reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jestem po juz w pracy.
Wiec endometrium 1 mm ( jest w widelkach które chciała osiągnąć )
Jajniki swoich rozmiarów torbiel nieco mniejsza wyciszenie jest takie jak chciała wiec do czwartku mam antyki od niedzieli zaczynam gonal 300 + menopur 75 po 5 zastrzykach kontrola .
Zrobiła mi usg dopler kolorowe by sprawdzić jakieś przepływy krwi mówiła ze dobrze ale średnio wiem co sprawdzała.
Nurtowalo mnie pytanie dlaczego 99% klinik między stymulacja a stymulacjia czeka 3 miesiące a na tym forum ktoś mi napisał ze musi być. .....
Wiec jej zapytałam czy to nie jest za szybko .....
Popatrzyła na mnie dziwnie wyjęła książkę w której było napisane jeżeli stymulacjia jest za gwaltowna lub za mała należy ją przerwać i rozpocząć nowa od następnego cyklu. Wiec z tym czekaniem 3 miesiące tez chyba takie w razie czego teoria dziwna. Jestem spokojna ze to nie błąd mojego lekarza ze się spieszy a siedziało mi to w głowie.

reklama
Truskawko przykro mi, trzymaj sie, nie poddawaj sie i walcz.

Annemarie super, ze wszystko juz tak blisko, ja bym osobiscie pojechala pociagiem, zawsze to bezpieczniej

Moniusia na Twoim miejscu bym podeszla, bo potem bym sobie wypominala, ze nie zrobilam naprawde wszystkiego, zeby zajsc w ciaze. Taki juz moj charakter.

Laski zjadlabym cos dobrego ...

Jestem po juz w pracy.
Wiec endometrium 1 mm ( jest w widelkach które chciała osiągnąć )
Jajniki swoich rozmiarów torbiel nieco mniejsza wyciszenie jest takie jak chciała wiec do czwartku mam antyki od niedzieli zaczynam gonal 300 + menopur 75 po 5 zastrzykach kontrola .
Zrobiła mi usg dopler kolorowe by sprawdzić jakieś przepływy krwi mówiła ze dobrze ale średnio wiem co sprawdzała.
Nurtowalo mnie pytanie dlaczego 99% klinik między stymulacja a stymulacjia czeka 3 miesiące a na tym forum ktoś mi napisał ze musi być. .....
Wiec jej zapytałam czy to nie jest za szybko .....
Popatrzyła na mnie dziwnie wyjęła książkę w której było napisane jeżeli stymulacjia jest za gwaltowna lub za mała należy ją przerwać i rozpocząć nowa od następnego cyklu. Wiec z tym czekaniem 3 miesiące tez chyba takie w razie czego teoria dziwna. Jestem spokojna ze to nie błąd mojego lekarza ze się spieszy a siedziało mi to w głowie.

Dlatego Ewunka:
Należy pamiętać, że pęcherzyki zaczynają rosnąć na 65-70 dni przed ostatecznym etapem dojrzewania. Ten tzw. okres wzrostu podstawowego zachodzi podczas dwóch poprzednich cyklów miesiączkowych. Oznacza to tyle, że istotne jest zachowanie dobrego stanu zdrowia przez trzy kolejne cykle miesiączkowe, aby wykształcić pełnowartościowy pęcherzyk. Stan fizjologiczny w sumie z 90 dni wpływa na możliwość wystąpienia lub nie owulacji.

Annemarie super, ze wszystko juz tak blisko, ja bym osobiscie pojechala pociagiem, zawsze to bezpieczniej

Moniusia na Twoim miejscu bym podeszla, bo potem bym sobie wypominala, ze nie zrobilam naprawde wszystkiego, zeby zajsc w ciaze. Taki juz moj charakter.

kminie wlasnie jak to zrobic;)
musze sie jezykowo podciagnac ;)

A właśnie wstawiłam pyszności na insta. Chcesz trochę?:)

Dlatego Ewunka:
Należy pamiętać, że pęcherzyki zaczynają rosnąć na 65-70 dni przed ostatecznym etapem dojrzewania. Ten tzw. okres wzrostu podstawowego zachodzi podczas dwóch poprzednich cyklów miesiączkowych. Oznacza to tyle, że istotne jest zachowanie dobrego stanu zdrowia przez trzy kolejne cykle miesiączkowe, aby wykształcić pełnowartościowy pęcherzyk. Stan fizjologiczny w sumie z 90 dni wpływa na możliwość wystąpienia lub nie owulacji.
No sztucznym cyklu nie ma to widać znaczenia skoro producent leku pisze
W przypadku uzyskania nadmiernej odpowiedzi, leczenie należy przerwać i zaniechać podania hCG (patrz punkt 4.4). Leczenie należy ponownie rozpocząć w kolejnym cyklu menstruacyjnym od dawki mniejszej od tej, którą zastosowano w przednim cyklu.
To samo pisze gdy reakcjia była za mała

hmm no to może spróbuj jeszcze ten ostatni raz, sama nie wiem co bym zrobila na Twoim miejscu, wiem, ze pewnie bym za jakis czas załowała i jednak wypomnała sobie, ze moglam sprobowac a nie sprobowałam.
mnie sie marzą blizniaki, moze wlasnie dlatego teraz nam sie nie udało, bo jednak te blizniaki sa nam pisane, sama nie wiem.

No właśnie mi się wydaje, że ja żałować to bym nie żałowała.. jedynie teraz mi szkoda tego czasu.. okres przeprowadzki do naszego domu, a tu rozjazdy... no ni ewiem..
O właśnie Kochana! i tego się trzymaj. Widocznie tak ma być!
To również moje marzenie :)

Ewunka to jest nasza biologia ,a nie wymysl z ksiezyca.
Mozesz uzyskac swietna odpowiedz,tylko polowa z komorek bedzie do niczego ,bo bedzie nie dojrzala.
Ja tej teorii nie wymyslilam,moj lekarz,tzn.wszyscy 4 sa tez tego zdania. Twoj ma inne zdanie i to tez jest ok.Wazny efekt koncowy.

reklama
Do góry