reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jak często można teraz robic USG? Zastanawiam się czy nie iść do takiego specjalisty od USG jutro czy w piątek. Co myślicie? Już nie wiem co mam robić. Najgorsze że w pracy nic nie wiedzą, a zaczynają marudzić. W sumie sięnie dziwię, ciagle to wizyta, wolne po punkcjo, po transferze, teraz dał mi zwolnienie, mam odpoczywać dużo....wyrzuca mne w końcu :(
ja poszłam po tygodniu od pierwszej wizyty u lekarki, która tę ciążę prowadzi. u mnie dodatkowo było krwawienie, więc tylko po becie wiedziałam, że Maluszek rosnie i miałam nadzieję, ze da radę!

u Ciebie nie ma plamienia, więc wszytsko na dobrej drodze:) a to będzie jakiś lekarz z polecenia czy na szybko i potem wracasz do tego?

reklama
Aniko dostałam namiar na takiego który jest specjalistą w tych prenatalnych badaniach itd i przyjmuje i u mnie w klinice i w takiej innej prywatnej HAHS. Więc !myślę o nim. Tylko muszę M namówić bo on twierdzi że za często chodzę i nie ma po co....

Anne zrobię chętnie...jak tylko się dowiem że maluch jest, że bije mu serducho, a nie że to puste jajo. Dzisiaj pokazuje mi 6w0d. 28dpt. Dr mi nie wyznaczal zadnych dat bo to jeszcxze palcem na wodzie...W głowie mi się nie mieści jak może beta tak rosnąć a może byc puste jajo... Nie wierzę w to. Okruszek jest i za 8msc go przytulne,ot co! :)

Mi sie przypomnialo,jak poszlam w zeszlym roku do mojego,to byl tez 6 tyd. wogole nie chcial mi usg zrobic,tylko mowil...a co ja mam tam zobaczyc,to za wczesnie.....

Idz na Bete za 2 dni zobaczysz ,jaki jest przyrost.Tzn.ja dla spokoju bym tak zrobila:)

Gosia321 - mruk okropny, jakas tragedia po prostu, ze tez mi sie taki musiał trafić.

Ewunka - dziękuję za postawienie do pionu:) miałam pozytywnie myślec ale akurat mam tez bezndziejną sytuację w pracy, wiec to jakos mnie tez dołuje. Jak zajdę w ciąże to generalnie zostanę bez pracy - i podejrzewam ze tym razem mam wlasnie zajebiste szanse ze sie uda:)
Dostałam Manopur150, do tego Encorton - tego nigdy nie brałam i po @ mam zacząć tez brac Lactovaginal.

Truskawka - to super, byle sie udało:) no kiedys musi:)

Koralik - poczekaj jeszcze, jeszcze wszystko moze sie wydarzyć

Kaczorek - no to trzymamy kciuki teraz:)

Falka - gratulacje, widzisz, głowa do gory:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

"Amerykańscy naukowcy odkryli, że podczas zapłodnienia, wskutek spotkania się żeńskiej komórki jajowej z plemnikiem, uwolniony za sprawą enzymu cynk tworzy jasny rozbłysk! Odkrycie to może być niezwykle ważne w kontekście zapłodnienia in vitro - rozmiar owej "iskry" może bowiem świadczyć o jakości żeńskiej komórki jajowej, a co za tym idzie, pomóc lekarzom w wyborze komórki o największym potencjale podczas przeprowadzania transferu. Raport z przeprowadzonych badań został opublikowany w kwietniu br. w Scientific Reports. Więcej informacji znajdziecie w załączonym artykule."

Link do: Scientists Just Captured Something Extraordinary At The Moment Of Fertilization

✊✊✊✊ za dzisiejsze owocne wizyty :)
Sporo nas dzisiaj wiec jest za co mocno piastki zatykac :)

24: rybka - biopsja endometrium
24: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24: butterfly - ustalenie nowego planu
24: gosia321 - kontrola w trakcie stymulacji
24: marzen88 - wizyta kontrolna
24:malutkikaczorek - transfer

25: Annemarie - wizyta przed histeroskopią
25: Natalia89 - betowanie
27: pisanka83 – wizyta u gin prowadzącego ciążę w klinice
27: truskawka - wizyta przed crio
27:koralik83 - betowanie
28: Mgs - urodziny :)
30: Kajka*89 - wizyta w klinice przed crio
30: Falka - kontrolne usg w trakcie ciąży (bijące serduszko)
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze
31: Nikaa - wizyta u gin prowadzącej ciaze

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
8: MartinaM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisac :)[/QUOTE]