reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Westi ja do tej pory otrzymałam się ale te jajniki teraz dają popalić i to niezle;// no ale mam nadzieję że tylko do jutra bo tak chcę się mi risotta że aż mi slinka cieknie;))
A dzisiaj wygonie po pizzę z tuńczykiem chyba;p

Serio? Pizza? Ja bym odradzala po punkcji. Wogole jak mnie wypisywali z kliniki po punkcji to lekarz mi powiedział żeby czasem mi do głowy nie przyszło na pizze sie wybrac. Odradzam.

reklama
Typizacja hla to sprawdzenie zgodnosci tkankowej jesli bedziecie miec to oboje to ma to sprawdzic wasze dopasowanie genetyczne.
Nie mialam tego badania ale pracuje na hematologi i takie badanie robi sie rodzinom osob chorych na bialaczke zeby sprawdzic czy maga miec dawce rodzinnego

Gosia ty jestes kobieta o 100 talentach? Aerobik teraz hematologia?

Westi ja do tej pory otrzymałam się ale te jajniki teraz dają popalić i to niezle;// no ale mam nadzieję że tylko do jutra bo tak chcę się mi risotta że aż mi slinka cieknie;))
A dzisiaj wygonie po pizzę z tuńczykiem chyba;p

Chybas oszalała po sedacji pizza .Ja bym umarła mój żołądek by tego nie wytrzymał . Ja 2 dni na rosołu i ryżu z marchewka :p
I zawsze przed biorę omeprazol

Sie poddaje....
Znowu zaczelam plamic na brazowo, skad to sie bierze? A tyle dni bylo czysto...
Agatek ja caly czas plamie na ciemny braz. Krwiaka niby nie mam, lekarz nie wie skad, podejrzewa estrofem u mnie.
Tez jestem ciekawa czemu Ty caly czas plamisz jak nie masz krwiaka.
Zrob sobie moze ta krzepliwosc, moze to cos wyjasni.

INKA :):):)

1.Klinika Bocian Białystok

Według statystyk Kliniki Bocian, skuteczność uzyskania w wyniku zapłodnienia pozaustrojowego wynosi średnio około 45%. Rozbijając te dane na poszczególne kategorie wiekowe możemy dowiedzieć się, że w przypadku kobiet do 34 roku życia skuteczność ta wynosi aż 52%. W klinice pracuje aż trzech embriologów, którzy są certyfikowani przez ESHRE. O skuteczności tego miejsca mówi wielu z was. Oto jedna z wypowiedzi:

Ja również polecam te klinikę ze względu na świetnych specjalistów. Chociaż moje podejście nie zakończyło się sukcesem, czuję się bardzo dokładnie przebadana i otoczona fachową opieką. Wierzę, że z tą kliniką w końcu nam się uda!

2.Klinika Invicta

Prawie 50% skuteczność uzyskiwania ciąż przy procedurach zapłodnienia pozaustrojowego, najdoskonalsze rozwiązania technologiczne (w tym diagnostyka preimplantacyjna PGD dla par obciążonych genetycznie, wykonywana tylko w jednej klinice w Polsce), ciekawe programy dla starających się o dziecko (np. in vitro all inclusive) oraz wysoka pozycja w opiniach głosujących – wszystko to sprawia, że w naszym rankingu Invicta znajduje się na wysokim, drugim miejscu.

3.Kriobank Centrum Leczenia Niepłodności

Tradycja połączona z nowoczesnością – za te wartości należy się Klinice Kriobank wysokie, trzecie miejsce. To właśnie tutaj przeprowadzono pierwszy w Polsce, udany zabieg zapłodnienia pozaustrojowego. Klinika działa od roku 1989, jej specjaliści mają zatem bardzo bogate doświadczenie. Odsetek ciąż/transfer u kobiet przed trzydziestym rokiem życia wynosi 61,5%, u pań między 31 a 40 rokiem życia – 37,6%.

4.Macierzyństwo Centrum Medyczne

51% ciąż klinicznych uzyskanych drogą zapłodnienia pozaustrojowego u kobiet między 30 a 34 rokiem życia, 40% sukcesów u pań między w wieku 35 – 39 lat. Duża ilość specjalistów i wspaniałe opinie wielu byłych pacjentów, które plasują Centrum Macierzyństwo na czwartej pozycji naszego rankingu.

5.Invimed Europejskie Centrum Macierzyństwa

43% procentowa skuteczność leczenia niepłodności we wszystkich grupach wiekowych, świetni specjaliści oraz aż 5 klinik w całej Polsce – wszystko to oraz bardzo dobre opinie samych zainteresowanych umieszczają Klinikę Invimed na piątym miejscu naszego rankingu.

6.Centrum Leczenia Niepłodności Parens

Skuteczność w wysokości 48% ciąż / transfer, świetna kadra lekarska oraz traktowanie pacjenta z należytym szacunkiem i troską – to ostatnie podkreślają aktualni oraz byli pacjenci Kliniki Parens.

7.Klinika Leczenia Niepłodności Salve Medica

Aż ponad 50% ciąż klinicznych przy podejściu do In vitro/ICSI, nowoczesny sprzęt i wysoka pozycja w ocenach najbardziej zainteresowanych – czyli tych, którzy marzą o dziecku.

8.Klinika Leczenia Niepłodności Gameta Szpital

Szybkie wprowadzanie najnowszych technologii, najnowocześniejszy sprzęt, trzy kliniki, świetni specjaliści oraz warsztaty dla pacjentów oraz wysokie oceny – wszystko to oferuje Klinika (-i) Gameta.

9.Ovum Rozrodczość i Adrologia

40% odsetek ciąż (u pań powyżej 36 roku życia – 36%), jedenastoletnie doświadczenie oraz wysokie oceny pacjentów sprawiają, że klinika Ovum również znajduje się w naszym rankingu.

10.Centrum Medyczne Angelius Provita

Ostatnie miejsce w naszym rankingu przysługuje Klinice Leczenia Niepłodności Provita. W klinice tej, jako jedynej w Polsce, realizuje się miejskie programy leczenia niepłodności.

Warto dodać, że w Polsce istnieje kilkadziesiąt placówek, które podejmują się leczenia niepłodności. W naszym rankingu braliśmy pod uwagę tylko te kliniki, które raportują swoją działalność do ESHRE.

W Bocianie jest- pisanka 89 w ciazy z blizniakami
i Kachna 84- mama juz blizniakow
w Kriobanku nie znalazlam w grupie nikogo,ale to chyba dlatego ,ze dziewczyny nie przyslaly info. na pewno jakies sa:)

reklama
Do góry