reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
boli, tak szczypie właściwie
Mnie to boli szczypie i nie wiem co jeszcze. Ale wolę się wtedy nie poruszać bo dosyć silnie to odczuwam :( a właśnie sobie robiłam i dopiero przestaje mnie boleć. Dzisiaj znów się wbić nie mogłam i do końca nie spuściłam bo tam jest taki pęcherzyk powietrza na końcu i boję się ze on zleci do mnie :p

Czasami, ale raczej przez moment. Staraj się robic jak najniżej i z dala od pępka. Niestety często zostaja zgrubienia i robią się zrosty, przez co mogą być trudności z wkluwaniem. Ja robię je od 10stycznia
Omg... Robię tak z 6 cm na prawo i dwa w dół od pępka raz po prawej raz po lewej. To jeszcze dalej robić?

Mnie to boli szczypie i nie wiem co jeszcze. Ale wolę się wtedy nie poruszać bo dosyć silnie to odczuwam :( a właśnie sobie robiłam i dopiero przestaje mnie boleć. Dzisiaj znów się wbić nie mogłam i do końca nie spuściłam bo tam jest taki pęcherzyk powietrza na końcu i boję się ze on zleci do mnie :p

Ten pęcherzyk należy wypuścić przed robieniem zastrzyku. Jak na filmach, popukac strzykawkę i pęcherzyk będzie przy igle, delikatnie tłok nacisnąć do pierwszej kropelki i już :) A dlaczego boli? Może za szybko robisz zastrzyk, może wolniej zrób? Może trafisz w naczynka?

Ten pęcherzyk należy wypuścić przed robieniem zastrzyku. Jak na filmach, popukac strzykawkę i pęcherzyk będzie przy igle, delikatnie tłok nacisnąć do pierwszej kropelki i już :) A dlaczego boli? Może za szybko robisz zastrzyk, może wolniej zrób? Może trafisz w naczynka?
No właśnie ten pęcherzyk nie schodzi wogole on jakby od tłoka jest.pukam pukac i nic i każda strzykawka tak ma. Chyba że to nie jest pęcherzyk tylko coś innego.ja nie wiem. A robie bardzo wolno ale im wolniej robię tym bardziej boli w trakcie bo ten lek już czuję. Wpuszczam tak z 10 -15 sekund

Właśnie miałam napisać to samo, jak raz pęcherza nie usunęłam to bolało bardzo.

reklama
Do góry