reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana wyprzedziłaś mnie z tym pytaniem o dziewczyny :)
Kochane czytam Was cały dzień. Wróciliśmy o 18, w sumie od 7 nas nie było. Potem było świętowanie urodzin M. Generalnie pobrano 11 jajec, jutro, pojutrze mają zadzwonić co dalej. Nasienie bardzo dobrej jakości, także jestem dobrej myśli. I pytanie co do luteiny: mam dwie różne wskazówki. Dwa razy dziennie po 3 szt albo 3 razy po 2 szt. To chyba nie ma znaczenia?

Kochane czytam Was cały dzień. Wróciliśmy o 18, w sumie od 7 nas nie było. Potem było świętowanie urodzin M. Generalnie pobrano 11 jajec, jutro, pojutrze mają zadzwonić co dalej. Nasienie bardzo dobrej jakości, także jestem dobrej myśli. I pytanie co do luteiny: mam dwie różne wskazówki. Dwa razy dziennie po 3 szt albo 3 razy po 2 szt. To chyba nie ma znaczenia?
To ładny efekt :)
Co do luteiny ja mam 3x2

West, no wlasnie nie wiem. Takie po prostu odczucia. Mam skurcze jelit i trochę mnie w pachwinach ciagnie. No i mam wrazenie, ze to jest silniejsze niz w ostatnich dniach. Stad niepokój :(

Anika ja miałam teraz podobnie, skurcze jelit przez dwa dni, ze płakałam z bólu. I nie dość że mnie ciągnęło w dół w dole brzucha to jeszcze doszły takie skurcze cos ale na @ ale nie do konca. Nawet nie wiem jak to określić, ale były to bóle silniejsze niz moje normalne dotychczasowe. Bierz nospe albo paracetamol przez kilka dni, nie tylko jak boli ale np 3 razy dziennie i zobaczysz czy lepiej cos. Moze to byc spowodowane szybkim wzrostem macicy, za kilka dni moze ci wyskoczyć brzuszek po takich bólach.

Ostatnia edycja:
kate - jak wróci "Wielka gra" do tv -startuj z wiedzy o in vitro :D !!! Wygrasz!
p.s.po twoich wpisach już sie nie martwię moim progesteronem (spadł z 1,53 do 1,36). Bo ja pomimo tego, że mam syna z drugiego podejścia to dalej jestem zielona.

westi - bardzo, bardzo mi przykro. Wiemy jak się czujesz, dobrze, że wola walki została.

Pisanka - witaj! Ja podchodziłam przeziębiona do udanego właśnie transferu, także głowa do góry!
dwa razy udało Ci się ivf?? wow super:-) to jest nadzieja, na jeszcze jednego robala:-p
To wiem;) mam go przepisanego ze wzgledu na hashimoto i nk;)
Zachodzilam w ciaze normalnie i organizm mi zabijal zarodek.
Zastanawialam sie tylko dlaczego zawsze go daja przy in vitro, bo chyba zawsze daja steryd, czy nie zawsze?
ja nigdy nie brałam sterydu, wiec nie zawsze, ale next plan był -encorton. Wracam właśnie z imprezy urodzinowej wuiec ide spac bo robal nie ma litości:-)
PS,był plan na encorton jeżeli 2ET pojdzie nie tak..

Hej ja juz na nogach spać nie mogłam. Zaraz się zbieram na punkcje. Coś się to pechole boje. Trzecia punkcja ale chyba najgorsza :( chciałabym żeby te 3 się zaplodnily. Zaczynam panikować co dalej. Boję się że pi punkcji usłyszę, że tylko 2 jajka mi pobrał.
Westi może rzeczywiście bieganie na wyrzucenie tych emocji pomoże :*
odezwę się jak wrócę do domu pewnie kolo 12-13
Ściskam Was mocno :*

reklama
Do góry