reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Motylku nie daj się bratowej. Masz swoje życie. Wiem łatwo się mówi, mi ciężko z odmawianiem siostrze. Często mi dzieci podrzuca ale czasem trzeba być trochę egoista . Jesteśmy przyszłymi mamami i też musimy dbać o siebie :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Bratu nie potrafię odmówić , wiele bym dla niego zrobiła, ale bratowa mnie ostatnio wkurza. Nie robi kompletnie nic i wykorzystuje innych. Ciąża przebiega wzorcowo, nie ma żadnych problemów, a ona non stop siedzi, pije coca colę i powtarza, że nie może nic zrobić, bo jest w dwupaku. Wczoraj się wkurzyłam i powiedziałam, że nie jestem tragarzem i nie będę tej coli nosić (tym bardziej, że godzinę wcześniej przywiozłam kawę, piwa i wodę, które też trochę ważyły). Skończyło się tak, że i tak po to pojechałam z mamą, ale się zawzięłam i tego nie wniosłam. Tym bardziej, że przed badaniem prolaktyny miałam unikać jakiegokolwiek wysiłku. Wrrr :\

reklama
I ja wlasnie po takim czyms...i po 4 aferach ktore zrobila mi szwagierka i tesciowa ograniczylam z nimi kontakt do zera...w lipcu jakos rodzi...ale u tak nie chce ich widziec...
To jest chyba dobra metoda. Tylko ja mam bardzo w porządku brata. Jesteśmy ze sobą związani, pomagamy mu w każdy możliwy sposób. Oni są po ślubie 2 miesiące i dopiero od początku jej ciąży zaczęły się takie akcje. Teraz to się nasiliło. O ile brat mnie wspiera w walce o dziecko, o tyle ona mówi rzeczy, które mnie bolą. Po tym tygodniu wychodzę z siebie. Chyba mam PMS :\

Motylku my na piętrze mieszkamy ze szwagierka. Ma 19 lat i jest leniem i brudasem absolutnym. Rok temu po szpitalu jak wróciłam to myślałam że zawału dostanę. Jak raz się odezwalam że mogłaby pomóc to teściowa się oburzyla że rozkazuję jej.
Butterfly a Wy mieszkacie razem?

Juz jestem. Pobrali 9 jajek wiec super, ale radosc trwala krotko, bo tylko 3, no moze 4 sa dojrzale. To ostatnie nie mzoe sie zdecydowac. Tak wiec po raz kolejny Ewunka ma racje - teraz dopiero zaczyna sie jazda...
Eve jak tam?
Natula dzwonili juz?
Dziewczyny naprawde wielkie dzieki. Fajnie jest Was miec [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Motylku my na piętrze mieszkamy ze szwagierka. Ma 19 lat i jest leniem i brudasem absolutnym. Rok temu po szpitalu jak wróciłam to myślałam że zawału dostanę. Jak raz się odezwalam że mogłaby pomóc to teściowa się oburzyla że rozkazuję jej.
Butterfly a Wy mieszkacie razem?

Nie, my mamy swoje mieszkanie. Oni pomieszkiwali raz u jednych, raz u drugich rodziców, a teraz wzięli kredyt i właśnie kupili mieszkanie. Pomagamy im je wyremontować. Bratowa ma 25 lat. Załatwiłam jej pracę u naszego przyjaciela, a gdy zaszła w ciążę, to wykręciła mu numer i narobiła bigosu. Mój mąż się wkurzył i powiedział, że to był ostatni raz, gdy coś jej załatwiam. Od drugiego miesiąca ona JEST W CIĄŻY i pracować nie będzie... A pieniądze rozrzuca na prawo i lewo i potem brat przychodzi do mnie po pożyczkę. Ostatnio w żartach jej powiedziałam, że jak tak dalej pójdzie, to będą potrzebować kolejnej pożyczki. Obraziła się. A wcześniej zrobiła jakieś uwagi w sprawie mojej ewentualnej ciąży :-\ Nie będę się już odzywać, bo to nie ma sensu.

Juz jestem. Pobrali 9 jajek wiec super, ale radosc trwala krotko, bo tylko 3, no moze 4 sa dojrzale. To ostatnie nie mzoe sie zdecydowac. Tak wiec po raz kolejny Ewunka ma racje - teraz dopiero zaczyna sie jazda...
Eve jak tam?
Natula dzwonili juz?

Jeśli 4 są dojrzałe i się zapłodnią,to wystarczy, chyba, że chcesz mieć więcej niż czwórkę dzieci ;) A poważnie,to dla mnie czekanie na info w sprawie zarodków było bardziej stresujące niż np. sama punkcja.
Teraz odpoczywaj i zbieraj siły na transfer. Wszystkie trzymamy kciuki za Twoje zarodki :)

Bratu nie potrafię odmówić , wiele bym dla niego zrobiła, ale bratowa mnie ostatnio wkurza. Nie robi kompletnie nic i wykorzystuje innych. Ciąża przebiega wzorcowo, nie ma żadnych problemów, a ona non stop siedzi, pije coca colę i powtarza, że nie może nic zrobić, bo jest w dwupaku. Wczoraj się wkurzyłam i powiedziałam, że nie jestem tragarzem i nie będę tej coli nosić (tym bardziej, że godzinę wcześniej przywiozłam kawę, piwa i wodę, które też trochę ważyły). Skończyło się tak, że i tak po to pojechałam z mamą, ale się zawzięłam i tego nie wniosłam. Tym bardziej, że przed badaniem prolaktyny miałam unikać jakiegokolwiek wysiłku. Wrrr :\
Powiedz sostrze ze w ciazy coli sie nie pije i dbasz o nia wiec nie kupisz jej coli

Eve jak tam?
Natula dzwonili juz?

no to kciuki za te 4 :)
Dopiero jutro będą dzwonoć. U mnie pobrali 10, ale nie wiem czy wszystkie są dojrzałe. Potrzebuje 6 :) więcej i tak mi nie zapłodnią.

Powiedz sostrze ze w ciazy coli sie nie pije i dbasz o nia wiec nie kupisz jej coli
To nie działa,Gosiu. Brat się na nią denerwuje, bo ona pije tylko colę . Ostatnio jej wyszły źle wyniki. Ja się już nie mieszam, bo zaraz mi powie, ze jestem zazdrosna,bo sama nie mogę zajść w ciążę. Niech się sami dogadują.

reklama
Eve jak tam?
Natula dzwonili juz?

Tak jak Ci mówiłam 50 % z pęcherzyków jeżeli to będą komórki to będzie dobrze .
Teraz spojrzałam w fusy . I z tych 4 komórek 80 % powinno się zapłodnic to będzie super .
Oby oby oby był 3 śliczne piękne zarodki .
2 zostaną Ci podane we wtorek i będę tańczyć w słońcu by z Tobą zostały .
Bo będę jeść Twe babeczki hurtem .
Idę na basen tańczyć za Was .
A ty się czymś zajmij by ten czas szybko upłynoł . Może wyprzedaże. ?
Powiedzieli Ci ze nasz 3/4 ovocitos. ?

Ostatnia edycja:
Do góry