reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

danii - przytulam i nic nie mowie

aisha, bety - gratulacje z calego serca. dbajcie o fasolki

mistle - przy PCO trzeba pilnowac diety o niskim indexie glikokemicznym. mam nadzieje ze ta dietetyczka ci walsnie taka dala. dziwne ze po niej tyjesz, bo dieta jest z tych zdrowszych

reklama
lolitka musze poczytac o tej diecie

miliaa jutro mam kolejna wizyte i punkcje raczej bede miala na dniach.
Najpozniej w poniedzialek. A Ty?

aisha,betty wielkie gratulacje!!!

dani przykro bardzo jak sie czeka z nadzieja, a tu nic. Trzymaj sie uda sie wszystkim.
Pomimo, ze sie nie znamy to i tak mi lezka poleciala bo wiemy wszystkie jak to ciezko
magdusia tez mam jutro wizyte:)

dalam sobie dzis zastrzyk tego cetrotine to mi uczulenie w miejscu zastrzyku wyskoczylo.
mam czerwone i mnie swedzi.
mistle tez mam pco. I wiem jak ciezko jest zrzucic kg. cwicze, chodze na silke, zdrowo
sie odzywiam, a kg ciezko spadaja. Ale w sumie nie wiem czy od pco przytylam. zawsze
wazylam 50kg, a od 2lat jak sie staram i biore rozne hormony to przytylam do 63kg;/ nawet 65kg
teraz udalo mi sie troche schudnac na 60kg ale to i tak duzo.
aisha, betty mialyscie jakies objawy? a sikanca robilyscie czy cos wyjdzie?

Ostatnia edycja:
Bety , Aisha - ogromne gratulacje, Dziewczyny. Wasze szczęście daje mi nadzieję na przyszłość. Dbajcie o siebie i maleństwa:-)

Danii - Kochana, przykro mi. Wiem co czujesz, sama przez to przeszłam 6x. Teraz nie masz ochoty na dalszą walkę, ale za kilka dni znowu będziesz chciała się starać. Nie poddawaj się!!! I zostań z nami. Ściskam Cię mocno...

danii - ściskam mocno, nie poddawaj się Kochana...
Bety, Aisha - a dla Was gratulacje :tak: teraz musicie nas pozarażać tą swoją przypadłością ;-)

Czarnykot - gratulacje dla Mamusi :-) Ale macie fajnie, zdrówka dla małego :tak:

sakmi1 - transferek jednak szybciej, bo miał być w czwartek? Trzymam mocno kciuki i życzę bąbelka w brzuszku (albo dwóch) :tak:

Wszystkim Wam kochane dziękuję. W czwartek następna beta i progesteron. :-)
palu_nr1 ja nie wytrzymałam i zrobiłam sikańca i wyszła mi bardzo blada druga kreska, ale i tak się bałam tej dzisiejszej bety. Co do objawów to myślę, że więcej było i jest tych po tabletkach niż ciążowych. Te pewnie te właściwe zaczną się niedługo :-) Raz mnie bolały piersi jak na @ za parę dni cisza i potem znowu troszkę. Brzuch mam wzdęty ale to raczej jeszcze trzyma mnie ta stymulacja i punkcja. Od momentu punkcji bardzo często chce mi się siusiu. Na początku mierzyłam temperaturę ale jak spadła mi przez dwa dni to zaprzestałam i teraz wiem, że tak naprawdę nie można się nią sugerować. No i najważniejszą rzeczą jaką zauważyłam to gdzieś 3 dni przed betą około 9dpt luteina jakby łatwiej mi się zaczęła aplikować.

Bety , Aisha - GRATULUJE !!!! Dajecie nam nadzieje,ze moze sie udac in vitro za pierwszym razem
:-):-):-) Dbajcie o siebie i Wasze malenstwa. Zycze spokojnych przyszlych miesiecy.
Danii- BARDZO MI PRZYKRO NAPRAWDE !!!!! Wiem, zycie jest okrutne:-:)-:)-( :-( Jestes bardzo mocna psychicznie kobieta,przystapilas do drugiego programu in vitro bardzo szybko.
Postaraj sie nie mylec,zapomniec na jakis czas,a potem np.po kilku miesiacach zaczac ponowna walke.
ODPOCZNIJ PSYCHICZNIE I FIZYCZNIE.

moje objawy to :
1. jesc, jesc!
2.bole jak na @, bole piersi
3. podwyzszona temp ciala
4. wzdecia
to takie najbardziej odczuwalne chyba :)
Danii 3masz sie kochana jakos?
Jestem wykonczona, ide lulu. Pozdrawiam wszystkie przed punkcja, przed i po transferze- oby wszystko bylo po waszej mysli!!!!!

palu_nr1 Ja też poprzednio miałam uczulenie od cetrotide , to nic takiego nie masz się czym martwić. Mój sposób był taki żeby zaraz po zastrzyku nie ubierać się , a najważniejsze starać się robić zastrzyk w takim miejscu żeby spodnie nie ocierały. Po kilku zastrzykach powinno przejść.

mistle Ja nie mam PCO ale zrzucenie wagi w czasie brania tych wszystkich leków graniczy z cudem. Tak jak palu_nr1 pisze , ja też przybrałam na wadze od momentu 1 stymulacji. Zawsze ważyłam jakieś 56-58 kg a teraz mam 75 - rewelacja. Więc nie stresuj się .

Magdusia 31 , palu_nr1 - też mam dziś wizytę i dowiem się kiedy transfer. Mam małego stresa ponieważ dziś mam 21dc i zaczyna brzuch mnie pobolewać jak na @. Jak wszystko będzie ok to criotransfer ma być 24-25 dc , ciekawe czy dotrzymam. Zobaczymy dziś po wizycie.

lolitka200 Ja mam do Ciebie trochę głupie pytanie. Czy po tych wszystkich porażkach podchodziłaś jakoś mniej entuzjastycznie do kolejnych prób. Pytam bo ja poprzednio a w szczególności tym razem jakoś obojętnie podchodzę. Nie wiem czy już przypadkiem do wariatkowa się nie nadaję :-)

szarlotka80 Witam Cię , co tam u Was słychać.
Jesteście już w domu ?

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny, do tej pory tylko czytałam Wasze posty ale w końcu postanowiłam się zarejestrować i również coś napisać :) Właściwie po to żeby dostać trochę wsparcia... Za dużo mam w sobie teraz emocji. Jestem po IV, dziś 6 dpt, wszelkie bóle po punkcji ustały tylko brzuch wielki i opuchnięty, ciągle myślę czy się udało i strasznie się boję...

Do góry