reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, jak się czułyście po punkcji? Bo ja będę musiała sama wrócić z kliniki 150 km. Posiedzę tam trochę to dojdę do siebie? Dodam że miałam już dużo operacji i nic mi nie było...
no ja musiałam 2h byc po punkcji w klinice i zakaz prowadzenia przez 24h samochodem. Byłam strasznie zmęczona

reklama
no ja musiałam 2h byc po punkcji w klinice i zakaz prowadzenia przez 24h samochodem. Byłam strasznie zmęczona
Kasia_basia, u mnie był zakaz prowadzenia i pytali, kto mnie odbierze. Przez 2godizny po wyjściu z sali musiałam być w klinice i pilnowali tego, dopiero po tym czasie usunęli wenflon i puścili do domu

Anika już z bólem wstałam i jestem taka niewyspana :( nic nie brałam może kawa pomoże :( a jutro powtórka z wczoraj znów o 6 trzeba wstać i na badania jechać. Mam nadzieję, że w sobotę lub w pon już będzie punkcja
Łącze się z tobą w tym bólu,nawet do pracy nie pojechałam bo myślałam że mi roztrsaska glowe aż mi było niedobrze.

Dziewczyny mam takie pytanie czy która z was brała sprej synarel?
Przed stymulacja? Dostałyscie po nim normalnie okres? ;)

Synarele po to sie bierze zeby zahamowac owulacje.przy in vitro nie jest ona w naturalny sposob pozadana.Nie rozumiem kompletnie .o co w tym wszystkom chodzi,ale jakis sens musi miec,skoro lekarz tak zadecydowal.Ja zaczynalam Synarele od 3 dnia cyklu razem z Brevactidem-ktory z koleji odpowiedzialny jest za produkcje jajkowa i przyrost endo.Czyli jedno hamuje ,drugie pracuje.Po odstawieniu tych dwoch lekow,36 godz przed punkcja bralam zastrzyk ovitrelle na pekniecie pecherzykow(to jest twoja sztuczna owulacja)

Dziewczatka NIE MOC BEDZIE Z WAMI !!!!!!!!!
Westi,od ktorej mam siedziec i trzymac kciuki???
Kasia-Basia jesli punkcje beda ci robili bez znieczulenia to puszcza cie do domu,ze znieczuleniem,czarno to widze;)przez 24 h.nie wolno ci jezdzic samochodem.
Moj M. musial zawsze podpisywac papiery ze mnie odtransportuje i przez 24 h.z oka nie spusci(co oczywiscie funkcjonowalo tylko w drzwi wejsciowych;)

Leb mi tez peka,wiec mam nareszcie jakis wspolny temat;)

reklama
Do góry