reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kate hahahahaha ❤ dzięki :D teraz już wszystko jasne!
"przeorana jak studentka w akademiku":eek:....... :-D:-D:-D:-D:-D

anika a cóż to takiego fraxi? na co wpływa?

monia
właśnie...Ty masz normalnie 3 próby w rządówce, tak?
Nie ma to znaczenia, że prywatnie podchodziłaś prawda?

reklama
no to i ja się wystawiam na przyjęcie epidemii :)

annemarie progesteronu nie miałam jeszcze badanego - jutro decyzja o punkcji, więc może mi zbadają - zapytam.
Uważam, że estradiol słabiutki, bo jak dotąd u wszystkich widzę około 2000. Doczytałam, że powinien być ok 200 na jeden dojrzały pęcherzyk, a i jeszcze mniejsze pęcherzyki produkują trochę, więc powinno być grubo ponad 600. Zobaczymy jutro ile będzie.

Zastanawiam się - jak jutro będzie decyzja o końcu stymulacji, to na kiedy się szykować na punkcję? Na sobotę rano?
No i kiedy M ma być gotowy z małymi chłopakami do akcji?

anika nospa maxx lub forte 3x1 maksymalnie,zwykła nospa do 6tabl. bo ma o połowe mniejszą dawkę. Może to flaxi nie potrzebne, ale ja bym dla spokoju duszy się kuła :-p Trzymam kciuki za piękną bete:-) jak to było i "niech się dzieje wola nieba.." :-)
najki nie ma zanczenia ile razy się podchodziło wcześniej o ile były to próby komercyjne. Dyskwalifikacją byłyby 2 poronienia podczas tych prób.
Flaxi to tosamo co clexane, czyli heparyna. Ogólnie poprawia przepływy łożyskowe, rozrzedza krew, zmniejsza odpowiedz immunologiczną, jedyny "lek" przy zespole antyfosfolipidowym, mikrozakrzepom (mutacja leiden, tromobolofia itp.. - czyli poronienia nawykowe).

Dziewczyny tabletka tabletce nie równa, wszystko zależy od substancji czynnej inne będzie wchłanianie mleczanu magnezu i tlenku magnezu. Wolne jony magnezu to tez inna bajka niż sama czysta substancja czynna podana w mg. Jednego Mg można wziąć 6tabl a innego tylko 2tabl. Ja sugeruje czytać ulotki i nie przekraczać zalecanej dawki. Wszystko w nadmiarze szkodzi:-p

No tak kate - ja to wygladam jak zombie a moja anemia mi nie pomaga nie msm siły jesc ani hmmm czasu.
No jakos staram sie przetrwać za tydzien bedzie mama to nam pomoze to moze sie wyspimy jedne co mnie wkuriwa to ze kazdy chce przyjsc i Dziecko ogladac - ja nie moge jestem dwa dni w domu - czy ludzie nie kumaja ? Ehh chyba nie. ..

reklama
no to i ja się wystawiam na przyjęcie epidemii :)

annemarie progesteronu nie miałam jeszcze badanego - jutro decyzja o punkcji, więc może mi zbadają - zapytam.
Uważam, że estradiol słabiutki, bo jak dotąd u wszystkich widzę około 2000. Doczytałam, że powinien być ok 200 na jeden dojrzały pęcherzyk, a i jeszcze mniejsze pęcherzyki produkują trochę, więc powinno być grubo ponad 600. Zobaczymy jutro ile będzie.

Zastanawiam się - jak jutro będzie decyzja o końcu stymulacji, to na kiedy się szykować na punkcję? Na sobotę rano?
No i kiedy M ma być gotowy z małymi chłopakami do akcji?
Chira -jezeli jutro bedziesz brala ostatni zastrzyk,to pewno pozno wieczorem zastrzyk hcg i jakies 36 godz pozniej punkcja.wychodzi sobota,w pon transfer albo wtorek,nie wiem jakie macie ustalenia.a twoj M.razem z toba do punkcji.;););)

Do góry