reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej, mam pytanie ponieważ Żona dzisiaj (przed chwila) poszła zaaplikować luteinę i pojawiło się plamienie. Podobno brązowe (jak na @), czy może wystąpić plamienie w 9dpt? Żona jest zrozpaczona bo mówi ze nic z tego nie będzie....znów :(;(

A jaką luteinę bierze? Niektóre dziewczyny plamiły na brązowo po lutinusie.

Ewelin u ciebie były chyba tez plamienia?

reklama
Bardzo mi przykro ze jestes tak powaznie chora...wiem ze moze byc frazes ale wiara czyni cuda...
Dziękuję ale że przewaznie jestem pozytywna osoba to trzymam się dobrze, źe az lekarz prowadzący zawsze mowi oby wiecej takich osob to prace potracimy bo wiem ze pozytywne myślenie i nie użalanie sie nad sobą jest najlepszym lekarstwem ale jeśli chodzi o dziecko to coraz mniej mam pozytywnych myśli wiec trzeba to zmienić :)

Witam!
Ja jestem po pierwszej procedurze in vitro i juz prawie w 7 tygodniu ciąży.
Podczytuje Was tu juz bardzo długo [emoji5]
Ja też biorę luteinę i mam plamienia cały czas brązowe. Byłam wczoraj u Dr i powiedział ze tym sie absolutnie nie martwimy choć trzeba obserwować . Ważne by nie było boli w podbrzuszu i jesli pojawi sie krew to zareagować i jechać na kontrole do Dr. Każda z nas inaczej reaguje na ciąże na leki . Dlatego każda z nas jest indywidualnie traktowana przez lekarza. Warto skontaktować sie z lekarzem by upewnić sie ze jest wszystko w porządku.
Trzymam kciuki by było dobrze!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Luteina 100 2 tabletki dopochwowo
Zdarzały mi się beżowe plemienia po luteinie, to nie musi oznaczać nic złego:)
Podziwiam, ze dzisiaj nie poszliście na betę, ja juz bym nie dala rady :) zycze powodzenia i koniecznie daj jutro znać. Trzymam kciuki. Widzę, ze dajesz swojej żonie ogromne wsparcie, to świetnie:)

Witam!
Ja jestem po pierwszej procedurze in vitro i juz prawie w 7 tygodniu ciąży.
Podczytuje Was tu juz bardzo długo [emoji5]
Ja też biorę luteinę i mam plamienia cały czas brązowe. Byłam wczoraj u Dr i powiedział ze tym sie absolutnie nie martwimy choć trzeba obserwować . Ważne by nie było boli w podbrzuszu i jesli pojawi sie krew to zareagować i jechać na kontrole do Dr. Każda z nas inaczej reaguje na ciąże na leki . Dlatego każda z nas jest indywidualnie traktowana przez lekarza. Warto skontaktować sie z lekarzem by upewnić sie ze jest wszystko w porządku.
Trzymam kciuki by było dobrze!

Moje gratulacje...a mozesz opisac swoja historie leczenia. Tak ku pokrzepieniu

U nas problemem jest bardzo słabe nasienie Męża, okazało sie że jest ich dosłownie kilka sztuk [emoji53] u mnie wszystko ok.
Dr po zapoznaniu się z nami i naszym stanem zdrowia stwierdził że jedyna szansa to in vitro.
Punkcja- 8 komórek z czego 6 dobrych do zapłodnienia. Kiedy dowiedzieliśmy sie że 3 komórki się zapłodnili skakaliśmy z radości że cos sie zadziało!
W 3 dobie transfer 1 zarodka.
W 5 dobie dostaliśmy telefon że dwie nasze komóreczki niestety nie rozwijają się prawidłowo i nie mieliśmy nic do mrożenia ... Pojawił się smutek bo nie mieliśmy następnych szans [emoji53]
W 10 dniu Beta wynosiła 12 dość nisko
12 dnia 34
A w 18 dniu 767!
W czwartek mam kolejna wizytę by zobaczyć serduszko. Mam nadzieje , że je zobaczymy [emoji5]

U nas problemem jest bardzo słabe nasienie Męża, okazało sie że jest ich dosłownie kilka sztuk [emoji53] u mnie wszystko ok.
Dr po zapoznaniu się z nami i naszym stanem zdrowia stwierdził że jedyna szansa to in vitro.
Punkcja- 8 komórek z czego 6 dobrych do zapłodnienia. Kiedy dowiedzieliśmy sie że 3 komórki się zapłodnili skakaliśmy z radości że cos sie zadziało!
W 3 dobie transfer 1 zarodka.
W 5 dobie dostaliśmy telefon że dwie nasze komóreczki niestety nie rozwijają się prawidłowo i nie mieliśmy nic do mrożenia ... Pojawił się smutek bo nie mieliśmy następnych szans [emoji53]
W 10 dniu Beta wynosiła 12 dość nisko
12 dnia 34
A w 18 dniu 767!
W czwartek mam kolejna wizytę by zobaczyć serduszko. Mam nadzieje , że je zobaczymy [emoji5]

Niesamowite szczęście Was spotkało :)
My też mamy pierwsze podejście, w piątek miałam transfer. Czekam niecierpliwie na wynik.
Miło się czyta historie jak Wasza :)
Podnoszą na duchu :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W ogóle się nie nastawialiśmy z Mężem zwłaszcza ze to pierwsze podejście. Gdy byliśmy w klinice i czekaliśmy na wizytę mój Mąż powiedział ze on wie jaki będzie wynik bety, że ta wizyta to czysta formalność, że się nie udało, a Dr nas zaskoczył słowami "brawo! Mamy ciąże..."
Tak nas głupkowaty śmiech ogarnął w gabinecie ze aż przepraszałam dr za zachowanie [emoji1]
Życzę wszystkim samych sukcesów i takich niespodzianek !

Do góry