reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mam dwie siostry i obie będąc w ciąży oddawaly mocz na lek dla kobiet, które nie mogą mieć dzieci :) ale nie wiedziałam, że sama ten lek brałam :D
No to ja wiedziałam że jest uzyskiwany z moczu ale ze z chomika to juz nie ha ha ha no nic zobaczymy jak ten chomik działa . Miałam kiedyś chomika była 2 razy w ciąży i one nie miewają 1 dziecka tylko 5 a czasem 9 ha ha ha ha .mam nadzieje ze obrodze w jaja jak mój chomik

reklama
Tam mnie dziś naszło mowie zobaczę co tam piszą jakie są różnice między gonal a menopur chodź z ulotki wynika ze to niby to samo .......
Ale tylko niby hihihi
Menopur jest pozyskiwany z moczu kobiety a gonal z jakiegoś chomika :laugh2:
Menopur różni się składem gonal i puregon strukturą Natomaist w literaturze nie ma różnic w działaniu
Jacek Szamatowicz
:rolleyes: Taka ciekawostka

Menopur to lek z moczu kobiet po menopauzie, bylam w szoku jak to przeczytalam na ultce.
Z menopurem mam bardzo dobre doswiadczenia, przy mojej slabej rezerwie jajnikowej, jednym jajniku po usunieciu cysty ktory nie pracowal, niektorzy twierdzili ze go nie mam, wychodowalam 11 jaj i wszystkie dojrzale byly, a jajnik lewy nie widoczny ruszyl i chyba bylo z niego 4 jaja, ktore pojawily sie duzo pozniej.Ja mialam protokol krotki z antagonista.

Madzionga jak dobrze pamietam ty masz miec dzis chyba wizyte u gina, bylas juz?Wsxysto w porzadku u was?Ja kontrole w klinice mam w poniedzialek, po kilku dniach wymiotow dzis kepiej i wracam do swiata zywych.

Mam o 12. No właśnie doczytałam, że to z moczu kobiet po menopauzie :)
Marluna, dobrze że juz sie lepiej czujesz ! Teraz już musi być z gorki :)

Dziewczyny, mam prośbę: jak rozsądnie wytłumaczyć facetowi że robienie tatuażu kilka dni przed punkcją i pobraniem nasienia nie jest dobrym pomysłem? Że to wpłynie na jakość plemników jak będzie w bólu siedział przez pare godzin? On kazał mi zapytać lekarza, ale nie będę gitary zawracać pierdołą.

Dziewczyny, mam prośbę: jak rozsądnie wytłumaczyć facetowi że robienie tatuażu kilka dni przed punkcją i pobraniem nasienia nie jest dobrym pomysłem? Że to wpłynie na jakość plemników jak będzie w bólu siedział przez pare godzin? On kazał mi zapytać lekarza, ale nie będę gitary zawracać pierdołą.
Jak madry facet to zrozumie ze lepiej nie robic.
Co sie tak spieszy z tym tatuazem, jak zrobi tydzien pozniej to swiat sie nie zawali.

Mnie wczoraj dopadły wieczorno-nocne mdłości :( Rano wstałam jak młody Bóg ale noc nieprzespana :(
Naczytałam się o niedoborze żelaza w ciąży i anemia prowadzi do poronień, problemy z zagnieżdżeniem, powstanie wad wrodzonych i cała masa innych :( Popędziłam więc rano do sklepu, zrobiłam mega zakupy żelazowe, wyjęłam z szafki pestki dyni, które mój P dostał daaawno temu i teraz przyszła ich kolej :) Do tej pory myślałam, że odżywiałam się zdrowo, ale jak poczytałam to okazało się, że w mojej diecie brakowało kilku bardzo ważnych składników...

Madzionga 3-mam dziś za Ciebie kciuki, odezwij się jak tylko wrócisz ;)

U mnie dziś za oknem kolejny dzień pieknej wiosny ale po 3 dniach sprzątania, dziś wymiękam :( Przesyłam Wam duuuużo ciepła i słoneczka :)

reklama
Jak madry facet to zrozumie ze lepiej nie robic.
Co sie tak spieszy z tym tatuazem, jak zrobi tydzien pozniej to swiat sie nie zawali.
Kasia Basia spytaj sie go poprostu czy zalezy mu na tatuazu czy na dziecku? Sprawa powinna byc rozwiazana. Jak nie to wspolczuje takiego meza:(
Wybacz, ale ja nie rozumiem takiego podejscia facetow do in vitro. Przeciez to jasne ze na pierwszym miejscu jest dziecko, a potem przyjemnosci z tatuazem...

Do góry