butterfly1331
Moderator
No wlasnie lekarz polecil mi irygacje z tantum rosa, ale naczytalam sie ze irygacji w ciazy nie mozna, absolutnie nie i jestem w kropce...
Aniolkowa mama- irygacja to przeplukanie pochwy pod cisnieniem...
Powiem Wam tak, zrobilam ten roztwor z tantum rosa, wlozylam lekko ta koncowke do srodka ale nie duzo, nie naciskalam mocno zbiornika, wiec za duzo do srodka to mi nie wlecialo :/ robilam to mega powoli... bardziej przepukalam samo wejscie. Wiec taka irygacja na pol gwizdka. Zreszto przeplukalam tylko jedna piata tego plynu, reszta sie podmylam. Chyba cos tam zadzialalo, bo zaczelo mnie piec w srodku, wiec moze te niedobre bakterie sie wybijaly. Ale teraz po kilku godz dalej mam te zolte uplawy, duzo tego, i mnie teraz to juz piecze, swedzi itd wiec ewidentnie mam objawy infekcji.
Dziewczyny jestem zalamana, wizyta dopiero we srode!!! Czy cos mi moze sie stac? Czy dziecko jest bezpieczne?
Poczytaj o Multi-gyn Flora Plus. To taki żel. Ja miałam ostatnio nawracające infekcje i mi pomógł. Nie wiem niestety czy można stosować w ciąży, spróbuj poszukać informacji na ten temat.