reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No wlasnie lekarz polecil mi irygacje z tantum rosa, ale naczytalam sie ze irygacji w ciazy nie mozna, absolutnie nie i jestem w kropce...

Aniolkowa mama- irygacja to przeplukanie pochwy pod cisnieniem...

Powiem Wam tak, zrobilam ten roztwor z tantum rosa, wlozylam lekko ta koncowke do srodka ale nie duzo, nie naciskalam mocno zbiornika, wiec za duzo do srodka to mi nie wlecialo :/ robilam to mega powoli... bardziej przepukalam samo wejscie. Wiec taka irygacja na pol gwizdka. Zreszto przeplukalam tylko jedna piata tego plynu, reszta sie podmylam. Chyba cos tam zadzialalo, bo zaczelo mnie piec w srodku, wiec moze te niedobre bakterie sie wybijaly. Ale teraz po kilku godz dalej mam te zolte uplawy, duzo tego, i mnie teraz to juz piecze, swedzi itd wiec ewidentnie mam objawy infekcji.

Dziewczyny jestem zalamana, wizyta dopiero we srode!!! Czy cos mi moze sie stac? Czy dziecko jest bezpieczne?

Do srody niedaleko i nic ci nie bedzie. Badz spokojna:)

Dziewczyny poleccie jakas ciekawa ksiazke. Obojetnie co. Romans, kryminal, fantasy ocy bylo ciekawe i wciagajace:)

Iga to zależy co kogo wciąga :-)
Ja tez polecam Tess Gerittsen - rewelacja, to sa medyczne kryminały i nie znam osoby której by nie wciągnęły jej książki.
Ja oprócz tego wciągam Nicholasa Sparksa jednym tchem, lubie też książki typu arabska żona, biała Masajka.
Zawsze z Polski przywożę cały bagaż książek, a Empik kocham ponad życie :-)

Dziekuje dziewczyny. Ja jestem wszechstronna wiec na pewno cos dla siebie znajde.
Agatek nie lubisz fantasy? Ja bym ci jednak polecila sage Szeptem. Jest cudowna. I Rozkosze nocy tez warte uwagi:)

Iga to zależy co kogo wciąga :-)
Ja tez polecam Tess Gerittsen - rewelacja, to sa medyczne kryminały i nie znam osoby której by nie wciągnęły jej książki.
Ja oprócz tego wciągam Nicholasa Sparksa jednym tchem, lubie też książki typu arabska żona, biała Masajka.
Zawsze z Polski przywożę cały bagaż książek, a Empik kocham ponad życie :-)
Biala Masajke mam i ja, ale jeszcze czeka w kolejce :-)

A podzielisz sie przepisem?:rolleyes2:
A wiec marynata:
1/3 szk oleju
Lyzeczka papryki slodkiej
Lyzeczka papryki ostrej
Lyzeczka swiezo mielonego pieprzu
Lyzeczka soli
Lyzeczka oregana
Lyzeczka bazylii
Lyzeczka tymianku
3-4 zabki czosnku przez praske
Pol cebuli przez praske
1 lyzka musztardy
3 lyzki ketchupu
1,5 lyzki miodu

Pycha!!!

Ja zamarynowalam karkowke, ktora wcześniej rozbilam troche :-)

Dziekuje dziewczyny. Ja jestem wszechstronna wiec na pewno cos dla siebie znajde.
Agatek nie lubisz fantasy? Ja bym ci jednak polecila sage Szeptem. Jest cudowna. I Rozkosze nocy tez warte uwagi:)

Chyba sie nie przekonam, jakos nie lubie :-) :-) :-) dzisiaj tez kupilam szafranowe niebo bodajze i dla malego tez kupuje sporo :-)

Biala Masajke mam i ja, ale jeszcze czeka w kolejce :-)

A wiec marynata:
1/3 szk oleju
Lyzeczka papryki slodkiej
Lyzeczka papryki ostrej
Lyzeczka swiezo mielonego pieprzu
Lyzeczka soli
Lyzeczka oregana
Lyzeczka bazylii
Lyzeczka tymianku
3-4 zabki czosnku przez praske
Pol cebuli przez praske
1 lyzka musztardy
3 lyzki ketchupu
1,5 lyzki miodu

Pycha!!!

Ja zamarynowalam karkowke, ktora wcześniej rozbilam troche :-)

Widze ze mamy podobny smak bo te wszystkie przyprawy na codzien goszcza w moich garach;)
W przyszla niedziele na pewno wyprobuje.Dziekuje:)

reklama
Do góry