reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krzywa cukrowa

reklama
No bo to jest tak slodkie jakby w szklance wody rozpuscis pol kilo cukru bleeeeeeeeeeeeeeee a bez cytrynki ani rusz,pewno zanim pojde to sie z 10 razy porzygam

Dziewczyny ja jestem już po tym badaniu wiec moge powiedziec co i jak
na badanie można iść po lekkim śniadanku ja zjadłam płatki z mlekiem, weźcie 1/2 cytryny
ona nie zmieni wyniku a poprawi smak pielegniarka rozpusci glukoze w letniej wodzie i
wciśnie sok z cytryny, u mnie w przychodni powiedziano mi że mogłam w domu wypić
glukoze i po 1godz przyjechac tylko na pobranie krwi no ale ja o tym nie wiedziałam wiec
wypiłam na miejscu i po godz przyjechałam na pobranie krwi!!
Powiem szczerze z cytryną jest do przeżycia ale pomimo soku było słodko ;) ale da sie przeżyć
tylko potem w ciągu dnia muliło mnie strasznie ..... oki kochane nie strasze rachu ciachu i po strachu ;D

To troche dziwnie. Pierwsze pobranie jest za wsze na czczo a drugie godzine po obciazeniu glukoza. Na krzywa cukrowa sa zawsze 2 pobrania.

w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążową - trochę o tym wiem.

nie wolno nic jeść - cytrynka jak najbardziej - ja bez niej nie moge przełknać, ale niektóre kobity nie toleruja tej z cytryna.
niczym nie zagryzamy i niczym nie zapijamy 9nawet woda) by nie rozwodnic stężenia glukozy.
tez nie powinno isę ruszac pow ypiciu - ponieważ spalanie cukru - fałszuje troche wyniki.

trzeba przygotowac się na 1 lub 2 w zalezności czy macie
badanie GCT (50gr gluzkozy - 1 godzina, jedno pobranie na czczo i jedno po 1 godzinie))
czy test OGTT (75 gram gluzkozy - 2 godziny jedno pobranie na czczo, jedno po godzinie i jedno po 2 godzinach).

reklama
Do góry