Przepraszam, ze sie wtrace ni z guchy ni z pietruchy
Absolutnie sie nie zgadzam ze stwierdzeniem "lekarz NIE MA BYC MILY...... lekarz MA BYC SKUTECZNY".
To jest jakis peerelowski zabobon!!! Matko kochana jak mozna tak uwazac?!
Mieszkam 5 lat w Holandii i jakby jakikolwiek lekarz byl niemily dla pacjenta to nastepnego dnia mialby juz wreczone wypowiedzenie!!
Bycie milym nic nie kosztuje a mozna byc milym i skutecznym. Jedno drugiego nie wyklucza.
W Polsce ludzie pozwalaja sobie na traktowanie jak smiecia a lekarz uwaza sie za drugiego po bogu. Rany boskie jak tak mozna pozwalac sie traktowac?
Rok temu ordynatorka oddzialu na ktorym mialam mame (tata byl na OIOMie na innym oddziale) nawrzeszczala na mame i to przy mnie. W Holandii to dyscyplinarka a w Polsce normalka. Paranoja! Coz, moja skarga wyladowala nastepnego dnia na biurku dyrektora i nastapil cud na oddziale. Na moj widok personel o malo stop mi nie calowal. Da sie?! Da!
Nie wolno pozwalac traktowac sie jak smiecia!!! NIGDY!!
Ja mieszkam w krajach skandynawskich gdzie opieka medyczna i podejscie do pacjenta to miod - pewnie jeszcze wiekwszy niz w holandii (ale to bez znaczenia). Ale ty sie odnosisz to jednego a ja do drugiego. Nie mowie ZE TAK MA NIE BYC..... mowie ZE TAK JEST w polsce. i nie trzeba byc uczonym zeby widzisz ze co chcemy a co dostajemy to 2 rozne rzeczy. nie musisz pisac jak jest w holandii, ja nie pisze jak jest u mnie bo to 2 rozne swiaty. mieszanie ludziom w glowie ze NIE POWINNI sie godzic na zle traktowanie nic nie wnosi do tematu.
Ci MILI ludzie w skandynawii w roznych klinikach mi popieprzyli 4 podejscia - i na tym ich milosc sie skonczyla. Ci sami mili ludzie nie maja pojecia o podstawach leczenia dzieci. Owszem, supe do nich isc. Owszem, tam lekarz NIC NIE ZROBI bez twojego pozwolnia i jeszcze twoje zdenerwowanie przyjmie z usmiechem. No i co z etgo? Nic...... Nadal twierdze - od tych czulosci ciazy sie miec nie bedzie. trzeba patrzec na skutecznosc
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom