reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ewa mnie brzuch kłuje, ciągnie i boli w podbrzuszu od 4tc, w poniedziałek wzięłam aż 4 nospy przez 24 godz i mialam nawet chwile zwątpienia. W macicy zachodzą duże zmiany a zwłaszcza przy dwóch maluchach ale mnie przeraża ból brzucha jak diabli. Bierzesz regularnie magnez? Jak cie boli weź nospe i powinno przejsc. Leż leż a w międzyczasie leż. Ja do tej pory nie robię w domu nic oprócz ugotowania czegos na szybko i nastawienia prania. Mój mąż sprząta a kupka prasowania rośnie i czeka aż skończę I trymestr. Po naszych przejściach mamy prawo odpoczywać i myślec teraz tylko o sobie i maluszku / dwóch :-)

dziękuję :) ale poprzednio też były super, a nic z tego nie wyszło... jakoś przestałam wierzyć, że się kiedykolwiek uda.
A nie zagnieżdżają się? bo to sa bardzo ladne zarodki?

anika trzymam kciuki za jutro moco moco:-) jak się czujesz? o której wizyta? usg pęcherzykowe czy już serducho a może połówkowe:-) buehe
A Przemek rosnie, już ubranka na 68cm nosi i chyba za 2tyg już będzie trzymal sam głowe. A tak to mały terrorysta, dzisiaj do 2.00 nie dal mi spac, bo gadał do firanek:-) A jak mu się znudziło to mnie zaczepiał, wiec wyłaczylam swiatło i dupą się odwróciłam na znak, ze idziemy spac. To mnie szturchał i eeeeeee!!!
moniusia jak się czujesz? jak dziecie/kolezanka i nastroje?

A nie zagnieżdżają się? bo to sa bardzo ladne zarodki?

anika trzymam kciuki za jutro moco moco:-) jak się czujesz? o której wizyta? usg pęcherzykowe czy już serducho a może połówkowe:-) buehe
A Przemek rosnie, już ubranka na 68cm nosi i chyba za 2tyg już będzie trzymal sam głowe. A tak to mały terrorysta, dzisiaj do 2.00 nie dal mi spac, bo gadał do firanek:-) A jak mu się znudziło to mnie zaczepiał, wiec wyłaczylam swiatło i dupą się odwróciłam na znak, ze idziemy spac. To mnie szturchał i eeeeeee!!!
moniusia jak się czujesz? jak dziecie/kolezanka i nastroje?
Ja skolei sie wykazałam inteligencja - nie dokrecilam dobrze smoka i wylałam pol butelki na mała, zaczelam ja przebierac i polozylam mokra ns przewijak na ktorym mam bawełniany pokrowiec i mądrze potem na ten mokry przewijak polozylam nowe ciuszki ... Jak ją wzielam skumalam ze jest mokra ... Od przewijaka. To na nowo js przebralam , uprzednio kładąc pieluchę flanelowa na przewijak... Moj dziec cierpliwy ale sie rozbudził i miałam 2godziny oczy jak 5 zł ....

aniołkowa mama przyczyną poronień najprostszą może być tarczyca, cukrzyca czyli TSH, glukoza i insulina - obowiązkowo!
Przy poronieniach nawykowych robi się badania takie jak:
- histeroskopia (obowiązkowo)
potem
- chlamydie, ureoplasme, mykoplasme(obowiązkowo)
następnie genetyka
- kariotypy(oboje, obowiązkowo)
- czynnik II, mutacja leiden, itp.. (ona obowiązkowo powyżej 2 poronien)
- cftr/azf (on - jeśli czynnik meski obowiązkowo plus fragmentacja DNA, albo zarodki padaja po 3 dobie)
po wykluczeniu genetyki, bada się imunologie
- subpopulacjie limfocytów - nk
- bialko c, bialko s
- zespól antyfosfolipidowy
- p/c przeciwjadrowe, jajnikowe itp..
drogie badania często podaje się clexane i acard i steryd jako metoda ostatniej szansy

Dziewczyny to nasze 2 podejście. Poprzedni transfer miałam 8 grudnia 2015r. Od niedzieli jestem na gonalu. Poprzednio wyprodukowaliśmy 16 pełnowartościowych jaj. 6 zamroziliśmy na potem. Przez ustawę: 6 poddano zapłodnieniu z czego zapłodnilo sie jedno :/ zarodek był 6b a powinien w 3 dobie być 8a :/ wiec jakościowo bez szału. Niestety już po 9 dniach dostałam @ :((... Nawet sie bety nie doczekałam.
Jestem pełna obaw. O dziecko staramy sie ponad 6 lat :/. Ilości inseminacji nawet nie pamietam :/... Ja mam pcos mąż ma kiepskie nasienie....

Jak sobie radzicie ze stresem... ??

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Ewa mnie brzuch kłuje, ciągnie i boli w podbrzuszu od 4tc, w poniedziałek wzięłam aż 4 nospy przez 24 godz i mialam nawet chwile zwątpienia. W macicy zachodzą duże zmiany a zwłaszcza przy dwóch maluchach ale mnie przeraża ból brzucha jak diabli. Bierzesz regularnie magnez? Jak cie boli weź nospe i powinno przejsc. Leż leż a w międzyczasie leż. Ja do tej pory nie robię w domu nic oprócz ugotowania czegos na szybko i nastawienia prania. Mój mąż sprząta a kupka prasowania rośnie i czeka aż skończę I trymestr. Po naszych przejściach mamy prawo odpoczywać i myślec teraz tylko o sobie i maluszku / dwóch :-)
Ja tez Na no spie moj maz nawet gotowac mi nie poznala wczoraj wstalam chcialo mi sie zupy kalafiorowej zrobilam ale pozniej w lazience patrze Na wkladce znow plamie wiec sie wystraszylam I znow lozko dzis tez kilka brazowych plam Na papierze masakra caly czas mysle ze to moze po niedzieli pozostalosci bo ze mnie sie lalo albo efekt rozciagania macicy sama nie wiem

Do góry