reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześ dziewczyny...
Mam pytanie: jak się płaci, za wszystko na początku, czy po każdej wizycie za wizytę i np. za punkcję po punkcji? Ile kosztują te leki do stymulacji. Mam na myśli, czy to koszt ok 600 zł czy już 1500 zł. o grosze nie chodzi mi tu. Pytam bo już 08.08 pierwsza wizyta i muszę się na nią przygotować :) Gratuluje walecznego kropka :)

Cześ dziewczyny...
Mam pytanie: jak się płaci, za wszystko na początku, czy po każdej wizycie za wizytę i np. za punkcję po punkcji? Ile kosztują te leki do stymulacji. Mam na myśli, czy to koszt ok 600 zł czy już 1500 zł. o grosze nie chodzi mi tu. Pytam bo już 08.08 pierwsza wizyta i muszę się na nią przygotować :) Gratuluje walecznego kropka :)
Hej...ja placilam jednorazowo za wszystko...nawet zaplacilam za transfer ktory mam odroczony. Tylko za mrozenie jeszcze nie placilam. A leki wyszly mnie ok 1000zl a bez refundacji by wyszly cos ok 3000zl.

Nie nadrzerka nie jest przeszkoda ma ja bardzo duzo kobiet przed ciaza nie powinno sie nic z nia robic po porodzie moze sama zniknac albo zrobia ci z nia porzadek podczas porodu (czego z reguly nie robia bo maja w dupie :)) narazie sie nia nie przejmuj mysl o nowej stymulacji i ciazy
Mojej koleżance robiły się nadżerki i lekarz kazał własnie jej zajść w ciążę która to uspokoiła. Było to co prawda 12 lat temu ale pomogło

Hej dziewczyny :) ogarnęłam sie troche, hormony przestaly buzować, decyzja o kolejnej walce podjeta, wracam do gry!!! :-) lekarz zmieniony, wizyta na koniec sierpnia i do dzieła!! Mója kochana śnieżynka czeka na mnie wiec musze byc silna :) a na razie plan taki: 2 tygodnie urlopu nad morzem, relaks, odmóżdżenie i przywiezienie pozytywnej energii:))) pozdrawiam Was wszystkie! Udanego dzionka :-)
Super decyzja! Nie możemy się poddawać!!!:) Buziaki

Dziewczyny &&& za dzisiejsze wizyty
Hussan gratulacje mamusiu zyze wysokiego przyrostu i spokojnych 9 miesięcy;))
Ja chodząc do pracy czytam was ale nie mam kiedy wam odpisywać ale jestem z wami cały czas

Cześ dziewczyny...
Ja płaciłam za każdą wizytę po wizycie. W momencie stymulacji kiedy robili mi badania to i za badania nie płaciłam ani za wizytę, u mnie były to 3 wizyty. W dniu punkcji płaciłam za punkcję i zapłodnienie. w dniu transferu za transfer. Ale kliniki myślę że różnie mogą do tego podchodzić. Koszt leków jest uzależniony od protokołu i leków. Leki nadal są refundowane więc koszt powinien być w granicach 800-1500 zł. Pamiętaj że po punkcji również bierze się leki które do tanich nie należą.

reklama
Dziękuję Za informację. Będę jeździć do Poznania, więc się okaże co i jak, ale dobrze wiedzieć wcześniej czego się spodziewać.

Do góry