reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jestem po punkcji. Z 5 pęcherzyków 5 komórek, lekarz powiedział, że wynik punkcji 100%. Teraz nerwówka ile się zapłodni, wynik w niedziele...

reklama
Asiu bardzo mi przykro, ściskam mocno, ale pamiętaj, walczymy dalej !!!

Upsa trzymam kciuki, oby wszytskie 5 się zapłodniło :-)

Lolitko słyszałaś może, że Decapeptyl można wziąć raz w dawce 3,75 zamiast kłuć się codziennie?

Minie, danii dzięki!
danii ja miałam wziąć jeden zastrzyk Decapeptylu ale po badaniach lekarz powiedział, że niestety muszę się kuć codziennie w mniejszych dawkach. Chodzi o to,że jedna dawka leku jest bardzo silna i można "za mocno" wyciszyć. Ja mam problem z fsh i mi zalecił jednak kłucie codzienne z mniejszą dawką.

U mnie FSH jak i wszystkie inne wyniki są ok, chodzi o to, że podobno jak ktoś się mocno postara to można ten Decapeptyl w dużej dawce dostać na receptę ze zniżką, za bardzo małe pieniądze, więc kombinuje bo nie mam dużo czasu na uzbieranie kasy.

asia - przykro mi kochana:(

danii - tak jak wyzej ktos wspomnial, nie polecam tej duzej dawki gonapeptylu. naprawde moze za duzo wyciszyc. przy PCO to moze i dobre ale ogolnie to jest spore ryzyko. u mnie tak bylo tez - lekarz dal duza dawke i dupa blada byla. 3 pecherzyki. i to niewazne jakie masz fsh - ja tez mam 6 z hakiem i co - i nic. jak sie za duzo jajory wycisza to zadne fsh nie pomoze. i juz w nastepnym podejsciu powiedzialam ze nie biore duzej tylko 14 malych i tak zrobilismy.

Asia przykro mi:(ALE mam nadzieję że się nie poddajesz......

upsa ja też miałam pobranych 5 jajeczek z których cztery się zapłodniły i ładnie podzieliły....dwa mi podano jednorazowo i rosnie nam Dawidem....dwa mamy jeszcze zamrozone:)
A tak z innej beczki dziewczynki czy któraś wie kiedy po porodzie naturalnym można podejść do kolejnego in vitro????A kiedy np. po cesarce????

Dziewczynki proszę podpowiedzcie mi co mam robić. Czy powinnam zabrać karty z leczenia z tej kliniki. Tak sobie myślę że przydadzą się żeby inny lekarz widział co brałam do tej pory. Proszę może któraś z was zna dobrego specjalistę gina endokrynologa bo ja myślę że ta moja cholerna tarczyca ma tu decydujący wpływ.

reklama
Do góry