reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wita
Czesc dziewczyny! Od dawna Was sledze, ale dopiero dzis pisze, bo jestem wlasnie po pierwszym zastrzyku gonalu. Mam endometrioze, cysty czekoladowe na obu jajnikach, od 3 miesiecy bylam wprowadzona w menopauze decapeptylem i dzis zaczelam cykl przed in vitro. Powiem szczerze, ze stresuje sie dosc mocno, ale uspokoil mnie fakt, ze zatrzyk byl latwy i bezbolesny. Pojutrze zaczynam menpur i mam nadzieje, ze bedzie podobnie. Jesli nie macie nic przeciw to chcialabym dolaczyc, bo z Wami wydaje sie byc latwiej... :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Witam teraz na tym wątku .
Jakie dostałaś dawki. ?

Ach , witaminy
2016-06-22 22.15.31.jpg

Załączniki

• 2016-06-22 22.15.31.jpg
    2016-06-22 22.15.31.jpg
    220,7 KB · Wyświetleń: 395
Raz tak a potem orgametril...wiem...punkcja to nic...ale czekanie na tel od embriologa co i jak to musi byc udreka..
To jest udręka :( Boję się zastrzyków, kiepsko sobie z tym radziłam na początku, ale to, co przeżyłam czekając na wiadomość o zarodkach było męką... Cała reszta przy tym, łącznie z czekaniem na betę, była niczym. Ale każda z nas chyba inaczej to przeżywa,bo mamy inne problemy.

Ewunka, 2 dni gonalu 275, a potem juz 200. Od 3go dnia menopur 75.
Lekarz powiedzial mi, ze nie jestem latwym przypadkiem i ze punkcja moze byc trudniejsza niz zwykle. Ten to umie pocieszyc...

Aaa i mowil, ze witamina D jest teraz w modzie [emoji16] - nawiazujac do zdjecia [emoji4] i ze mam ja brac (Ovusitol)

Czesc dziewczyny! Od dawna Was sledze, ale dopiero dzis pisze, bo jestem wlasnie po pierwszym zastrzyku gonalu. Mam endometrioze, cysty czekoladowe na obu jajnikach, od 3 miesiecy bylam wprowadzona w menopauze decapeptylem i dzis zaczelam cykl przed in vitro. Powiem szczerze, ze stresuje sie dosc mocno, ale uspokoil mnie fakt, ze zatrzyk byl latwy i bezbolesny. Pojutrze zaczynam menpur i mam nadzieje, ze bedzie podobnie. Jesli nie macie nic przeciw to chcialabym dolaczyc, bo z Wami wydaje sie byc latwiej... :)

Witaj :)
Tu faktycznie jest łatwiej. Ja przy gonapeptylu wyłam z bólu, menopur nie bolał mnie wcale. Będzie dobrze! :)

Pękła Ci torbiel endometrialna :szok:
Puf. ... to też miałaś przygody.
Ja miałam operacje Wodnika przed in vitro i wtedy przy okazji usunęli mi zrosty i torbiele . Wcześniej odkleili jajniki od pleców . Jak tylko zdjagnozowali endo postanowili agresywne leczenie wysokie dawki jak juz miałam podchodzić wodniak operacja wyciecia jajowodu. Teraz walczę by lewy dał jajka no i wierzę że prawy wstanie bo po operacji śpi. A z pępka juz mi się znów krew leje. ....
Raz mi pękła torbiel ..... było podejrzenie ze to potworniak ..... ale pękł oczy mi wyszły na wierzch z bólu ale na obserwacji tylko byłam po 3 miesiącach znikł. ....nikt do końca nie wie co to za torbiel była. ......
Tak tak pękła.. a ja myślałam że ból od pecherza. Jejku to też już dużo przeszłas przez endo. Trudno z tym walczyć. Operacja wodnika? Możesz mi wyjaśnić o co chodzi? Nie znam tego określenia ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ewunka, 2 dni gonalu 275, a potem juz 200. Od 3go dnia menopur 75.
Lekarz powiedzial mi, ze nie jestem latwym przypadkiem i ze punkcja moze byc trudniejsza niz zwykle. Ten to umie pocieszyc...

Aaa i mowil, ze witamina D jest teraz w modzie [emoji16] - nawiazujac do zdjecia [emoji4] i ze mam ja brac (Ovusitol)

Dziwna strategia kiedy podgląd. ?
Witamina D jest bardzo zdrowa.
Mi powiedzieli na pierwszej wizycie ze jestem przypadkiem beznadziejnym
Za 2 razem ze książkowym. ..... idę w dobrym kierunku u mnie punkcjia była luzik na 2 dzień do pracy .
Ty chyba tez w Hiszpanii się leczysz. ?
Jakie masz ahm. ?

Do góry