reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

...2 ciąże pozamaciczne z krwotokami wewnętrznymi, usuwane operacyjnie, przy drugiej usuniety jajowód.... jeden jajowód drożny, ale niestety naturalnie nie udaje się....istnieje prawdopodobieństwo, że niestety po 2 otwarciach brzucha są zrosty na tyle duże, że utrudniają przejście ...w końcu zdecydowaliśmy się na in vitro....strasznie to przeżywam, włąsciwie decyzja została podjęta w ciągu kilku dni, newet nie miałam okazji jakoś się do tego wszystkiego nastawić i zdobyć więcej informacji ....dlatego szukam odpowiedzi u was:)...a chociaż spostrzeżeń i wskazówek..

Witaj [emoji4] ja jestem po leczeniu w Gamecie w Rzgowie. Miałam podobny problem: 4 ciąże pozamaciczne, usunięty jeden jajowód i drugi niedrożny. U mnie zatrybiło za pierwszym razem, jestem w 15 tygodniu ciąży.

reklama
Witaj [emoji4] ja jestem po leczeniu w Gamecie w Rzgowie. Miałam podobny problem: 4 ciąże pozamaciczne, usunięty jeden jajowód i drugi niedrożny. U mnie zatrybiło za pierwszym razem, jestem w 15 tygodniu ciąży.
Kasiu! gratuluj ę! jejku, dodałaś mi otuchy :) u którego lekarza si ę leczyłaś? jeśli moge zapytać?

...mnie lekarz też zalecił vit D3 dawka 250....biorę już od listopada cały czas, od kiedy tylko zaczęłam stymulację CLO, początkowo przez cały okres zimy dawka 500 i oprócz tego oczywiście kwas foliowy...o Q10 nie wiedziałam, ale zaopatrzę się w niego, nie zaszkodzi :)
Ja tez dopiero teraz zaczelam brac koenzym
Nam lekarz nic nie zalecil bo nie wierzy w suplementy. Ale na wlasna reke m bral androwit i l-karnityne plus do tego orzechy brazylijskie i plemniki sie poprawily. Wiec teraz tez bierzemy na wlasna reke :)
Ja dodatkowo femibion natal 1 wit c 1000 wit e wit b complex d 1000 ale teraz przejde na mniejsze bo w femibionie sa. A m poprzedni zestaw plus wit e c b d 1000 koenzym cynk kwas foliowy. Jemy duzo nabislu a fuj bo ja z nabialu to ser zolty tylko preferuje :) jaja na potege plus kielki rozne rozniste zeby dodatkowe maturalne witaminy byly

Ja tez dopiero teraz zaczelam brac koenzym
Nam lekarz nic nie zalecil bo nie wierzy w suplementy. Ale na wlasna reke m bral androwit i l-karnityne plus do tego orzechy brazylijskie i plemniki sie poprawily. Wiec teraz tez bierzemy na wlasna reke :)
Ja dodatkowo femibion natal 1 wit c 1000 wit e wit b complex d 1000 ale teraz przejde na mniejsze bo w femibionie sa. A m poprzedni zestaw plus wit e c b d 1000 koenzym cynk kwas foliowy. Jemy duzo nabislu a fuj bo ja z nabialu to ser zolty tylko preferuje :) jaja na potege plus kielki rozne rozniste zeby dodatkowe maturalne witaminy byly
heh...:) przy takich dawkach musi sie udać :)!! ja tam wierze w suplementy bio juz ne raz mi pomogły w rtożnych dolegliwościach, gdzie lekarze nie potrafili trafić z lekiem....u mnie więc zioła są na pierwszym miejscu :)

Mimo weekendu u nas ciagle cos sie dzieje dzis trzymamy kciuki za punkcje :)

Wakacje w koncu sa wakacje :)
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Lipiec bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz czerwiec :) ;)

Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

Do zbycia marvelon 17 szt ktos zainteresowany ?? :) marzen88 z checia sie pozbedzie :)

3:nieagatka - punkcja
3:eve87-punkcja

4: ewa651 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
4:BeataWarszawa- betowanie 1
4:mokate66- criotransfer
5: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6:BeataWarszawa- betowanie 2
6:Truskawka89 - wizyta pęcherzykowa
7: MartiniM - wizyta u gin proeadzacego ciążę
7: mavi - wizyta u gin prowadzacego ciążę
7:kamka75 - betowanie 1
8:Hess - usg w trakcie ciąży