reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Na poczatku mialam wizyte co tydz,potem co dwa i tak do konca 1 trymestru ale tylko dlatego ze trzymalismy sie kliniki dopuki bylam na podtrzymaniu. Potem z braku kasy przeszlam na lekarza z nfz i mam:( ku... jak nie bedziesz placic to masz taka duuupe,ze az zal:( ale coz do konca juz nie mamy daleko wiec luzik.

Ja chodzę prywatnie i wizytę mam co miesiąc . Wizyty co 2 tygodnie są od 30 tc a od 34 tc co tydzień . Bynajmniej w moich gazetkach ciazowych tak pisze :p

reklama
Ja bym odradzala to nie jest kwestia czy lubisz tylko fizycznie mozesz nie dać rady. Krwotoku się nie boisz?
Boje się krwotoku ale mój lekarz twierdzi ze ciąży się nie wylezy ( jeśli nie ma wskazań bo coś ) to po transferze trzeba prowadzić normalny tryb życia biorąc pod uwagę ze jest się w ciąży i nie dźwigać więcej niż 10 kg.
Nie udowodniono ze leżenie plackiem pomoże a wręcz przeciwnie może zaszkodzić. Organizm musi czuć ze żyjesz ze masz siłę i chęci i wtedy lepiej podejmie walkę przyjmując implant w postaci zarodka.
Może to są teorie z kosmosu ale w takiej klinice się leczę i grzecznie się słucham . Nie mam też żadnych leków w razie czego ...
Takie "naturalne " jak najbardziej in vitro

Mi to dopiero dziewczyny z innego forum przez kwiatki powiedzialy...w sumie dostalam od nich jakies 3 strony z wynikami ,ale okazuje sie ze w normalnej wersji jest ze 12 stron.Z tego wszystkiego czlowiek i tak nic nie rozumie wiec mysl,ze jest wszystko zrobione.
Moj maz,wogole nie byl przebadany u nich ,..
zaraz sie okaze ,ze bede musiala jakies szczepionki brac ,a na koncu ,ze jednak mozemy miec dziecko ,nasze wspolne.
Kazdemu lekarzowi trzeba siedziec na karku,bo jest 99% prawdopodobienstwa ,ze cie zrobi w h;)
No to niezle chyba musisz dac popalic swojemu lekarzowi zeby sie za was ostro wziol i przebadal od gory do dolu

Ja chodzę prywatnie i wizytę mam co miesiąc . Wizyty co 2 tygodnie są od 30 tc a od 34 tc co tydzień . Bynajmniej w moich gazetkach ciazowych tak pisze :p
Tralala...w gazetach wiele mozna napisac...wyszlam ze szpitala pod koniec 30 tc,u lekarza prowadzacego bylam na poczatku 31 tc z wypisem itd,planowana wizyte mialam w 32 tc,kolejna wyznaczona wizyta po miesiacu, w 36 tc i jak ma sie to do gazet...
Ciaza jest blizniacza ze skrocona szyjka i cechami rozwierania.
Do tego do 33 tyg przytylam 5 kg a maluchy z czegos rosly,jesli w miesiacu przybralam 2 kg to w nastepnym tyg tracilam 3 kg...bylo mi slabo na kazdym kroku.

reklama
Do góry