reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Rachciachciach dobry wynik!
Ja za leki do stymulacji na refundacji zaplacilam ok 1200.
Za leki po punkcji 400.

Dzisiaj się trochę z jajnikami mecze. Kłócie dosyć częste i zdarzają się mocniejsze. Taki trochę ból na @. Tylko nie ciągły. ..

I stres mnie złapał co jutro powiedzą.
Oby się udało wszystko. I wolałabym jednak we wtorek transfer niż w niedzielę. . .
I same "i". Eh wariuje. . .:frown:

Za leki po punkcji 400.

Dzisiaj się trochę z jajnikami mecze. Kłócie dosyć częste i zdarzają się mocniejsze. Taki trochę ból na @. Tylko nie ciągły. ..

Oby się udało wszystko. I wolałabym jednak we wtorek transfer niż w niedzielę. . .

Klucie jest normalne. Jajniki sie kurcza bo sa powiekszone po hormonach.

Za leki po punkcji 400.

No pewnie, że wszystko się uda :) głowa do góry :) przesyłam Ci moją moc i pozytywne myślenie :)
Ja dziś znów myślę, że po stymulacji znów pójdą zarodki do mrożenia :( Pewnie znów będę miała progesteron lekko ponad normę, ale do tego jestem przyzwyczajona. Chociaż raz bym chciała świeżynkę :)

No pewnie, że wszystko się uda :) głowa do góry :) przesyłam Ci moją moc i pozytywne myślenie :)
Ja dziś znów myślę, że po stymulacji znów pójdą zarodki do mrożenia :( Pewnie znów będę miała progesteron lekko ponad normę, ale do tego jestem przyzwyczajona. Chociaż raz bym chciała świeżynkę :)

Moje tez ida do mrozenia. Mam takie hiperstymulacje ze prawie umieram. I przy ciazy tak przez 3 miesiace. Nie ryzykuje tej frajdy ;)

Nie zazdroszczę Wam. To u mnie faktycznie wszystko bezproblemowo przebiega w zasadzie. ..
Mam nadzieje. Naprawdę. Ale jak są wolne chwilę i zaczynam za dużo myśleć TK oblatuje mnie strach.

Moje tez ida do mrozenia. Mam takie hiperstymulacje ze prawie umieram. I przy ciazy tak przez 3 miesiace. Nie ryzykuje tej frajdy ;)
Jeszcze nie miałam hiperstymulacji, a z tego co piszą dziewczyny to gorsze niż @ Niby po punkcji zawsze jestem umowiona na transfer, ale już do niego nie dochodzi. No ale ja jestem cierpliwa :D Tym razem jak nie dojdzie do transferu to jadę na urlop :D

Dziewczyny mam pytanie do tych co stosowaly Cetroide.
Czytalam ulotke i tam jest napisane ze jezeli wbije igle w brzuch i popchne powoli tlok i jak pojawi sie krew to musze wyciagnac igle i wywalic. Otworzyc nowe opakowanie leku i od nowa robic zastrzyk.
Jesli krew sie nie pojawi to moge zrobic ten zastrzyk.
O co chodzi z ta krwia???
Zdazylo sie to Wam?
I co potem jak zmarnuje lek? Lekarz przepisze nowy? A jak bedzie to ostatnie opakowanie i ostatnia dawka to jak w nocy zdobede recepte zeby jeszcze wykupic ten lek i zdazyc z zastrzykiem?
Jak to sa idiotyczne pytania, to przepraszam, ale pierwszy raz podchodze do in vitro i nie wiem co jest wazne.

reklama
Dziewczyny mam pytanie do tych co stosowaly Cetroide.
Czytalam ulotke i tam jest napisane ze jezeli wbije igle w brzuch i popchne powoli tlok i jak pojawi sie krew to musze wyciagnac igle i wywalic. Otworzyc nowe opakowanie leku i od nowa robic zastrzyk.
Jesli krew sie nie pojawi to moge zrobic ten zastrzyk.
O co chodzi z ta krwia???
Zdazylo sie to Wam?
I co potem jak zmarnuje lek? Lekarz przepisze nowy? A jak bedzie to ostatnie opakowanie i ostatnia dawka to jak w nocy zdobede recepte zeby jeszcze wykupic ten lek i zdazyc z zastrzykiem?
Jak to sa idiotyczne pytania, to przepraszam, ale pierwszy raz podchodze do in vitro i nie wiem co jest wazne.
Ja brałam. Nigdy mi się krew nie pojawiła. Dopiero przy wyciąganiu.
Tez to czytałam i szczerze to nie bardzo widziałam gdzie ta krew miałaby się pokazać.
Jedynie po cetrotide przez kilka godzin zostaje ślad po kłócie

Do góry