Spokojnie, nie denerwuj się. Mając cukrzycę ciążową rodzi się zdrowe dziecko, jestem tego przykładem
Moje wyniki były bardzo zbliżone do Twoich, też po 2h wyżej niż po 1h. Moja ginekolog zaleciła na początek dietę z niskim IG, żeby sprawdzić czy damy radę bez diabetologa. Niestety kłuć się musiałam, przez pierwszy miesiąc 4x na dobę. Później, jak okazało się że cukier w normie to 2 razy. No chyba że zjadłam coś czego wcześniej nie jadłam, to sprawdzałam reakcję. No i było w porządku. Żadnych wizyt u diabetologa czy dietetyka nie było. Wyeliminowałam białe pieczywo, i mleko na śniadanie. Słodyczy też nie jadłam, ale akurat z tym nie miałam żadnego problemu bo w ciąży zupełnie mnie do nich nie ciągnęło
Mój synek urodził się w terminie i zdrowy, teraz ma już 5 miesięcy, rośnie jak na drożdżach i czasem nieźle dokazuje
Myślę że jeszcze przed konsultacją z Twoim ginekologiem przyjrzyj się temu co jesz, wyrzuć to co niezdrowe i z cukrem. Jedz dużo warzyw
Na początku słowo "dieta" przeraża, ale spokojnie dasz radę. My kobiety zrobimy wszystko dla naszych skarbów