reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Beatta74 już po cichutku gratuluje:)
Lulin No ja mam wizyte 9 września- to 29 dzień po transferze więc mam nadzieję serduszko zobaczyć i usłyszeć..ale o wcześniejszym jakimś kontrolnym USG nie słyszałam..więc nie wiem..jak to jest?? bo ja już się pogubiłam..:zawstydzona/y:

reklama
Isia
w Invimedzie jest tylko trzykrotne sprawdzenie bety i następnie wizyta serduszkowa, nie ma wizyty żeby stwierdzić ile pęcherzyków. Czy to dobrze sama nie wiem ? Ja bardzo chciałam wcześniejszej wizyty bo stresowałam się czy nie ma ciąży pozamacicznej ale po prostu Invimed tego nie praktykuje i już :-( Chyba że by sie coś złego dziłao jak u mnie i wylądowałam wcześniej. Pozostaje Ci więc albo pójść do swojego lekarza albo czekać.
pozdrawiam

dziewczyny a mam pytanie czy któraś szła długim protokołem z gonapeptylem daily ale bez tabletek anty przed ? a jeśli tak to w którym dc zaczęłyście się kłuć gonapeptylem i jak długo trwał cały protokół do punkcji ?

Minie 5 pęcherzyków to też dobrze, ja mam dziesięć, ale to wcale nie znaczy, że tyle będzie komórek. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie wszystkie 5 miały ładne komóreczki.

Anowi trzymaj się teraz dzielnie i odpoczywaj, trzeba wierzyć że będzie dobrze, nie możesz się negatywnie nastawiać. Nieustająco trzymam kciuki.

Krolik ja brałam gonapeptyl od 2 dc,ale niestety z anty, więć chyba Ci to nie pomoże, ale cały protokół od Gonapeptylu trwał 28 dni, no i dzisiaj już pregnyl.

Beatta witaj, mam nadzieję, żewyniki pozytywne :)

Isia
w Invimedzie jest tylko trzykrotne sprawdzenie bety i następnie wizyta serduszkowa, nie ma wizyty żeby stwierdzić ile pęcherzyków. Czy to dobrze sama nie wiem ? Ja bardzo chciałam wcześniejszej wizyty bo stresowałam się czy nie ma ciąży pozamacicznej ale po prostu Invimed tego nie praktykuje i już :-( Chyba że by sie coś złego dziłao jak u mnie i wylądowałam wcześniej. Pozostaje Ci więc albo pójść do swojego lekarza albo czekać.
pozdrawiam

dziewczyny a mam pytanie czy któraś szła długim protokołem z gonapeptylem daily ale bez tabletek anty przed ? a jeśli tak to w którym dc zaczęłyście się kłuć gonapeptylem i jak długo trwał cały protokół do punkcji ?

Krolik, w którym Invimedzie jesteś, jeśli mogę spytać? W moim w Gdyni robią betę tylko dwa razy w 12dpt i 34dpt, w tym 34 od razu usg.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziękuję dziewczyny za ciepłe powitanie. Wstałam do toalety :D Wyniki: beta - 73,7, progesteron - 38,8 :DDD. Ja i tak jeszcze nie uwierzyłam. Nigdy nie byłam w ciąży, u mnie wszystkie choroby świata (PCO, endometrioza stadium piąte, mięśniak macicy, u M kulawe żołnierzyki), jak stwierdził lekarz: "są państwo wyzwaniem dla medycyny rozrodu". Aha i oczywiście wiek (proszę sobie policzyć :/). Dla dziewczyn które czekają: dla mnie podstawową różnicą pomiędzy okresami po transferach były właśnie bóle brzucha jak na @ i pleców. Ja wczoraj czekałam po prostu, że w każdej chwili poleci.

Anowi32 zostań przynajmniej dobę po transferze. U mnie za 1 razem, po 15 min wygonili mnie do domu. Za 2 razem (jestem z Lublina, do Białegostoku mam 270km) zostałam w klinice na dobę i LEŻAŁAM cały czas.

anowi - trzymam kciuki za twojego malca

krolik - gonapeptyl bedzisz brala ok 14 dni i jak dostaniesz @ to zaczniesz stymulke....anty czy bez anty wsio to samo... tak czy siak gonapeptyl od 21dnia przez 2 tygodnie, dochodzi stymulka ok 12 dni i punkcja

Beatta ciuchutkie gratulacje, uważajcie teraz na siebie :)

Lolitko Ty zapewne będziesz wiedziała, czy estradiol 6278 dzien przed punkcją, to z kolei nie jest zbyt wysoki? Lekarz mówił, że normalnie powinno być około 250 na pęcherzyk, a mam ich dziesięć, więc spodziewałam się wyniku 2500 a nie ponad 6000.

Czesc,

podjelam decyzje o podzieleniu sie czyms wyjatkowym we mnie i zostaniem dawca komorek jajowych.
Poznalam pare ktora jestem zachwycona. Czeka mnie ciezkich pare miesiecy (niestety w UK to troche trwa) ale mam nadzieje ze ze wspanialym zakonczeniem :tak:

czy jest moze tu ktos kto juz oddal swoje jajeczka, albo przyjal jajeczka dawcy i chce sie podzielic swoja historia? Bardzo bym sie ucieszyla, wiedzac ze nie jestem w tym sama.:-D

i wiecie moze ile po porodzie trzeba odczekac zeby byc dawca? Bo w klinice cos mowili o 5-6mc, ale tez w zaleznosci od karmienia piersia. Ja nigdy nie karmilam cycem, a pierwsza @ dostalam zaraz mc po porodzie i mialam juz 4 regularne cykle za soba... :-)

reklama
Do góry