reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny a Wy robicie to prywatnie czy zalapalyscie się na program rządowy?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam dwa podejścia w rządowym programie. Pierwsze beta 0, bez mrożaków. 2 transfer jednego zarodka, zero mrożaków. Była ciąża, trwała tylko do 5 tygodnia:( Teraz jestem prywatnie w Provicie. Przezyłam ogromny szok jak dostałam wykaz badań do zrobienia. Przy rzadowym programie koszt wszystkich badań to ok 4000 zł w tej klinice w której wcześniej sie leczyliśmy. Teraz w provicie zrobiłam wszytskie badania z wykazu i niecałe 300 zł zapłaciłam.

reklama
Pr
Super wynik [emoji6] pamietam jak na punkcji przeżywałam , ze pobrano mi tylko 5 komórek a dziewczynie obok 12 . Jak ja jej zazdrościłam , potem spotkałyśmy sie w dniu transferu i okazało sie ze z moich 5 komórek uzyskałam 3 zarodki klasy 4AAx2 i 2BC X1 a ona miała jeden zarodek klasy 1 BB , wiec jakość najważniejsza nie ilośc teraz to wiem [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ano wlasnie...licze wlasnie na to,a powiedz o tym jakiej klady sa zarodki to przy transferze dopieto mowia?

Butterfly potwierdzona wiadomość. Dr Grettka z dniem 1 sierpnia kończy współpracę z Provitą. Ostatnia szansa na wizytę u niego to właśnie czwartek. 3 razy tam dzis do nich dzwoniłam żeby mieć stuprocentową pewność. Może przejdzie do Gyncentrum:) Bo ja tez się nad nimi wahałam i nad dr Mercikiem bo też bardzo dobry specjalista ale wybrałam Grettke. No mam nadzieję że nie będę musiała juz do żadnej kliniki iść tylko teraz już będzie ok.
Ilka gratulacje!!! Teraz duzo leż, odpoczywaj, zero stresu.
A skąd wiesz o tym Gyncentrum? W recepcji Ci to powiedzieli? No nic, zobaczymy co mi powie w czwartek :)

Dziewczyny,byłam dziś na akupunkturze. Ciężko nawet opisać te emocje :)
Miałam już pierwsze igły na odblokowanie leków. Dostałam parę wytycznych:odstawic całkowicie cukier, jeść dużoswiezych owoców i warzyw-zadnych mrożonek,5 posiłków a dobę w tym 2 obowiązkowo ciepłe, godzina spaceru dziennie,spać maks 23,a i jest mało pszennych produktów a dużo np kasz i fasoli,ale fasola czarna typu np. Adzuki.
w czwartek kolejna wizyta :)
Ale czuje się mega super!

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Super! Czy to boli? Jakie są Twoje wrażenia ?

Trzymamy kciuki za piekne widoki :)

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Lipiec bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz czerwiec :) ;)

Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checią sie pozbedzie :)

11: kajka89- wizyta u gin prowadzacego ciążę
11:marzen88 wizyta w trakcie stymulacji

12:malina_29- wizyta pęcherzykowa
12:jagodaaga- transfer
13:katharina203- wizyta w klinice początek stymulacji
13: karo0202- betowanie
13:marzen88 - punkcja
13:ilk_a-betowanie 2
14: koralik83 - wizyta kontrolna w klinice
14: pisanka89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14:butterfly1331-wizyta w klinice przed stymulacja
14:KasiaAnna - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14:Truskawka89- wizyta serduszkowa
15:N@t@li@89 - wizyta w nowej klinice i nowy plan dzialania
17:husan- kontrola przed criotransferem
20:nieagatka - betowanie 1
21: eve87- betowanie 1
22:anika11 -wizyta u gin prowadzącego ciążę
26:ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27:Nikaaa - na świecie pojawia się ukochany synuś

Sierpień
4: MartiniM - wizyta u gin prowadzacego ciążę
8: pisanka89- kontrola u gin prowadzącego ciążę
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;):D
♡♡♡♡♡

Ostatnia edycja:
Super! Czy to boli? Jakie są Twoje wrażenia ?

Przy 5 transferze postanowiłam iść na akupunkturę pomyslałam , ze może pomoże . Generalnie specjalnie bolesne to nie jest , czujesz tylko ukucie delikatne ja miałam na stopie , kolanie , przy pępku ,uchu i w głowie .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja żyjąc nadzieja ze sie wkoncu uda po leczeniu endometriozy nie zapisałam się.. a ile Was wyniosło prywatnie? Jeśli to nie tajemnica [emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry