reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krzywa cukrowa

Witam, jestem w 15 tygodniu ciąży. Proszę o pomoc w interpretacji wyników badań krzywej cukrowej:
Glukoza 0 - 93,68 mg/dl
Glukoza po 1 godz - 102.99 mg/dl
Glukoza po 2 godz - 94,96 mg/dl
Wizyta dopiero za tydzień, a totalnie nie wiem jak je rozumieć bo norma na czczo niby jest niższa a później zdecydowanie wyższe.

reklama
Witam, jestem w 15 tygodniu ciąży. Proszę o pomoc w interpretacji wyników badań krzywej cukrowej:
Glukoza 0 - 93,68 mg/dl
Glukoza po 1 godz - 102.99 mg/dl
Glukoza po 2 godz - 94,96 mg/dl
Wizyta dopiero za tydzień, a totalnie nie wiem jak je rozumieć bo norma na czczo niby jest niższa a później zdecydowanie wyższe.
Niestety wynik na czczo wskazuje na cukrzycę ciążowa (norma do 92 przy czym 92 już jest traktowane jako przekroczenie)

A moim zdaniem do powtórzenia jest wynik na czczo. Po 1h i po 2h wynik masz w normie.
Tak jak dziewczyny piszą - na czczo ma być poniżej 92. Ale tu wiele czynników ma wpływ na wynik - nawet to czy się stresowałaś.

A moim zdaniem do powtórzenia jest wynik na czczo. Po 1h i po 2h wynik masz w normie.
Tak jak dziewczyny piszą - na czczo ma być poniżej 92. Ale tu wiele czynników ma wpływ na wynik - nawet to czy się stresowałaś.
Akurat tego dnia przed wykonaniem badania mało co spalam ze względu na problem z zębem więc i jednocześnie była to nerwowa noc.

To ja bym powtórzyła przy najbliższej morfologii - glukozę na czczo.
Jeśli będzie dalej ponad normę - to bym wówczas zapisała się do diabetologa.

reklama
A czy ktoś mi pomoże z moim wynikiem?
Na czczo miałam 85, po godzinie spadł mi do 77 po dwóch miałam 117. Kuźwa pewnie znowu mnie się coś doczepilo albo pomylili się w labo... Bo chyba bym czuła się jakoś inaczej po tym spadku po godzinie? Początek 25 tyg i chce już kwiecień.....

Do góry