reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Poprzedni też był krótki fostipur 225 i Menopur 75 brak reakcji . ( w Hiszpanii standardowa procedura do in vitro zaczyna się od dawki 225 a kończy na :rolleyes:450 max.
W 2 stymulacji był krótki protokół + anagonista ( Orgalutran )
Amh 1.6 przed operacji w październiku było 5.6
LH 5.62
FSH 8.40
THS 1.40
prolaktyka 20.02
Ogniska endometriozy na jelitach i w wiązadle w dupie :rolleyes:
Macica czysta morfologia macicy ok .
Czy dobrze mnie wyciszyli. ? Nie wiem po czym to poznać ?po 14 dniach antyków endometrium 1 .
Stymulacja trwała 10 dni
W dniu 10 było 8 pęcherzyków i endometrium 10 .
Na początku stymulacji torbiel 4.6 cm ( urosła po 1 stymulacji z rozmiaru 1 cm do 4.6 ona urosła jajka nic ) po 2 stymulacji z 4.6 zmalała do 2.6 :errr:
O jakim DHEA mówisz o tym co jest niby w witaminach dla kobiet w ciąży ?czy o tym na receptę ? Ja średnio wierze w te kolorowe tabletki :).
Jeszcze Cię wykorzystam
Dlaczego u mnie przy stymulacji nie robią badań hormonów. ? Tylko w przypadku hiperkio_O.
I po punkcji dają progeffik 3× 200 max dawkę o_O nie robią potem kontroli prog tylko taka dawka do bety :) dziwnie się czuje bo tylko u mnie nie badają :o
a jaka była norma LH jak kobiet po menopauzie, bo wyższe to LH trochę. Stymulowali Cię z torbielą? a co to za klinika? torbiele czynnościowe, produkujaswoje hormony i bolokują cykl "naturalny. Czyli stymulacje tez powinna blokować.
DHEA to hormon, i trzeba uważać jak się go bierze.

reklama
Trzymamy ✊✊✊✊za dzisiejsza wizyte Megi* - duzo ładnych jajec
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

2:.Megi*- wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
2: aniołkowamama - za kolejny dzien z synkiem w brzuszku :)

3: gosia321 - transfer blastki
3: koralik83 - wizyta po skoerowania na dodatkowe badania przed rozpoczeciem nowych starań
4: Megi* - punkcja
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
6:malutkikaczorek - betowanie
6:pisanka89- wizyta u gin prowadzącej ciążę i u endokrynologa
6:Natalia89 - wizyta w klinice ustalenie nowego planu
6: Kajka89 - transfer
8: MartiniM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży
8: husann - wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
13:Truskawka89 - wizyta przed crio
13: ig
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
15: Kajka89 - betowanie
17:pisanka89 - badania prenatalne
17:koralik83 - wizyta w klinice start nowej stulacji
20: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
8:Hess - usg w trakcie ciąży

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać

Trzymamy ✊✊✊✊za dzisiejsza wizyte Megi* - duzo ładnych jajec
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

2:.Megi*- wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
2: aniołkowamama - za kolejny dzien z synkiem w brzuszku :)

3: gosia321 - transfer blastki
3: koralik83 - wizyta po skoerowania na dodatkowe badania przed rozpoczeciem nowych starań
4: Megi* - punkcja
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
6:malutkikaczorek - betowanie
6:pisanka89- wizyta u gin prowadzącej ciążę i u endokrynologa
6:Natalia89 - wizyta w klinice ustalenie nowego planu
6: Kajka89 - transfer
8: MartiniM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży
8: husann - wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
13:Truskawka89 - wizyta przed crio
13: iga2421 - wizyta w Novum
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
15: Kajka89 - betowanie
17:pisanka89 - badania prenatalne
17:koralik83 - wizyta w klinice start nowej stulacji
20: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
8:Hess - usg w trakcie ciąży

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać[/QUOTE]

Ewunka badania hormonów robi się przed ET -esrradiol, jak rosną jajaka, a miedzy czasie badamy prg czy nie jdest za wysoki, czy warto robic transfer. Przed stymulacją LH się bada i estradiol, żeby sprawdzić wyciszenie = powinnobyć jak kobiet po menopauzie (długi protokół). Po ETnie trzeba badac prg skoro i tak 600mg (więcej nie dadza bo nie można) a przy crio to już inna bajka, wtedy powinni badac e2 i prg.
edit: tutaj o DHEA
Link do: • Ulotka DHEA Eljot / Prasteronum - leki i suplementy diety, dawkowanie, skład, zastosowanie, opis - DOZ.pl

Dziewczyny bylam u swojego lekarza, zeby mi sprawdzil na usg jeszcze raz ta tasme. Dalej jest widoczna. Jestem zalamana.
Agatek a czy to nie ten lekarz u którego byłaś wcześniej? a potem specjalista Ci powiedział że jest ok.
Nie martw się ją bym się trzymała wersji od speca który powiedział że jest wszystko wporzadku

a jaka była norma LH jak kobiet po menopauzie, bo wyższe to LH trochę. Stymulowali Cię z torbielą? a co to za klinika? torbiele czynnościowe, produkujaswoje hormony i bolokują cykl "naturalny. Czyli stymulacje tez powinna blokować.
DHEA to hormon, i trzeba uważać jak się go bierze.
Tak stymulowali mnie z torbiela .to jest torbiel endometrialna . Operowali mnie w październiku miałam 3 torbiele ( wcieli 2 z prawego ) i lewy jajnik otworzyli ale stwierdzili ze zrobią więcej szkody niż pożytku bo torbiel miała 1 cm i była źle umiejscowiona ) przy stymulacji odpowiada tylko jajnik z torbiela ten po operacji śpi. Wychodzą z założenia że torbiel endometrialna poniżej 4 cm jest dopuszczalna ( mniejsze zło niż operacja )
Klinika w Hiszpanii
LH normy w fase folicular mam 1.9 do 12.5
Mój wynik 5.6 tylko to jest badane przed początkiem stymulacji
norma dla kobiet po menopauzie 15.9 do 54

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jak to jest z tym bólem piersi w ciazy? Wiem ze nie zawsze u każdej występuje i nie jest wyznacznikiem ale jeśli juz jest to jakiego rodzaju to ból i czy występuje w jakimś określonym miejscu na piersiach?

Ah dziewczyny sama nie wiem o co chodzi, czy ta tasma na badaniu we wtorek byla przyklejona czy lekarz nie zauwazyl?? To wrecz niemozliwe, ogladal cala macice kilka razy... Czy moj lekarz prowadzacy robi jakos usg ze u niego to widac??
Jestem zdruzgotana...
W poniedzialek jedziemy do Gdanska.

reklama
Dziewczyny jak to jest z tym bólem piersi w ciazy? Wiem ze nie zawsze u każdej występuje i nie jest wyznacznikiem ale jeśli juz jest to jakiego rodzaju to ból i czy występuje w jakimś określonym miejscu na piersiach?
Kaczorek jedz w sobote na bete i przestaniesz sie zadreczac, nikt z nas nie ma tutaj zawsze takich samym objawow , boli itp. Nie ma co sie nakrecac, ani robic glupie testy, zrob krew i tyle bedziesz wiedziala co sie dzieje.

Do góry