reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny wracam od poloznej. Detektorem sprawdzila serduszko pięknie bije. Podpowiedziala nam, ze skoro nie mam krwiakow, to moze mam krwawienia dlatego, ze mam lozysko na przedniej scianie... tez mowila ze lezec, ze powinno sie podniesc i bede miala juz spokoj.
Ja w pierwszej ciazy czulam sie świetnie, zadnych plamien nic.
Eh...

A jakie juz mialas badania zrobione

Gosia wszystko w zasiegu ;

genetyke
immunologie ( teraz robie 2 raz)
histeroskopie
grzyby,bakterie
krew,tarczyce,AMH,
biopsje endo,

jedno jest pewne,ze mam obydwa niedrozne jajowody(do in vitro nie potrzebne)
Turner Sydrom(w mniej niz 10% komorek ( przy dawczyni komorek ,nie gra roli)
i NK 14,8 % (dane z czerwca 2015)

Gosia ty jestes kobieta o 100 talentach? Aerobik teraz hematologia?
Hmm no cos chyba w tym jest a tak serio to poprostu brak mozliwosci pracy w moim miescie w wyuczonym zawodzie fizjoterapeuty poniewaz jest u mnie szkola wiec pracodawcy bazuja na studentach :( dlatego wlasnie praca na hematologi ale tylko jako sekretarka :) a aquaaerobik to namiastka pracy w zawodzie i ewentualnie to co moze kiedys bede robic na wlasna reke czyli prowadzenie roznego rodzaju zajec sportowych i usprawniajacych jak juz bede miala dzieci :)
Narazie siedze na panstwowym bo jak bede w koncu w ciazy to nikt nie moze mnie zwolnic a kasa jest i tylko to mnie tam trzyma :)

Dziewczyny wracam od poloznej. Detektorem sprawdzila serduszko pięknie bije. Podpowiedziala nam, ze skoro nie mam krwiakow, to moze mam krwawienia dlatego, ze mam lozysko na przedniej scianie... tez mowila ze lezec, ze powinno sie podniesc i bede miala juz spokoj.
Eh...
Jest serduszko,jest ok:D Nie ma tego zlego...

genetyke
histeroskopie
grzyby,bakterie
krew,tarczyce,AMH,
biopsje endo,

A co mialas z genetyki?

Eh...
Agatek skoro nie masz krwiakow to byc moze lozysko przodujace, ja tez krwawilam gdzjes okolo12-13 tygodnia i powodem jest niestety lozysko przodujsce
tez mi mowia ze sa duze szanse na jego poniesienie ale od 4 prawie tygodni nic, siedzi jak zaczarowane.Na dodatek od tego lezenia jedzenie sie tak nie trawi, i mam potworne wzdecia i gazy, ech jak nie urok to przemarsz wojska.

genetyke
histeroskopie
grzyby,bakterie
krew,tarczyce,AMH,
biopsje endo,

A mialas robione badanie na chlamydie z wymazu z szyjki
rzezaczke i kile ?
Jak nie to zrob chlamtdie ona nie pozwala zagniezdzic sie zarodkowi. Taka to pidstepna zmija ze moze byc nawracajaca. Nie wykrywa jej test z krwi tylko wymaz na badanie pcr czyli genetyka

reklama
A mialas robione badanie na chlamydie z wymazu z szyjki
rzezaczke i kile ?
Jak nie to zrob chlamtdie ona nie pozwala zagniezdzic sie zarodkowi. Taka to pidstepna zmija ze moze byc nawracajaca. Nie wykrywa jej test z krwi tylko wymaz na badanie pcr czyli genetyka
mam zrobione czysto

Do góry