reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krzywa cukrowa wyższa po 2h niż po 1h -interpretacja wyników

A sprawdzałaś czy faktycznie nie masz hipoglikemii?
Jak mierzeylam dobre parę razy w laboratorium naczczo przed ciążą, w ciąży już to było w normie ok 70-80 a glukometrem to zależy czy coś zjem późno jak zjem to mam te 70 a jak zjem kolację wczensiej to mam nieraz poniżej 70 trochę. Np 66. Ale w pierwszej ciąży w cukrzycy ciążowej też miałam poranne wartość często odrobinę niższe niż 70. Widocznie taka uroda. Mając hipoglikemię miałabym drżenie rąk, kołatanie serca i osłabienie silne, zawroty w głowie a czuję się raczej normalnie. Wiadomo ciąża to ciąża sama w sobie powoduje senność i zmęczenie plus Xonvea którą biorę też ma skutki uboczne w postaci silnego osłabienia , senności itd.

reklama
Jak mierzeylam dobre parę razy w laboratorium naczczo przed ciążą, w ciąży już to było w normie ok 70-80 a glukometrem to zależy czy coś zjem późno jak zjem to mam te 70 a jak zjem kolację wczensiej to mam nieraz poniżej 70 trochę. Np 66. Ale w pierwszej ciąży w cukrzycy ciążowej też miałam poranne wartość często odrobinę niższe niż 70. Widocznie taka uroda. Mając hipoglikemię miałabym drżenie rąk, kołatanie serca i osłabienie silne, zawroty w głowie a czuję się raczej normalnie. Wiadomo ciąża to ciąża sama w sobie powoduje senność i zmęczenie plus Xonvea którą biorę też ma skutki uboczne w postaci silnego osłabienia , senności itd.
No niekoniecznie bys miala od razu oslabienie i zawroty głowy.

No niekoniecznie bys miala od razu oslabienie i zawroty głowy.
Przy cukrze 53 i poniżej 40 tak jak mi pokazywał sensor bym nie miała objawów?? To chyba bym była cyborgiem albo osoba która miała od zawsze hipoglikemię i przywykła do bardzo niskich poziomów ale myślę że każdy organizm ma stan krytyczny cukru i nikt nie oszuka przeznaczenia i śpiączki. Ja mam na czczo dobre cukry dziś miałam 76 bo zjadłam wieczorem później kanapki i luz. Moim zdaniem mając sensory trzeba mieć też glukometr i wtedy sprawdza się co chwilę więc teści się kupę czasu i pieniędzy :) no ale to moje zdanie. Ja teraz sprawdzam sobie co 1 h po jedzeniu, czasem częściej jak czuję się dziwniej ale nie mam maniakalnego trybu tak jak z tymi sensorami. Tylko miałam stres i nic więcej

Do góry