reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Westi poczytaj od poczatku watku, jest duzo informacji.
My tam czesto o glupotach gadamy jak nam sie nudzi, ale jak bedziesz miala pytania, pisz tam smialo, dziewczyny napewno cos podpowiedza bo maja wiedze wieksza od nie jednego lekarza!!! Wielu dziewczynom pomogla wlasnie ta wiedza ktora dziela sie tam dziewczyny.

westaice bardzo mi przykro ale pamietaj trzeba miec zawsze nadzieje i myslec pozytywnie co by sie nie dzialo. Jest tp bardzo ciężkie to przyjęcia ale głowa też robi swoje :) Czas leczy rany jutro już będzie lepiej. Powoli zaczniesz nabierać sił na kolejne podejscie.

Tonący brzytwy się chwyta...
Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy.
Dzięki .
co do badan to zależy od tego ile było komórek i zarodków. Jeżeli mieścicie się w statystyce, to poczekałabym do crio. Jeżeli jednak jest cos niepokojącego, to zrobiła badania teraz: kariotypy oboje - komercyjnie to podstawowe badanie przed ivf. Po 2 poronieniach, albo braku implantacji zaleca się histero, żeby sprawdzić endometrium. A potem dopiero jedzie się z badaniami immunologicznymi. Te badania są drogie i często nie jednoznaczne. Renomowane kliniki przepisują "trójce świętą" bez zbednych badan, czyli clexane, acard, steryd przy ciężkich przypadkach. Często sam acard lub clexane wystarcza, ale ja bym poczekała z takimi lekami, bo już ich potem nie odstawisz w ciąży, a bezpieczne w 100% nie sa. Co do wlewów zdania sa podzielone.Czy robiłaś wymaz na ureoplase? bezobjawowa bakteria utrudnia implantacje.jakie dokładnie jest tsh? jaki był estradiol? bo wysoki estradiol to skurcze utrudniające implantacje, dlatego bierzemy relanium, nospa i prg. Jaki był prg przed transferem, powyżej 1,5-2 się nie robi bo endometrium jest źle rozrosniete, to akurat wina stymulacji. Jeżeli poczekasz, może okazac się ze mialas pecha i zaskoczysz przy następnym transferze. Jednak w naszym przypadku, każdy zarodek to mega walka, wiec nie wiem czy chciałabym spokojnie czekac.

reklama
co do badan to zależy od tego ile było komórek i zarodków. Jeżeli mieścicie się w statystyce, to poczekałabym do crio. Jeżeli jednak jest cos niepokojącego, to zrobiła badania teraz: kariotypy oboje - komercyjnie to podstawowe badanie przed ivf. Po 2 poronieniach, albo braku implantacji zaleca się histero, żeby sprawdzić endometrium. A potem dopiero jedzie się z badaniami immunologicznymi. Te badania są drogie i często nie jednoznaczne. Renomowane kliniki przepisują "trójce świętą" bez zbednych badan, czyli clexane, acard, steryd przy ciężkich przypadkach. Często sam acard lub clexane wystarcza, ale ja bym poczekała z takimi lekami, bo już ich potem nie odstawisz w ciąży, a bezpieczne w 100% nie sa. Co do wlewów zdania sa podzielone.Czy robiłaś wymaz na ureoplase? bezobjawowa bakteria utrudnia implantacje.jakie dokładnie jest tsh? jaki był estradiol? bo wysoki estradiol to skurcze utrudniające implantacje, dlatego bierzemy relanium, nospa i prg. Jaki był prg przed transferem, powyżej 1,5-2 się nie robi bo endometrium jest źle rozrosniete, to akurat wina stymulacji. Jeżeli poczekasz, może okazac się ze mialas pecha i zaskoczysz przy następnym transferze. Jednak w naszym przypadku, każdy zarodek to mega walka, wiec nie wiem czy chciałabym spokojnie czekac.
Kate u nas naprawdę wszystko szło idealnie. Sam lekarz i embriolog byli zaskoczeni wynikiem. Pobranych 11 komorek wszystkie dojrzałe. Ze względu na ustawę tylko 6 zaplodnionych. Do 3 doby wszystkie rozwijały się prawidłowo. W 5 zostały 4. Wszystkie bardzo dobre. Podana została mi blastka 5AA bo zaczęła w dniu transferu wychodzić z otoczki. Dodatkowo transfer na embryoglue.
AMH mam 1,7 w związku z czym trochę9 niej mnie stymulowali ale zareagowałam dobrze.
Tsh teraz wreszcie mam ok 1. Wolne w idealnej proporcji.
Estradiol przed punkcja 2101 prg 1,23 ( albo 1,26 nie pamiętam)

Do góry