reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Książka dla 4-7 latka jako prezent nie tylko gwiazdkowy

Cześć Dziewczyny,

jestem tutaj nowa i zapisałam się na to forum, bo chciałabym podzielić się z Wami moją pasją, jaką jest pisanie bajek dla dzieci.

Niewiele z moich bajek widziało światło dzienne, dlatego jeśli macie chwilę, żeby usiąść i poczytać coś swoim pociechom, to polecam załączoną bajkę.

Jeśli którakolwiek z Was sięgnie po moją bajkę, to będę naprawdę przeszczęśliwa. Chętnie przeczytam także Wasze rady na temat mojej bajki.

Życzę miłego bajkowania,
Pozdrawiam
Bajkopisarka

reklama
Cześć,

załączyłam bajkę w powyższej wiadomości i widzę, że wiele osób wchodzi na ten wątek, a więc może także czyta moją bajkę...:-)
Jeśli ktoś czytał moją bajkę, to bardzo proszę o jakieś uwagi, czy jest fajna, czy nie?

Dziękuję i pozdrawiam
Bajkopisarka

Może tak zaproponować osobny wątek dla piszących bajki mam?

Co do bajki Bajkopisarko, zacznę pierwsza, to mi się dostanie :-)

Zastanawiam się nad targetem - dla jakiego wieku jest pisana ta bajka. Za dużo wątków i długich zdań dla 2-4.
Początek jest troszkę mylący - zaczyna się o pająkach...a potem nici z pająków :-) A pająki to fajna rzecz.

Pomysł bardzo fajny, połączenie techniki/pracy z rodziną, wartości i wyborów.
Nie wiem, czy "środowisko" nie jest mylące - dziecko śpi w pokoju z laptopem, portfelem i szafą i krawatami - czyli śpi z rodzicami w pokoju? Uprościłabym część z kłótnia koszuli i krawatów - za dużo zajmuje. Tracę wątek.

Troszkę skrócić, skoncentrować się na głównej myśli "kto najważniejszy dla taty" ( np zrezygnować z długiego tłumaczenia co to internet - to można wykorzystać na zupełnie inna bajkę).
Skrócić tekstowo, chwytając myśli w krótsze zdania, dostosować dla grupy wiekowej i wyjdzie fajnie.

Tyle.

Ale super by było gdyby był osobny wątek dla pisarek :-) Sama ilustruje tylko dla dzieci i marzy mi się własna książeczka, ale nie trafiłam jeszcze na tekst, który by mnie zainspirował. Może jest pomysłem, taki dział dla kreatywnych mam?

masebi, bardzo Ci dziękuję za uwagi, będą bardzo pomocne, pomyślę o nich i postaram się poprawić bajkę pod ich kątem:-)

Pomysł na osobny wątek dla kreatywnych mam bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że innym mamom także...?

Jeszcze raz dziękuję za uwagi, może w przyszłości zainspiruje Cię któraś z moich bajek:-)
Pozdrawiam

Co do książek na iPady to irytuje mnie, że często są one niewiele tańsze od papierowych. Kurcze, no przecież to powinno być przynajmniej o połowę tańsze, odchodzi druk, dystrybucja... A jak patrzyłam ceny, to takie normalne powieści są może 5-6zł tańsze, zależy od książki.

W odpowiedzi na wysokie ceny: Paweł i Gaweł do pobrania od jutra za darmo! http://itunes.apple.com/pl/app/pawe-i-gawe-aleksander-fredro/id501066416?mt=8&ign-mpt=uo=2 tylko trzeba pilnować kiedy się pojawi.

No proszę! nie spodziewałam się, dzięki Tiesta! Paweł i Gaweł to była moja ulubiona bajka w dzieciństwie :tak:

Dla starszych dzieci - takich już czytających albo młodszych, którym się jeszcze czyta, polecam serię "Magiczne drzewo". Mój syn studiuje właśnie kolejną część i odejść od książki nie może.

Może to być dobry sposób na naukę wraz z zabawą.. jednak nie wszystkie dzieci to zaakceptują... niektóre rzucą to w kąt i tyle :)

Ja wam drogie mamy polecam fajną zabawe z waszymi pociechami, koleżanka poleciła mi wejść na strone ekodzieciaki i zabawić się z dzieckiem w ich konkurs, musze powiedzieć ,ze takiej frajdy z zabawy to dawno nie miały moje szkraby. Polecam wszystkim jeśli chcecie zorganizować dobrych kilka minut waszym dzieciakom. Pozdtawiam Alicja :)

reklama
Ja słucham synka, ale bardzo często kieruję się tym co polecają mi znajomi. Mój mały dostał ostatnio książkę o Koszmarnym Karolku, a że sam jest małym urwisem od razu przypadła mu do gustu :) Już prawie ją kończymy, już zamówiłam kolejne części na stornie wydawnictwa. W karolku fajne jest to, że ma dużo obrazków i napisany jest prostym językiem dzięki czemu mój mały sam próbuje składać literki :) Wcześniej czytaliśmy Kacpra niewypała i najfajniejszy w tej książce był oczywiście jego wierny wspólnik Total - niedźwiedź polarny :D
Zobacz załącznik 650401
kacper niewypał.jpg

Załączniki

• kacper niewypał.jpg
    kacper niewypał.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 46
Do góry