reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No wlasnie lekarz polecil mi irygacje z tantum rosa, ale naczytalam sie ze irygacji w ciazy nie mozna, absolutnie nie i jestem w kropce...

Aniolkowa mama- irygacja to przeplukanie pochwy pod cisnieniem...

Powiem Wam tak, zrobilam ten roztwor z tantum rosa, wlozylam lekko ta koncowke do srodka ale nie duzo, nie naciskalam mocno zbiornika, wiec za duzo do srodka to mi nie wlecialo :/ robilam to mega powoli... bardziej przepukalam samo wejscie. Wiec taka irygacja na pol gwizdka. Zreszto przeplukalam tylko jedna piata tego plynu, reszta sie podmylam. Chyba cos tam zadzialalo, bo zaczelo mnie piec w srodku, wiec moze te niedobre bakterie sie wybijaly. Ale teraz po kilku godz dalej mam te zolte uplawy, duzo tego, i mnie teraz to juz piecze, swedzi itd wiec ewidentnie mam objawy infekcji.

Dziewczyny jestem zalamana, wizyta dopiero we srode!!! Czy cos mi moze sie stac? Czy dziecko jest bezpieczne?

Poczytaj o Multi-gyn Flora Plus. To taki żel. Ja miałam ostatnio nawracające infekcje i mi pomógł. Nie wiem niestety czy można stosować w ciąży, spróbuj poszukać informacji na ten temat.

reklama
Love Rosie, Ps. Kocham Cie
Saga Millenium
Wszystkie książki Cobena, Gerritsen
Chlopiec z latawcem
Ukochany syn
Spotkajmy sie pod drzewem Ombu
Popieram Cobena, Tess Geritssen, Sagę Millenium. Pozostałych niestety nie czytałam.
Dodałabym jeszcze Miłoszewskiego i Katarzynę Bondę. A najbardziej polecam Zafona- absolutnie wszystkie jego książki, chociaż "Cień wiatru" jest moją ulubioną :-)
Jeśli chodzi o PS. Kocham Cię, to zależy jaki masz nastrój. Ja przy tym ryczałam jak bóbr.

A dziwna ta baba, na forum się nie udziela, tylko mi prywatnie wiadomości przysyła. Mam dwie nadal nieprzeczytane. Nie wchodzę tam już, za dużo nerwów mnie to kosztuje.
Mam nadzieję, że z moimi maluchami wszystko ok i też się skończy pozytywnie :-)
Na pewno tak będzie, do 5 doby dochodzą najsilniejsze i ja osobiście gdybym miala wybór swoje poprzednie podejścia tez wolałabym mieć z blastocyst. Nie martw się a ją olej, widać ona sama nic nie wie, a próbuje przed tobą sprawić wrażenie "specjalistki" w Malo subtelny sposób:/

Na pewno tak będzie, do 5 doby dochodzą najsilniejsze i ja osobiście gdybym miala wybór swoje poprzednie podejścia tez wolałabym mieć z blastocyst. Nie martw się a ją olej, widać ona sama nic nie wie, a próbuje przed tobą sprawić wrażenie "specjalistki" w Malo subtelny sposób:/

Dziękuję, podniosłyście mnie wszystkie na duchu, bo miałam dziś mega kryzys.
Cieszę się, że Ty też się lepiej czujesz. Do czwartku coraz bliżej :-)

Popieram Cobena, Tess Geritssen, Sagę Millenium. Pozostałych niestety nie czytałam.
Jeśli chodzi o PS. Kocham Cię, to zależy jaki masz nastrój. Ja przy tym ryczałam jak bóbr.
Kochana ja za kazdym razem jak wracam do ps kocham cie to rycze jak bobr :-) :-) :-) ot, taki urok ksiazki.
Ja jestem maniakiem ksiazkowym, czasami wole kupic ksiazki niz ciuchy, stale powiekszam swoja mala boblioteczke ;-) na chwile obecna mam okolo 200 książek. Przewaznie kupuje kryminaly, ale lubię tez obyczajowe, lubie biografie, rzadko bardzo rzadko czytam romanse. A fantastyki nie tykam poza Harrym Potterze :-) :-) :-) i sadze zmierzch.

MAJ

¾: Annemarie - transfer :) :)

4: Butterfly - transfer
4: olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
4: szila09 - wizyta u gin prowadzącego ciaze
4: kasia_basia - wizyta serduszkowa
4: kinia - betowanie
5: onadlaniego - wizyta u gin prowadzacego ciążę
5: pisanka89 - wizyta pecherzykowo-serduszkowa
5: martka83 - wizyta serduszkowa
6: westaice - betowanie
6: Falka302 – betowanie
6: Ilka – betowanie
6: Natalia89 - podgląd w czasie stymulacji
7: natula - crio
10: strawbelka – wizyta serduszkowa
11: anika - wizyta u gin prowadzącej ciaze
11: ewelin86 – wizyta serduszkowa
12: Ewa651 - usg polowkowe
16: olusja1987 - usg genetyczne w I trymestrze
16: rybka - wizyta kntrolna przed kolejnym crio
19: aniolkowa.mama - wizyta u poloznej
21: MartiniM - wizyta u gin prowadzącej ciaze
21: Madzionga – usg połówkowe

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe

Dziewczyny, skontrolujcie kalendarz i zgłoście ewentualne zmiany czy nowe wydarzenia

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Kochana ja za kazdym razem jak wracam do ps kocham cie to rycze jak bobr :-) :-) :-) ot, taki urok ksiazki.
Ja jestem maniakiem ksiazkowym, czasami wole kupic ksiazki niz ciuchy, stale powiekszam swoja mala boblioteczke ;-) na chwile obecna mam okolo 200 książek. Przewaznie kupuje kryminaly, ale lubię tez obyczajowe, lubie biografie, rzadko bardzo rzadko czytam romanse. A fantastyki nie tykam poza Harrym Potterze :-) :-) :-) i sadze zmierzch.

Myślę, że szybko byśmy się dogadały, bo ja mam takie samo podejście do książek :-) Staram się regularnie kupić coś nowego, już nie mam,gdzie tych książek trzymać. Marzy mi się, żeby mieć w domu, który planujemy wybudować, taką biblioteczkę na całą ścianę :-)

reklama
Myślę, że szybko byśmy się dogadały, bo ja mam takie samo podejście do książek :-) Staram się regularnie kupić coś nowego, już nie mam,gdzie tych książek trzymać. Marzy mi się, żeby mieć w domu, który planujemy wybudować, taką biblioteczkę na całą ścianę :-)
Ja mam w sypialni wielka polke na ksiazki, przestalam sie miescic wiec kupilam regal i wstawilam za drzwi, a teraz jak robilismy garderobe to od razu pomyslalam na zas i zrobilam polki na ksiazki :-) :-) :-) ja to co miesiac 2-3 kupuje, plus na kazda okazje dostaje typu urodziny, zajaczek, Boze Narodzenie! Kolezanki do mnie przychodza, jestem ich ostatnia deska ratunku, jak czegos nie ma w bibliotece :p

Do góry