tragikomedia
Fanka BB :)
Witam Jestem mamą 5 tygodniowej dziewczynki. od 2 tygodni pojawił się u nas problem, mała krztusi się pokarmem ulewającym się, ale nie na zewnątrz tylko do gardła. Zwłaszcza w nocy, w ogóle nie można jej położyć, bo natychmiast jest podchodzenie pokarmu, zgagi, krzywienie się, płakanie. Śpi po 4 minuty i zaraz sie budzi, a najgorzej jak się porządnie zakrztusi, czasem w ogóle nie spimy. W dzień problem jest mniejszy ale też jest. Karmienie jest mieszane bo z piersi mała sie nie najada, jest żarłoczkiem i bardzo zachłannie je, przy jedzeniu, zwłaszcza z piersi, tez sie krztusi. Jest na mleku NAN AR + zagęszczacz Nutrition. Byłyśmy u pediatry, i od wczoraj mała ma wdrożony Gastrotuss Baby + Delicol + Probiotyki + rumianek do picia. Oprócz tego bierze probiotyki i wit D3. Próbowałysmy też Espumisan, nic nie daje. A po tej wczorajszej kuracji to jakas masakra, jest tak źle jak jeszcze nie było, juz myślałam w nocy jechać do szpitala... Nie wiem juz co robić, po tych syropach i kroplach jest gorzej. Miała któras podobny problem? czy to możliwe żeby po syropie Gastrotuss było gorzej? Miała tez USG brzuszka, refluksu nie pokazało, ale objawy wskazują na refluks. Nie wiem juz co robić