reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
annemarie, tak właśnie lekarz z kliniki w Czechach nam to zaproponował.
W polsce nie ma regulacji prawnych więc ani legalne ani zabronione, po prostu szukaliśmy tej "oststaniej deski"
Adopcja oczywiście też wchodzi w gre ale mam swoje lata procedura jest długotrwała, a my już nawet własnego mieszkania nie mamy, wszystkie oszczędności przez te lata walki straciliśmy, myślę ze głownie o to mąż ma żal bo on już dawno chciał się poddać i zaadoptować...
A ja tak chciałam żeby miało nasze geny i to był błąd...
Wzięliśmy ją ze strony gdzie te panie się ogłaszają...
Nie wiem czy ryzokawac z inną panią wszytskie chcą zaliczkę przed wyjazdem do kliniki i przed badaniami...
A my zafundowaliśmy jej wycieczke i miły weekend plus zapłaciliśmy za to, a ona zmieniła numer i tyle...Myślę że to już za daleko zaszło ;(
Nie ryzykuj już z inną panią. To nie ma sensu. Ja bym poszła do lekarza i wierciła mu dziurę w brzuchu, żeby wyjaśnił dlaczego zarodek nie chce się zagnieździć. Ewentualnie zaciągnąć poradę u innego lekarza, jak on to widzi.

annemarie, tak właśnie lekarz z kliniki w Czechach nam to zaproponował.
W polsce nie ma regulacji prawnych więc ani legalne ani zabronione, po prostu szukaliśmy tej "oststaniej deski"
Adopcja oczywiście też wchodzi w gre ale mam swoje lata procedura jest długotrwała, a my już nawet własnego mieszkania nie mamy, wszystkie oszczędności przez te lata walki straciliśmy, myślę ze głownie o to mąż ma żal bo on już dawno chciał się poddać i zaadoptować...
A ja tak chciałam żeby miało nasze geny i to był błąd...
Wzięliśmy ją ze strony gdzie te panie się ogłaszają...
Nie wiem czy ryzokawac z inną panią wszytskie chcą zaliczkę przed wyjazdem do kliniki i przed badaniami...
A my zafundowaliśmy jej wycieczke i miły weekend plus zapłaciliśmy za to, a ona zmieniła numer i tyle...Myślę że to już za daleko zaszło ;(

Ja tez sie w Czechach lecze i nikt mi tego nie zaproponowal.Oprocz tego podpisywalismy dobra godzine tylko umowy i jestrsmy z kazdej strony zabezpieczeni.
W jakiej klinice to bylo?bo juz sie boje.Przeciez klinika ma z takimi kobietami popodpisywane umowy,adres,tel...

dlaczego nie myslicie o adopcji komorki jajowej?? O wiele prostrze i pewne,ze nikt Was nie wykoluje.
Odnosnie twoich mrozakow? Dalabym sobie z tym spokoj,jesl zareagowalas na 4 stymulacje i byly ladne zarodki,znaczy to ze reszta dramatu rozegrala sie w macicy gdzie padly. Wyglada mi to na problemy z genetyka,nie udalo sie 4 razy ,mrozaki podziela ten los tak samo.
Rozumiem ,ze ta Surogatka miala dostac twoja komrke i nasienie twojego meza,czyli transfer embrionu,tak to dziala? jesli tak ,to przeciez tez by to nie zadzialalo bo chore geny sa przenoszone w komorce.

Jaka jest u Ciebie przyczyna nieplodnosci,jakie badania robilscie???

Przeprasza,za tyle pytan ale usiluje to wszystko zrozumiec ,bo nic mi sie kupy nie trzyma...

gyncentrum lekarza mogę podać Ci na pv.
Mieliśmy też badania genetyczne wykluczone ze z zarodkami coś nie tak, problem leży we mnie.
To nie lepiej adoptować komórkę dawczyni skoro problem jest u Ciebie? Nie zaproponował Wam to lekarz? Przecież to jest o wiele bardziej bezpieczne i nikt Was nie oszuka

gyncentrum lekarza mogę podać Ci na pv.
Mieliśmy też badania genetyczne wykluczone ze z zarodkami coś nie tak, problem leży we mnie.
Immunologie badalas? Komorki nk?
Alo mrl czy jakos tak...
Leczenie wlewami z intralipidu, albo szczepieniami, albo wlewami invig.
Dziewczyny chwala Maline z Lodzi.
Immunologia to tez droga impreza, badania, leczenie.
Tak w skrocie pisze.

mieliśmy kompeksowo badania PGD NGS zarodków.
Co do badań to milion ich było, chbya już wszystko co mogło było być przyczyną zostało zbadane począwszy od tych "standardowych" jak fsh lh prolaktyna tsh ft3 t4 androgeny e2 genetropina kosmkowa ANA IgG Igm ANTY TG Anty TPO badania kariotypów drożność histeroskopia po własnie badania zarodków.
Dlatego desperacki krok z Matką zastępczą ...
A immunologia? Komorki nk i allo mrl?

Marzec

Dziś trzymamy kciuki za HESS i NOVA 

11: Hess - wizyta u gina prowadzącego ciążę 
11: NOVA-2016- wizyta przed transferem

13: anika11 - usg Ludzika  
14: westaice - wizyta w trakcie stymulacji - podglądanie pęcherzyków
14: onadlaniego – usg Kropka
15: 24magda09 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
15: megi - wizyta - rozpiska stymulacji
16: moniusia - wizyta wyjaśniająca niepowdzenia!
17: madzionga - usg MAluchów
17: aniolkowa.mama - słuchanie serduszka u położnej :rofl2:
17: Ewa651 - usg prenatalne
22: Rada: kontrola stymulacji
23: Martini – wizyta pęcherzykowo-serduszkowa
23: Malina - wizyta
30: Nikaa - badanie prenatalne w II trymestrze

KWIECIEŃ
4: Hess- wizyta i gin prowadzącego ciazę
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe

Ostatnia edycja: