reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kwiatuszek?! O jaaaa! Aż chcialaoby się rzec, co teraz?!

Madzionga, jestem w kontakvie z dwiema klinikami (jedna robiła transfer, w drugiej mam gin) i żadna nie kazała mi badać progestrpnu twierdząc, ze badanie jest niemiarodajne, poziom skacze w ciagu doby, a np duphaston nie wychodzi w badaniach. A jak sama zrobiłam, to lekarz zapytał "i po co?". Progeateeonu mam sporo i wierzę, ze będzie dobrze.
To robić czy nie robić ? Ja pitole, nie wiem. Nosi mnie. Dzisiaj mnie tak przeczyscilo, że aż się poryczalam, że pewnie już po ciąży :(

reklama
U mnie w pierwszej ciąży wychodził niski i okropnie się tym stresowalam. W związku z p odraznieniem luteina po pierwszym transferze, przy drugim dano mi prolutex i duphaston. Nie sprawdzałam poziomu. Wiem, ze wiele dziewczyn tutaj bada i uważam, ze lekarze indywidualnie do tego podchodzą w różnych klinikach. Dla jednych to standard dla innych zbędne badanie. W której się leczysz?

Kurna,zrobie :tak::tak::tak: a co w tej tabelce ma byc ,oprocz nika,wiek, diagnoza,klinika,ilosc podejsc,transfery udane i nie udane.???

Szczekam;-) ;)na wasze sugestie.

Nie wiem tylko jak to technicznie zrobic,zeby byla dla wszystkich zawsze dostepna i zebysmy nie musialy jej wiecznie szukac.Musze do Pani ADMINISTRATOWEJ napisac:wink:

No nie wiem może też coś na temat ilości komórek?
I też zarodków - jakie były, ile było ?

Kwiatuszkowi muszą pobrać komorki żeby jej z nimi nie zostawiać bo mogłyby zrobić się torbiele. No i pobiora i zrobią rodzeństwo dla naturalsa :)

ja zawsze robilam bo np. jak jest zbyt niski to jest to zagrozeniem dla ciazy.Jak sie to wie mozna od razu reagowac i obstawic Cie lekami,a nie czekac jak zaczniesz plamic i dopiero wtedy.Musisz sama zadecydowac i do tego ,ze po invitro nie mozna byc spokojnie "w ciazy" tez sie przyzwyczaisz.:biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Zawsze bedzie cos.
Masz piekny przyrost Bety i to jest najwazniejsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Kwiatuszkowi muszą pobrać komorki żeby jej z nimi nie zostawiać bo mogłyby zrobić się torbiele. No i pobiora i zrobią rodzeństwo dla naturalsa :)

Ale jaja :-) :)komorki musza pobrac,bo jak same zaczna pekac to nam kwiatuszek eksploduje.Nie slyszalam nigdy o takim przypadku.
Kwiatuszku,a co lekarz na to? ma jakies sugestie? Progesteron ,masz juz piekny ciazowy .

reklama
Do góry