sie stresować czy moze nie oszukany wynik [emoji849]

Hmmm.... jak wyjdzie w 6dpt 0 to pozamiatane. Jak cos wyjdzie to i tak trzeba powtorzyc bete. Wole szybciej. Jest 0 przestaje sie faszerowac luteina. Jest beta, biore dalej i badam w 10 dpt. Powinna byc 3cyfrowa. Jak jest to czekam jeszcze iles tam dni i powtarzam. Tak czy siak stres ogromny.

Hmmm.... jak wyjdzie w 6dpt 0 to pozamiatane. Jak cos wyjdzie to i tak trzeba powtorzyc bete. Wole szybciej. Jest 0 przestaje sie faszerowac luteina. Jest beta, biore dalej i badam w 10 dpt. Powinna byc 3cyfrowa. Jak jest to czekam jeszcze iles tam dni i powtarzam. Tak czy siak stres ogromny.

Ja jeszcze 4 dni do testu z beta tutaj moze byc ciezko z tego co pytałam to marne szanse a wlasnie chciałabym sprawdzić jaki jest wynik bo z testu nic sie nie dowiem [emoji29]

mila- kurna nie strasz:)
w 6dpt nie musi byc bety wogole...... w 10dpt moze ae nie musi byc 3 cyfrowa. w moich 2 ciazach bety byly niskie - popatrz w sygnature. wazne zeby w 10dpt byla i pozniej sie podwajala co 48 godziny

No i po wszystkim.Dzisiaj byłam zbadać betę wynik 0,1 po 10dpt . chyba nie ma dla nmie już szansy? Miałam tylko jedno jajeczko 5 dniowe, 2 pozostałe przestały się rozwijać po 3 dobie.:hmm::hmm::hmm:
Przykro mi, ale głowa do góry.
Zrób jeszcze raz betę za 2 dni.
Ja miałam bardzo podobnie za pierwszym razem i teraz liczę ze sie uda i za ciebie tez trzymam mocno kciuki.

mila- kurna nie strasz:)
w 6dpt nie musi byc bety wogole...... w 10dpt moze ae nie musi byc 3 cyfrowa. w moich 2 ciazach bety byly niskie - popatrz w sygnature. wazne zeby w 10dpt byla i pozniej sie podwajala co 48 godziny

No ale 5dniowych blastocyst? Mam jak byk w karcie po transferze. 6dpt beta - lekarz mi powiedzial, ze juz musi wyjsc. U mnie sie zawsze sprawdzalo a mialam 4 transfery. Jak mialam 2- cyfrowa w 10dpt to tez byla dupa. Nawet jak lekarka dzwonila to mi mowila, ze jest za nisko. Szansa jest ale mala. No i miala racje.

No blastocyst:) patrz jaka mialam bete... w 7 dpt blastki byla tylko 18 ! a byly i kobitki ktore mialy 5-8. wiec to ze szanse mniejsze to wiadomo, ale nie mozna mowic ze jak 0 w 6 dniu to pozamiatane - to nie jest prawda. sa tylko zmniejszone szanse:)))

No blastocyst:) patrz jaka mialam bete... w 7 dpt blastki byla tylko 18 ! a byly i kobitki ktore mialy 5-8. wiec to ze szanse mniejsze to wiadomo, ale nie mozna mowic ze jak 0 w 6 dniu to pozamiatane - to nie jest prawda. sa tylko zmniejszone szanse:)))

Dajesz nadzieje! Mi lekarz jak mialam w 6dpt 10 to juz mowil ze troche niska. Tylko, ze u mnie stety/ niestety sie to sprawdzilo.

Dziewczyny, 2dpt 3- dniowych zarodków, a wypływająca ze mnie luteina jest brązowo - różowa z jakimiś czerwonymi kropkami. Za wcześnie na implantację. Co to jest? :( Mam nadzieję, że już nie jest po wszystkim :(
Ja miałam podobnie po transferze, ale lekarz już w trakcie transferu powiedział mi, że nastąpiło zadrapanie i żebym się nie denerwowała. Po dwóch dniach ustąpiło. Może u Ciebie to coś podobnego.

reklama
Dziewczyny ja teraz tez miałam 5 dniowa blastke mi lekarz kazał zrobić 10 dnia betę ja robiłam 13 tego gdybym zrobiła 6 mogłabym zaszkodzić moim dzieciom bo u mnie blastka podzieliła się i zagniezdzila dopiero 8 dpt także nie dokonca się zgodzę żeby robić 6 dpt ale to moje zdanie

Do góry