reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KTG, skurcze

kamaxx

Aktywna w BB
Dziewczyny, czy może być tak że na ktg nie ma żadnych skurczy, a wieczorem mogą się one pojawić? Jestem w 39 tygodniu ciąży i od 2 dni wieczorem delikatnie boli mnie cały brzuch od góry aż po dół, tydzień temu byłam u lekarza wszystko idealnie, ktg idealne, myślicie że to nie jest powód do obaw? Może któraś z Was miała tak przed porodem, może są to skurcze? Proszę was opowiedzcie jak mialyscie i co o tym myślicie

reklama
Rozwiązanie
N
Na tym etapie już się macica przygotowuje do porodu więc skurcze mogą się pojawiać. Ja miałam od środy czasami dość regularne a urodziłam w poniedziałek. W niedzielę jak pojechałam myśląc że to już to na ktg ledwo co się jakiś zapisał, to było o 17 a o 6 rano nazajutrz byłam już na porodówce z rozwarciem:) urodziłam w 38t6d
Może to skurcze przepowiadające? Ja tak miałam w drugiej ciąży, że wieczorami i w nocy (tak do połowy) bolał mnie brzuch i miałam skurcze, na ktg też się pojawiały, a druga część nocy i potem w zasadzie cały dzien spokój, zero skurczy, na ktg płasko. Wieczorem od nowa. I tak kilka dni.

Na tym etapie już się macica przygotowuje do porodu więc skurcze mogą się pojawiać. Ja miałam od środy czasami dość regularne a urodziłam w poniedziałek. W niedzielę jak pojechałam myśląc że to już to na ktg ledwo co się jakiś zapisał, to było o 17 a o 6 rano nazajutrz byłam już na porodówce z rozwarciem:) urodziłam w 38t6d

Rozwiązanie
Do góry