reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krzywa cukrowa wyższa po 2h niż po 1h -interpretacja wyników

A sprawdzałaś czy faktycznie nie masz hipoglikemii?
Jak mierzeylam dobre parę razy w laboratorium naczczo przed ciążą, w ciąży już to było w normie ok 70-80 a glukometrem to zależy czy coś zjem późno jak zjem to mam te 70 a jak zjem kolację wczensiej to mam nieraz poniżej 70 trochę. Np 66. Ale w pierwszej ciąży w cukrzycy ciążowej też miałam poranne wartość często odrobinę niższe niż 70. Widocznie taka uroda. Mając hipoglikemię miałabym drżenie rąk, kołatanie serca i osłabienie silne, zawroty w głowie a czuję się raczej normalnie. Wiadomo ciąża to ciąża sama w sobie powoduje senność i zmęczenie plus Xonvea którą biorę też ma skutki uboczne w postaci silnego osłabienia , senności itd.

reklama
Jak mierzeylam dobre parę razy w laboratorium naczczo przed ciążą, w ciąży już to było w normie ok 70-80 a glukometrem to zależy czy coś zjem późno jak zjem to mam te 70 a jak zjem kolację wczensiej to mam nieraz poniżej 70 trochę. Np 66. Ale w pierwszej ciąży w cukrzycy ciążowej też miałam poranne wartość często odrobinę niższe niż 70. Widocznie taka uroda. Mając hipoglikemię miałabym drżenie rąk, kołatanie serca i osłabienie silne, zawroty w głowie a czuję się raczej normalnie. Wiadomo ciąża to ciąża sama w sobie powoduje senność i zmęczenie plus Xonvea którą biorę też ma skutki uboczne w postaci silnego osłabienia , senności itd.
No niekoniecznie bys miala od razu oslabienie i zawroty głowy.

No niekoniecznie bys miala od razu oslabienie i zawroty głowy.
Przy cukrze 53 i poniżej 40 tak jak mi pokazywał sensor bym nie miała objawów?? To chyba bym była cyborgiem albo osoba która miała od zawsze hipoglikemię i przywykła do bardzo niskich poziomów ale myślę że każdy organizm ma stan krytyczny cukru i nikt nie oszuka przeznaczenia i śpiączki. Ja mam na czczo dobre cukry dziś miałam 76 bo zjadłam wieczorem później kanapki i luz. Moim zdaniem mając sensory trzeba mieć też glukometr i wtedy sprawdza się co chwilę więc teści się kupę czasu i pieniędzy :) no ale to moje zdanie. Ja teraz sprawdzam sobie co 1 h po jedzeniu, czasem częściej jak czuję się dziwniej ale nie mam maniakalnego trybu tak jak z tymi sensorami. Tylko miałam stres i nic więcej

Do góry