reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Książki Filmy muzyka :)

to teraz moja kolej :)
a wiec ksiażki:
"nemesis" shaun hutson
"dzień śmierci"shaun hutson
"creed" creed
"mnich" mathew gregory lewis
"pachnidło" patrick süskinda
"niania w nowym jorku"
Filmy:
"siedem dusz"
"z piekła rodem"
"skazany na bluesa"
"babylon A.D."

reklama
taakk Dżem z Riedlem to była kapela.. cały sens bluesa a po jego śmierci to juz nie to moim zdaniem
jednak na codzień nie słucham tej muzyki wolę raczej inne klimaty :)
moje the best kapele to Cradle of filth, Haggard, Apocalityca, A perfect circle i Dead can Dance a z polskich to happysad, coma oczywiscie, closterkeller i kuriozum
a wokalista Cradle to normalnie facet moich marzeń! oto on :
1240339881526_f.jpg

ale też uwielbiam piosenkę Edwina Collinsa "A girl like you"

Wszystkie książki Jonathana Carrolla-dla mnie mistrz mieszania fantazji z rzeczywistością ,na rozweselenie John Irving-lekkie i przyjemne ale inteligentne powieści.Anne Rice-wampiry ,czarownice i inne strachy-bezbłędny styl.
Poza tym,literatura astralijska i czeska-przerobiłam większość pozycji.Teraz właśnie szykuję się do następnego maratonu czytelniczego -przy karmieniu piersią przeczytałam stosy książek-tak 3-4 na miesiąc .
A z filmów ostatnio wpadły mi w oko polskie produkcje -senność i 33 sceny z życia,zapadają w pamięć -szczególnie te ostatnie.
Czysta krew-2 sezony i czuję niedosyt...
Wczoraj przemaglowałam z córkami Spirited Away-w krainie bogów -mam słabość do anime ,szczególnie tego na poziomie-polecam też Ruchomy zamek Hauru,bajka nie tylko dla dzieci...
A propos-to taki podobny wątek na forum już chyba był dawno temu:)

nemseis: To mamy podobne gusta muzyczne:-)
U mnie są jednak chyba trochę bardziej zróżnicowane bo słucham muzyki od starego rocka (the doors, Led zeppelin), przez blues, psychobilly, rockabilly, rock`n`rolla, po te ostrzejsze klimaty (Kat, Cradle of filth, Amon amarth, Iron maiden).;-)
A wracając do książek to bardzo lubię czytać pamiętniki. Jak znacie jakieś fajne pozycje to polećcie. :tak:

Polecam film: Marley i ja (można się na nim i pośmiac i trochę popłakac)

Marley+&+Me+Flyer+Front.jpg

Kolejnym filmem który gorąco polecam jest: Wpadka

wpadka.jpg

Ostatnia edycja:
Olgha co do anime, to się zgadzam w zupełności :-) Japońska animacja to moja życiowa miłość. ;-)
Z książek...
A. Golden "Wyznania gejszy" (moja biblia...znam na pamięć)
H. Fielding "Dziennik Bridget Jones" (zawsze mnie rozwesela)
Lisa Lee "Kwiat śniegu i sekretny wachlarz" (popłakałam się przy tym...)
M. Ufkir "Uwięziona"
Oprócz tego uwielbiam wszelkie książki Deana R.Koontza (wolę te starsze,aczkolwiek nowe również miło się czyta), jak mam ochotę na thriller-horror.
A. No i Grocholi "Trzepot skrzydeł"- uważam,że genialne i każda kobieta powinna to przeczytać.

Co do filmów...
Ostatnio wyszedł "Jestem na tak" z Jimem Carrey'em-bardzo mi się spodobał.
Oczywiście "Dziennik Bridget Jones", "Totalna magia", "Adwokat diabła"... :-)

nemesis a no przystojny przystojny :tak:;-)
słuchałam ich parę lat temu, a potem zamieszkałam z mężem która najchętniej marleya słucha:-p
z muzyki nic nie polecę, bo słucham różnie a ostatnio jakoś ciszę wolę :tak:
Ale książki!
Karotka też pochłonęłam "kwiat śniegu...", o tej kulturze i obyczajach ciekawie napisała Jung Chang w książce "Dzikie łabędzie: trzy córy chin" - to już autobiograficzna powieść...
Dla mnie:
- nr jeden w poezji jest Poświatowska, choć proza też jej ładnie wyszła m.in. "list do przyjaciela" -> Alex myślę, że można podciągnąć to pod pamiętnik.
- w reportażach Tadeusz Nowak, Kapuściński i Cejrowski. Choć ostatnio wciągnełam Kingę Choszcz i też zadowolona jestem :tak:

Ogólnie czytam cały czas, a jak chciałam polecić to mi wszystko z głowy wyleciało :-p

reklama
Do góry