reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Motylku nie daj się bratowej. Masz swoje życie. Wiem łatwo się mówi, mi ciężko z odmawianiem siostrze. Często mi dzieci podrzuca ale czasem trzeba być trochę egoista . Jesteśmy przyszłymi mamami i też musimy dbać o siebie :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Bratu nie potrafię odmówić , wiele bym dla niego zrobiła, ale bratowa mnie ostatnio wkurza. Nie robi kompletnie nic i wykorzystuje innych. Ciąża przebiega wzorcowo, nie ma żadnych problemów, a ona non stop siedzi, pije coca colę i powtarza, że nie może nic zrobić, bo jest w dwupaku. Wczoraj się wkurzyłam i powiedziałam, że nie jestem tragarzem i nie będę tej coli nosić (tym bardziej, że godzinę wcześniej przywiozłam kawę, piwa i wodę, które też trochę ważyły). Skończyło się tak, że i tak po to pojechałam z mamą, ale się zawzięłam i tego nie wniosłam. Tym bardziej, że przed badaniem prolaktyny miałam unikać jakiegokolwiek wysiłku. Wrrr :\

reklama
I ja wlasnie po takim czyms...i po 4 aferach ktore zrobila mi szwagierka i tesciowa ograniczylam z nimi kontakt do zera...w lipcu jakos rodzi...ale u tak nie chce ich widziec...
To jest chyba dobra metoda. Tylko ja mam bardzo w porządku brata. Jesteśmy ze sobą związani, pomagamy mu w każdy możliwy sposób. Oni są po ślubie 2 miesiące i dopiero od początku jej ciąży zaczęły się takie akcje. Teraz to się nasiliło. O ile brat mnie wspiera w walce o dziecko, o tyle ona mówi rzeczy, które mnie bolą. Po tym tygodniu wychodzę z siebie. Chyba mam PMS :\

Motylku my na piętrze mieszkamy ze szwagierka. Ma 19 lat i jest leniem i brudasem absolutnym. Rok temu po szpitalu jak wróciłam to myślałam że zawału dostanę. Jak raz się odezwalam że mogłaby pomóc to teściowa się oburzyla że rozkazuję jej.
Butterfly a Wy mieszkacie razem?

Juz jestem. Pobrali 9 jajek wiec super, ale radosc trwala krotko, bo tylko 3, no moze 4 sa dojrzale. To ostatnie nie mzoe sie zdecydowac. Tak wiec po raz kolejny Ewunka ma racje - teraz dopiero zaczyna sie jazda...
Eve jak tam?
Natula dzwonili juz?
Dziewczyny naprawde wielkie dzieki. Fajnie jest Was miec [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Motylku my na piętrze mieszkamy ze szwagierka. Ma 19 lat i jest leniem i brudasem absolutnym. Rok temu po szpitalu jak wróciłam to myślałam że zawału dostanę. Jak raz się odezwalam że mogłaby pomóc to teściowa się oburzyla że rozkazuję jej.
Butterfly a Wy mieszkacie razem?

Nie, my mamy swoje mieszkanie. Oni pomieszkiwali raz u jednych, raz u drugich rodziców, a teraz wzięli kredyt i właśnie kupili mieszkanie. Pomagamy im je wyremontować. Bratowa ma 25 lat. Załatwiłam jej pracę u naszego przyjaciela, a gdy zaszła w ciążę, to wykręciła mu numer i narobiła bigosu. Mój mąż się wkurzył i powiedział, że to był ostatni raz, gdy coś jej załatwiam. Od drugiego miesiąca ona JEST W CIĄŻY i pracować nie będzie... A pieniądze rozrzuca na prawo i lewo i potem brat przychodzi do mnie po pożyczkę. Ostatnio w żartach jej powiedziałam, że jak tak dalej pójdzie, to będą potrzebować kolejnej pożyczki. Obraziła się. A wcześniej zrobiła jakieś uwagi w sprawie mojej ewentualnej ciąży :-\ Nie będę się już odzywać, bo to nie ma sensu.

Juz jestem. Pobrali 9 jajek wiec super, ale radosc trwala krotko, bo tylko 3, no moze 4 sa dojrzale. To ostatnie nie mzoe sie zdecydowac. Tak wiec po raz kolejny Ewunka ma racje - teraz dopiero zaczyna sie jazda...
Eve jak tam?
Natula dzwonili juz?

Jeśli 4 są dojrzałe i się zapłodnią,to wystarczy, chyba, że chcesz mieć więcej niż czwórkę dzieci ;) A poważnie,to dla mnie czekanie na info w sprawie zarodków było bardziej stresujące niż np. sama punkcja.
Teraz odpoczywaj i zbieraj siły na transfer. Wszystkie trzymamy kciuki za Twoje zarodki :)

Bratu nie potrafię odmówić , wiele bym dla niego zrobiła, ale bratowa mnie ostatnio wkurza. Nie robi kompletnie nic i wykorzystuje innych. Ciąża przebiega wzorcowo, nie ma żadnych problemów, a ona non stop siedzi, pije coca colę i powtarza, że nie może nic zrobić, bo jest w dwupaku. Wczoraj się wkurzyłam i powiedziałam, że nie jestem tragarzem i nie będę tej coli nosić (tym bardziej, że godzinę wcześniej przywiozłam kawę, piwa i wodę, które też trochę ważyły). Skończyło się tak, że i tak po to pojechałam z mamą, ale się zawzięłam i tego nie wniosłam. Tym bardziej, że przed badaniem prolaktyny miałam unikać jakiegokolwiek wysiłku. Wrrr :\
Powiedz sostrze ze w ciazy coli sie nie pije i dbasz o nia wiec nie kupisz jej coli

Eve jak tam?
Natula dzwonili juz?

no to kciuki za te 4 :)
Dopiero jutro będą dzwonoć. U mnie pobrali 10, ale nie wiem czy wszystkie są dojrzałe. Potrzebuje 6 :) więcej i tak mi nie zapłodnią.

Powiedz sostrze ze w ciazy coli sie nie pije i dbasz o nia wiec nie kupisz jej coli
To nie działa,Gosiu. Brat się na nią denerwuje, bo ona pije tylko colę . Ostatnio jej wyszły źle wyniki. Ja się już nie mieszam, bo zaraz mi powie, ze jestem zazdrosna,bo sama nie mogę zajść w ciążę. Niech się sami dogadują.

reklama
Eve jak tam?
Natula dzwonili juz?

Tak jak Ci mówiłam 50 % z pęcherzyków jeżeli to będą komórki to będzie dobrze .
Teraz spojrzałam w fusy . I z tych 4 komórek 80 % powinno się zapłodnic to będzie super .
Oby oby oby był 3 śliczne piękne zarodki .
2 zostaną Ci podane we wtorek i będę tańczyć w słońcu by z Tobą zostały .
Bo będę jeść Twe babeczki hurtem .
Idę na basen tańczyć za Was .
A ty się czymś zajmij by ten czas szybko upłynoł . Może wyprzedaże. ?
Powiedzieli Ci ze nasz 3/4 ovocitos. ?

Ostatnia edycja:
Do góry