reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny wybaczcie jeśli to głupie pytanie, albo mnie skarćcie za takie pomysły.
Czy po transferze (dziś 2dzień) można stosować kremy antycellulitowe na uda, pośladki? - czy to zły pomysł?
Czego z kosmetyków się wystrzegać?
Ja mysle ze bym sobie dala spokój z walką z celulitem skusila bym się na kremy ale przeznaczone dla kobiet w ciąży na rozstępy :wink:

reklama
Nova - ja od transeru żadnych specyfików co maja napisane ze nie stosować w ciazy, a na cellulit pewnie ma. Zreszta to i tak nic nie daje wiec lepiej to olej:)

Moniusia - a ja czytam te głupoty, tylko ja uważam ze jak Bóg dał ludziom in vitro to to tez jest wola boska, tak jak ze wszystkimi przeszczepami, operacjami itp. Ja jakos nie widze różnicy. Jedyna wątpliwa sprawa to te zamrożone zarodki ale po wielu z nas widze ze niełatwo cokolwiek zamrozić nie mówiac o och leżakowaniu przez lata.

Madzionga i Annemarie - u Was to juz sam spokój powinien byc:)

Iga - a ile Tewoje dzieciątko ma?

Ma_rta - ja tez mam ciagle problemy z anemia, w ciazy to wogole masakra. Ważne zeby pamietać zeby u dziecka po porodzie tez od razu zbadać poziom.

Moniusia - a ja czytam te głupoty, tylko ja uważam ze jak Bóg dał ludziom in vitro to to tez jest wola boska, tak jak ze wszystkimi przeszczepami, operacjami itp. Ja jakos nie widze różnicy. Jedyna wątpliwa sprawa to te zamrożone zarodki ale po wielu z nas widze ze niełatwo cokolwiek zamrozić nie mówiac o och leżakowaniu przez lata.

Dokładnie przed moimi ivf też miałam jedynie obiekcje co do mrożenia zarodków:p Ale teraz wiem, że dałabym wszystko, żeby mieć mrożaki;p

reklama
Jak miło to czytać ;)
Bo założenie jest takie ze jesteś w ciąży wiec tak się traktuj .Tylko nie leżeć i pachnieć bo to też nie zdrowe tylko oszczedniej żyć .Bo jak będziesz leżeć to Twój organizm pomyśli ze nie musi robić nic. ......
Tak mówi mój lekarz może jest dziwny bo sa różne teorie ...... ale ja zgadzam się z jego podejściem dlatego się u niego leczę :rolleyes:

Do góry