reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jestem w domciu wreszcie! Ale mielismy dzień. Remont drogi robią i jakimiś objazdami jechaliśmy i żadnych znaków nie było normalnie masakra! Spóźniliśmy sie chyba z 10 min przez to. No i poszliśmy prosto pod gabinet a tam idzie nasza lekarka i nas woła od razu:)
Wizyta ogólnie krótka bo lekarka już przestudiowała papiery i nawet listę badań do zrobienia zrobiła. Nie badała mnie skoro mam @ Ufff :D umówiliśmy się że zgłoszę się na wizytę przed @ w sierpniu i wtedy stary do krio:D
Z takich fajnych rzeczy doktor powiedziała że to jest wizyta archiwalna bo nie było wizyty w ciągu ostatnich 6 mies i ona kosztuje 170zł ale ona policzy jak za normalną wizytę bo mnie nie bada i wogóle i zapłaciłm 95zł:)
Mam zrobić usg piersi,tsh,HBs,anty HBc, anty HCV,HIV, toxo IgM, Cmv IgM,VDRL i chlamydia trachomatis PCR. No i jeszcze posiewy i cytologia. Czy któraś z was wie co to jest to PCR?

reklama
N@t@li@ na jaka klinikę sie zdecydowaliście?

Gosia kurczę tak trzymałam kciuki ;* cieszę się ze nie tracisz nadziei i ze juz obmyślasz co dalej, w razie czego. Ja estrofem brałam coś do 10 tygodnia
Juz sie wyryczalam prze godzine wiec narazie jeszcze tli sie we mnie nadzieja a jak nic sie nie zmieni totrzeba dzialac dalej nic mnie nie powstrzyma od spelnienia tego marzenia

Jestem w domciu wreszcie! Ale mielismy dzień. Remont drogi robią i jakimiś objazdami jechaliśmy i żadnych znaków nie było normalnie masakra! Spóźniliśmy sie chyba z 10 min przez to. No i poszliśmy prosto pod gabinet a tam idzie nasza lekarka i nas woła od razu:)
Wizyta ogólnie krótka bo lekarka już przestudiowała papiery i nawet listę badań do zrobienia zrobiła. Nie badała mnie skoro mam @ Ufff :D umówiliśmy się że zgłoszę się na wizytę przed @ w sierpniu i wtedy stary do krio:D
Z takich fajnych rzeczy doktor powiedziała że to jest wizyta archiwalna bo nie było wizyty w ciągu ostatnich 6 mies i ona kosztuje 170zł ale ona policzy jak za normalną wizytę bo mnie nie bada i wogóle i zapłaciłm 95zł:)
Mam zrobić usg piersi,tsh,HBs,anty HBc, anty HCV,HIV, toxo IgM, Cmv IgM,VDRL i chlamydia trachomatis PCR. No i jeszcze posiewy i cytologia. Czy któraś z was wie co to jest to PCR?
Chlamydia pcr to badanie robione poprzez pobranie wymaz z szyjki,z tego co pamiętam :)tez miałam to robione. OK tygodnia czeka się na wyniki

A mi w klinice kazali unormować prolaktyne inaczej nie mogłabym podejść do in vitro. Ja miałam podwójnie większa niz norma, wiec nie az taka tragedia. Mam guza w przysadce ktory powoduje wzrost prolaktyny i do czasu pozywnego testu brałam leki na zbicie.
A jaka jest Norma prolaktyny u mnie jeszcze rok temu bylo 767 i brałam bromergon paskudny

reklama
A mówiłam ze wczesna beta to dziwna. .. bo jak nie wyjdzie to czy nie za wcześnie jak wyjdzie mała to czy nie za mała. ....
A otwórz lodówkę dalej śmierdzi. ?
Mowilas mowilas :)
Ale ten chochlik we mnie nie wytrzymial i zadecydowal zrobic :)
Dalej smierdzi :) a jak smarzylam schabowe to walily mi ryba a zepsuty nie byl bo swiezo ze sklepu przyniesiony :)

Do góry