reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zacznę od początku przyczyną niepłodności są słabe parametry nasienia mojego męża. U mnie są długie cykle ale owulacja jest to ustalił lekarz. Mieliśmy jedna inseminacje jeszcze jak byliśmy w polsce. Teraz lekarz w niemczech zakwalifikował nas do ICSI ponieważ męża plemniki są bardzo słabej jakosci. U mnie nie stwierdził żadnych większych nieprawidłowości. Oprócz tych długich cykli leczę się u niego od listopada nigdy wcześniej nie dostawałam żadnych leków tylko właśnie od tego cyklu synarel i od 23 dnia cyklu gonal dodam że przed gonalem chodziłam co q dzień na usg ... co też było dla mnie dosyć dziwne bo zawsze gdzoe czytałam ro gonal od początku cyklu i usg ehhh nie wiem już sama chyba jestem jakimś odmiencem hehehe
Ale w zasadzie cykl nie ma większego znaczenia przy stymulacji. Cykl stymulowany to tak jakby sztuczny, sterowany. I zaczyna się od 1 dc bo tak zaczyna się normalny start.

reklama
No właśnie dlatego też mnie zastanawia to ze dał mi tak o po prostu od dnia który wogole jest z księżyca wzięty nie mam pojęcia dlaczego akurat tak ale wątpię żeby to był początek tego zamierzonego prawidłowego cyklu bo grubość endometrium mi spada. Sama nie wiem co mam o tym myśleć...

No właśnie dlatego też mnie zastanawia to ze dał mi tak o po prostu od dnia który wogole jest z księżyca wzięty nie mam pojęcia dlaczego akurat tak ale wątpię żeby to był początek tego zamierzonego prawidłowego cyklu bo grubość endometrium mi spada. Sama nie wiem co mam o tym myśleć...
Myślę że może chciał coś sprawdzić zobaczyć sama nie wiem jak mam to odebrać ... nigdy nie miałam do niego żadnych zastrzeżeń pozatym ze jak się o coś zapytam to nie jest z tego zadowolony niestety ale zawsze było wporzadku tylko teraz zastanawia mnie to o czym pisałam . No nic z tego co wiem to start od q dc i oprócz gonalu przyjmuje się inne leki do stymulacji ?? Czyli pewnie pozostaje mi czekać na dalszy rozwój wydarzeń :)

Zacznę od początku przyczyną niepłodności są słabe parametry nasienia mojego męża. U mnie są długie cykle ale owulacja jest to ustalił lekarz. Mieliśmy jedna inseminacje jeszcze jak byliśmy w polsce. Teraz lekarz w niemczech zakwalifikował nas do ICSI ponieważ męża plemniki są bardzo słabej jakosci. U mnie nie stwierdził żadnych większych nieprawidłowości. Oprócz tych długich cykli leczę się u niego od listopada nigdy wcześniej nie dostawałam żadnych leków tylko właśnie od tego cyklu synarel i od 23 dnia cyklu gonal dodam że przed gonalem chodziłam co q dzień na usg ... co też było dla mnie dosyć dziwne bo zawsze gdzoe czytałam ro gonal od początku cyklu i usg ehhh nie wiem już sama chyba jestem jakimś odmiencem hehehe

Jak słabe wyniki? Ruchliwość, ilość, ? Pytam, bo mój też ma, ale okazuje się, że to nie problem, że we mnie siedzi coś nie wiadomo co...
No nic ufaj lekarzowi, może to jakiś patent :)

Witaj Mgs82 :)

Pierwszy raz słyszę, żeby zaczynać od 23dc. Może lekarz chce sprawdzić jak zareagujesz na gonal i może dlatego dał taką małą dawkę. Myślę, że lekarz wie co robi.
Ja oprócz gonalu nie brałam żadnych leków i usg miałam co 2-3 dni

Jak słabe wyniki? Ruchliwość, ilość, ? Pytam, bo mój też ma, ale okazuje się, że to nie problem, że we mnie siedzi coś nie wiadomo co...
No nic ufaj lekarzowi, może to jakiś patent :)
Ilość jest wporzadku
Ruchliwość jest tragiczna nie ruszają się prawie wogole dlatego zaproponował nam lekarz icsi i w większości jest uszkodzenie witki plemnika.

Ilość jest wporzadku
Ruchliwość jest tragiczna nie ruszają się prawie wogole dlatego zaproponował nam lekarz icsi i w większości jest uszkodzenie witki plemnika.
mąż miał już zabieg na żylaki ale to już jakiś czas temu 2 lata temu ale to nic niestety nie dało braliśmy tez cudowne witaminy... za mega wysoka cene niestety też nie poskutkowało

Ilość jest wporzadku
To tak jak u nas, największy kłopot w sumie z ruchliwością, ale ostatnio była już lepsza, choć nie w normie. Badanie M-some pokazało 0% prawidłowych plemników, choć prawidłowe w rzeczywistości były, wiadomo.
W każdym bądź razie u faceta zawsze jakiegoś zwycięzcę się upoluje :) Tym bardziej, że jest z czego wybierać.

mąż miał już zabieg na żylaki ale to już jakiś czas temu 2 lata temu ale to nic niestety nie dało braliśmy tez cudowne witaminy... za mega wysoka cene niestety też nie poskutkowało

O widzisz. A mojemu jeden lekarz kazał żylaki usunąć. ma jakieś małe, dosłownie niteczki. Ale 4 kolejnych lekarzy powiedziało absolutnie, że nic nie da, a może być gorzej. Poza tym na jednym ma tylko żylaki, przecież drugie pracuje prawidłowo. I w sumie racja. Dlatego się nie zdecydowaliśmy.

reklama
Do góry